Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santi má problémy - nedokáže se pohybovat na volném slunečním světle, začínají mu růst podivně zuby a čím dál více se rozšiřuje jeho nemoc. Spolu s jeho matkou na jeho přání tedy odjedou tam, kde by se jeho problémy měly vyřešit, do míst kde slunce nesvítí. V novém domě a hlavně jeho okolí se ovšem začnou dít podivné věci, se kterými je navíc Santi spojován. Pokud nechce čelit obvinění, bude muset věci vyřešit. (Pumiiix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

kosta73 

všechny recenze uživatele

To, co tvůrci "naslibovali" v první půli se jim v druhé rozpadlo jako domek z karet. Škoda... ale co už, chápu ( ač nerad ) precedens sázet na momentální jistoty a Ortiz se s tím dortem z pohádky o pejskovi a kočičce víceméně popasoval se ctí. Průběh druhé půli filmu fanouška spíše zamrzí, než aby pokazil celkový dojem. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Slušný. Na to, jaká je to rutinní žánrovka, se tu velmi obezřetně pracuje s hororovými klišé, aniž by si to divák připouštěl (např. když se v jedné scéně musí postavy rozdělit, tak jedna z nich pronese: "Nemůžeme tady všichni zůstat" a vůbec to nevyzní hloupě). Závěr je už bohužel standardní podívaná včetně nutného zla v podobě posledního záběru. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Španělé se občas vytasí z nějakým koukatelným hororem. Shiver je další známkou toho, že na jihu Evropy se hororové příběhy umí. Není to sice uplná topka, ale pro mě, narozdíl od vychvalovaného Sirotčince, je to celkem kvalitní a místami napínavý příběh. Ze začátku, když jsem se dozvěděl, jakou má ten kluk nemoc, jsem myslel, že právě on bude příčinou všech nekalých věcí. Pak ale přišla na scénu hočička z lesa a ta vše vyjasnila. Asi tři čtvrtiny filmu byly hodně kvalitní, bylo se na co koukat a ta holčička tomu všemu dávala výrazný pocit takové nejistoty, kde se objeví příště apod. Ta poslední čtvrtina ale byla zase ve starých kolejích. Vždy se prostě musí najít někdo, kdo s tím vším má nějakou spojitost a snaží se ji za každou cenu nepustit na zemský povrch. Jinak ale příjemný hororový oddych ze Španělska, a proto silný 3 hvězdy. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Nemohu zapřít celkem zajímavou myšlenku děje, leč ne moc dobře zpracovanou... Nemohu také zapřít celkem dobře zahranou roli Santiho... Též nemohu zapřít hezkou přírodu... Nicméně celkový dojem jaksi působí při nejmenším divně... Na horor to nebylo hororové a thrilleru to též moc nepobralo... Bylo to jakési drama s malou divokou holčičkou a krvavými scénami... Nemastné, neslané... Nějaké budovaní atmosféry film postrádal... Začátek, konec a to mezi tím bylo víceméně ve stejném rytmu a spíš než "co se stane" jsem si říkal... Ani nevím co... Neurazilo ani nějak nenadchlo... Bohužel jsem čekal o hodně víc... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem spanelskou kvalitku a tu jsem taky dostal, i kdyz na ty nejlepsi spanelsky kousky to zdaleka nema. Problem filmu je totiz urcita lacinost, vetsina deje je v lese a navic po tme, ale pusobi to proste dost obycejne, hudba je taky takova lacina bububu. Nicmene vyvazuje to perfektni atmosfera a celkovej realistickej look. Navic docela fajn pohled na klasicky vlkodlaci tema. Jen je skoda, ze ta nemoc hlavniho hrdiny tu vlastne neni vubec vyuzita a slouzi pouze jako vymluva k presunu do nejakyho zaprdenyho venkova. Proste docela povedenej horor, s fajn atmosferou a nekolika slusnejma lekackama. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama