Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daniel1 je synem guru jedné nevýznamné sekty. Lhostejný ke světu, který jej obklopuje, bloumá a doufá, že jeho život dostane smysl. Daniel25 žije uzavřený ve své podzemní cele, odkud úpěnlivě sleduje satelitní obrázky vnějšího světa pustošeného válkou, epidemiemi a zejména přírodními katastrofami nevídaného rozsahu. Jak mohl Daniel1 dopustit, že existuje Daniel25? A má přežití vůbec nějaký význam? [Festival francouzského filmu 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelná slátanina. Pokud by někdo náhodou zastával představu, že nejlepším filmovým interpretem své předlohy bude sám autor, tento film lze použít jako krásný doklad, jak je taková domněnka naivní. Ten film si z knihy vyzobal jen pár fragmentů (zcela zde - k mému překvapení a nevoli - chybí například veškeré sexuální pasáže, které jsou v románu hodně explicitní) a vůbec to celé nedává smysl a je to tak otravně divné, že nad tím vůbec nechcete přemýšlet - a nástup závěrečných titulků je zde skutečně vysvobozením. Musím ovšem říct, že mě nebavila ani kniha, takže v mém případě se bohužel jedná hned o dvojitou ztrátu času. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Možnost ostrova je názorným příkladem toho, že ne všechny knihy je možné přenést na filmové plátno. Knižní předloha od Houellebecqa měla své osobité kouzlo, které se ve filmové adaptaci naprosto ztratilo - navíc člověka o to víc zarazí fakt, že na režisérské židli seděl sám autor románu, tudíž měl výrobu filmu pod svým dohledem, a přesto vznikl tento paskvil, který je jen ubohou a okleštěnou verzí knihy. Film je sledem scén, které mezi sebou nemají v podstatě souvislost, a myslím, že pokud člověk nečetl předlohu, tak nemá šanci pochopit smysl filmu. Jednu hvězdu dávám za ucházející výpravu a exteriéry - jinak jde o jeden velký a nekonzistentní průšvih. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Houllenbencq je dodnes u nas neznamy, a pozeram, ze m ito nijak nevadi. Tento film je pricinou preco mi to nevadi. Rezisersky odbite, nudne tempo, slabe dialogy ..... jediny znamejsi bol herec Benoit Magimel /Purpurove Reky 2 andelé apokalypsy/ : 20 % ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Je to bohužel jak v tom blbém vtipu, jak se potkají dvě kozy ve filmových ateliérech a jedna se ptá druhé "jaký byl ten film" a ta jí odpoví "kniha byla lepší". Z původního příběhu rozkročeného mezi sebeironií, zjevně zažitou karikaturou světa kulturního provozu a vizionářským esejem o budoucnosti západní kultury a o nejosobnějším hledání smyslu a vzdání se ho, zbyla ve filmu pouze linie sekty a pouti postapokalyptickou krajinou. Asi je to dobře, tu knihu by nešlo v úhrnu natočit. Každopádně ani tohle torzo zjevně není natočeno profesionálně - prostě jsme jen lidé a Houellebecquovi chybí v oboru filmové režie dynamičnost, rytmus, smysl pro kresbu, vlastně mu chybí takřka vše, co dělá dobrý film dobrým filmem. Možná někdo namítne, že byl schopen se najít ve vyprázdněných, ne příliš věrohodných záběrech na pustinu, na jeskyni, že ho bavil portrét příšerného rekreačního letoviska - mě bohužel ne. Poslední díl Zbehů a pútníků byl mnohem poutavější. Dávám hvězdu navíc za velmi schopnou hudbu nahranou navíc Ve Smečkách s českými hudebníky - byli a jsme levní, v Česku ovšem nikdo nic takového nezaplatí. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama