Reklama

Reklama

Rockfish

Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi
USA, 2003, 9 min

Režie:

Tim Miller

Scénář:

Tim Miller

Hrají:

Greg Berg

Rockfish je dalším snímkem z dílny studia Blur. Dobrodružný sci-fi příběh o muži a jeho věrném „zvířecím“ příteli nás zavede na odlehlou a zdánlivě opuštěnou poušť. Toto místo však není ani zdaleka tak opuštěné, jak se na první pohled zdá. (Zbyisek)

Recenze (21)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lov monumentální příšery ne nepodobné červíkovi z Duny či potvoře z Chvění..krátká epizoda plná akce i napětí, výborné animace, okořeněná špetkou patosu v podobě ochočeného psíka-démona či co co to bylo - z mé strany spokojenost, jeden by neřekl, že režisér tety Luisy dokáže vytvořit takhle vydařenou a strhující jednohubku. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Ve sci-fi světě, který vypadá podobně postapokalypticky jako australské pouště z Šíleného Maxe, vyráží drsný rybář v doprovodu svého psíkovitého stvoření na lov gigantické ryby, jež žije kdesi v zemském povrchu. Animace je příjemně stylizovaná, atmosféra připomíná komikové příběhy Burtona a Cyba, pochopitelně nechybí situační gagy. Rockfish potěší každého s divokou fantazií. ()

Reklama

Velemír 

všechny recenze uživatele

Prázdné formalistní cvičení v 3D animaci... Pardón, ale tenhle kousek na mě působil, jakoby se grafik pokoušel o svižný akční příběh (což dost možná skutečně platí), ale zamrzl u vizuality (která je sice místy \"bombastická\", ale, mám-li tedy zhodnotit alespoň tu, pak pro mě zoufale bez gravitace - čti: \"bez dynamiky, charisma, koulí...\" - a tím pádem jaksi impotentní!)... Ale hlavně: obsah se vytratil! - Co zůstalo, je fůra nelogičností a sladkých, podbízivých klišé (třebas i myšlených upřímně, ale ve finále působících falešně a bezduše)... Škoda! Už Melies dokázal svým výtvorům přes všechen formalistní základ vdechnout víc života a nadčasové sci-fi zábavnosti! ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem mi tenhle kraťas hrozně připomína další krátký film 9 od Shane Ackera. Oba vypadali hodně zajímavě a u obou byl kraťas jako předfilm. Rockfish sice nemá tak pohlcující atmosféru jako číslo 9, ale přecijenom pár zajímavostí a lákadel film, který k tomuto kraťasu letos vyjde nese takže si ho asi nenechám ujít. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

vcelku súhlasím s Velemírom, s tým, že pridám jednu hviezdičku, pretože ako akási exhibícia 3D animácie mi to prišlo ako vcelku šikovne urobené - samozrejme, že príbeh okrem nápadu sci-fi rybačky nemá extra nič na ponúknutie, ale animácia celkom svižná, vcelku nie zlé bohužiaľ vďaka prílišnému dbaniu na formu priemerné cvičenie ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama