Reklama

Reklama

Velký šéf

  • Hongkong The Big Boss (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj tohoto filmu začíná příjezdem Cheng Chao-Ana (Bruce Lee) a jeho strýčka (Tu Chia Cheng) na okraj Thajska na jedno malé předměstí, kde Cheng úspěšně sežene práci v továrně na led. Cestou potkají bratra Su Chena (James Tien), který se mezitím popere s bandou padouchů. Ve svém prvním dnu v práci Cheng Chao-An rozbije velkou kostku ledu a z ní vypadnou drogy. Následně začnou mizet dělníci v továrně a nakonec je zabit i Su Chen. Cheng Chao-An začne pátrat, co se vlastně děje. Po únosu nevlastní sestry a vyvraždění příbuzných zjistí, že v továrně na led mrazí do kostek ledu drogy, načež zabije šéfova syna (Tony Liu) a nakonec si to ve velkolepém souboji rozdá s hlavním šéfem (Han Yin-Chieh alias Hon Ying Git). Ve filmu se objeví několik začínajících herců - Peter Lung Chan, Billy Chan, Tony Liu ale i veteráni Han Yin-Chieh, Lee Kwan, James Tien. (Cerhenak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee točil kraviny, ale zapsaly se do dějin světové kinematografie zlatým písmem. Film se dá zhlédnout s rychloposuvem a mrknout pouze na vymazlené a nesmírně tvrdé souboje, z kterých nečouhají dráty ani taneční kreace. S realitou bych byl ale velmi opatrný, prim hraje jako téměř vždy choreografie. Pouliční bitka by se neodehrávala ve stylu: Počkám až zbije kámoše, pak nastupuju já. Na skutečnou řežbu se podívejte v Serbuan Maut nebo si vemte špatnou šálu na fotbal. Tři, na mě té pitomosti bylo přes veškerou úctu moc a soubojů málo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice založen na šabloně, kterou známe i z jiných filmů Bruce Lee, avšak v případě jeho počinů nám nejde ani tak o duchaplná a silná dramata, jako o precizně natočenou a zábavnou choreografii soubojů, což je ve Velkém šéfovi největším pozitivem. Bruce Lee tu sice své umění ukáže až po delším čase, do té doby stojí v pozadí a nezapojuje se, ovšem když už to rozbalí, je se nač koukat. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Hloupoučký příběh plný notně směšné naivity... což vydrží jen do chvíle než Brucovi nějaký záporácký podržtaška skopne z krku amulet od maminky. Osvobozen od jha slibu svému milovanému předkovi ("buď hodný na cizince a pravidelně se myj") začne konečně roztáčet větrné mlýny svých úderů a kopů, a rozpoutá překvapivě brutální řežbu. Natočenou sice v čistě sedmdesátkovém stylu, tedy nic co by se mohlo vyrovnat efektnosti moderní choreografie a uvěřitelnosti soubojů, ale Bruce Lee zkrátka umí a je to vidět i zde. A je cool když zabíjí lidi, obzvlášť když jsou ti lidé tak ohavně oblečení jako tady (pastelově barevné košile na milion a jeden způsob, žít v semdesátých letech, tak bych si musel vypíchat oči) 6/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film spravil z Brucea medzinarodnu hviezdu. Zabavne je, ze americky tv serial Green hornet (jeho prva vacsia uloha) mu priniesol obrovsku popularitu v Hong Kongu, kde tak dostal svoju prvu velku ulohu - Big boss a tento film potom spravil filmovou hviezdou aj v Amerike. Big boss je jednym z mnohych filmov, ktore v tej dobe v Hong Kongu vznikali ako na beziacom pasme. Lacny, zbuchany za par tyzdnov, avsak naplneny tym co bolo v tedy velmi popularne. Tuctovy dej, pomsta, brutalita, krv a nahota. Pre tych, ktory proste 70 Hong Kongske roky zeru, to je pochutka a ty ostatny tu obcasnu nudu pretrpia koli tomu ze vo filme je Bruce Lee. Ano Bruce je legenda a ked pridu na radu bojove sceny, film sa stava nielen zabavny, ale dovoluje obdivovat Bruceov neopakovatelny pohyb, jeho umenie, ktore cibril kazdy den takmer 20 rokov. Ak by vo filme boli aspon dve bojove sceny naviac, bolo by to za plny pocet. Ale viete co, kaslite na hodnotenie a obdivujte Brucea. Bol bozsky. (7/10) ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Velký šéf je pro mne ukazkou toho jak B.Lee (MISTR PROMINE) neumí hrát. V každém záběru na mne promlouvá jeho nepřirozenost. Co ale umí nejlépe, je bojovat a autorsky se podílet na vymýšlení choreografií bojových scén. Tím je pro mne výjímečný a oblíbený! Miluju jeho kňourání po každé, když zasadí jeden ze svých smrtících úderů. Velký šéf pokulhává dějovou linkou a hereckými výkony, a však bojové scény jsou opět skvělé a ohromující!! ()

Galerie (85)

Zajímavosti (37)

  • Při posledním souboji v ledárně byla scéna, kdy Bruce Lee jako Cheng Chao-an zarazí protivníkovi do hlavy pilu. Scéna byla ale zcenzurována a dnes již bohužel neexistuje. (Caelos)
  • Bruce Lee byl silně krátkozraký a během natáčení akčních scén v ledárně ztratil jednu kontaktní čočku. (Caelos)
  • Film měl během natáčení pracovní název „Král boxerů“. (Caelos)

Reklama

Reklama