Reklama

Reklama

Letadlo, na jehož palubě byl univerzitní fotbalový tým, havarovalo ve sněžné bouři uprostřed zasněžených hor. Na přeživší hráče čeká děsivé překvapení: ocitli se v teritoriu podivné stvůry, která lační po čerstvém mase! Uprostřed třeskuté zimy začíná nerovný boj o přežití... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (97)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Ty bláho, Paul Ziller je Ed Wood nového tisíciletí. V podstatě jde o lacinější variantu filmu Přežít s tím, že letadlo s klucima a holkama spadlo v Himalájích a notně to nasralo 2 krvelačné Yeti. Film jsem bez problému dokoukal do konce, protože taková zhovadilost se jen tak nevidí, ale tu hvězdu dávám opravdu jenom z recese. Jakože se tomu všemu směju, ale jinak je to děs na entou neznamená, že bych měl dávat více. Nikdy jsem třeba nevěděl, že v 5.800 metrech rostou 10-ti metrové smrky, žijou tam zajíci, není tam ani moc zima (mikina,tričko s krátkym rukávem, od hub se nekouří, omrzliny žádné), Yeti je krvelačná příšera skákající 50metrů daleko a 20metrů do vejšky. Herci naprosto otřesní, ti snad z toho měli prdel, scénář postrádá jakoukoliv logiku, z trosek letadla se ze záchoda otevřou dveře, z nich vyleze jeden z hrdinů a diví se, co se kolem stalo... Kdo film neviděl, asi neuvěří, co je v dnešní době možné natočit...;-) ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Když v jedenácté minutě hlavní "hezoun" a vůdčí názorová autorita v jedné osobě, stojící v tričku v mínus padesátí mezi troskami hořícího letadla, drsně prohlásí :" Rozdělat oheň je naší hlavní prioritou" a v další scéně sedí celá partička neherců u hromady zmrzlého dřeva a škrtají posledními desítí sirkami, víte, že máte tu čest s poctivou porcí dadaistické filmařiny! Hlavní hvězdou je nepochybně krvelačný Yeti! Zejména díky dokonalé práci s latexovou maskou z halloweenovské půjčovny. Podle toho, jak dlouhou měl jeho představitel pauzu na cigáro mezi jednotlivými scénami má Yeti oči tam, kde míval čelo, či zuby, kde míval nos atp., přičemž co pět minut mění barvu srsti, což bezvadně podtrhuje jeho monstrozitu a umocňuje divákovo zděšení! Po téměř hodině a půl čiré hrůzy jste vděčni alespoň za to, že krev je v tomto filmu opravdu červená! Někdy až moc. Tento skvost by měl být nepochybně součástí filmotéky každého, kdo se s oblibou po nocích bitchuje devítiocasou kočkou a xmrti rád si dělá na předloktí zářezy žiletkou. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jeden z absolutně nejdementnějších filmů, co jsem kdy viděl. Ale na druhou stranu, nic mě tak dlouho nerozesmálo tak, abych ještě po skončení filmu měl křeče v břiše. Imbecilní posatavy, tisíce nelogičností, yeti měnící pořád barvy, běhající jak idiot, k tomu turborychlost a sedmimílové boty, nakonec postava "Raven", který chce pojídat lidské maso, byl absolutním vrcholem. Opravdu doporučuji všem, kteří chtějí vidět kde je hranice absolutního odpadu ve filmovém světě. [1. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Podle obrázků v galerii jsem tušil řádné ‚guilty pleasure‘, ale výsledek překračuje hranice mého očekávání o několik mil. Hlavním trumfem snímku se stává nepředvídatelnost. Ani ne tak děje samotného, ale spíše toho, s jakou další debilitou na vás tvůrci vyrukují. A věřte, že mají v zásobě nasysleno opravdu požehnaně. Od ‚himálajských reálií‘ až po bílého chlupáče, který skáče jako laňka a dělá takové psí kusy, že když třeba roztrhne chlápka napůl, tak jej začne stehnem mlátit do křičící hlavy. Pekelnější zábavu jsem nezažil sakra dlouho. Pánové od Sci-fi channelu, máte mé sympatie. :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Levný survival s příšerou lavíruje mezi hororem a komedií, což asi nebyl záměr tvůrců, byť závěr by tomu mohl napovídat. Pak bych ale čekal větší bžundu, než jen chytání veverky na čokoládovou tyčinku, ze které se nakonec vyklube králík s chutí kuřete. Předpokládám, že masakrální scény měly být spíše vážnější, jenže většinou nejsou. Zřejmě  nechtěně zábavné bylo hledání zápalek, aby bylo možno rozdělat oheň, zatímco okolo přeživších vesele hořely zbytky letadla. A co použijete jako dlahu, když není po ruce klacek? Kamarádovu utrženou ruku! Velice pěkná příroda, nestvůra spíše průměrná, při běhu a skákání pixelově laciná. Škoda, že gore nebylo otevřenější. I tak ale po úvaze původní 2* zvednu na slabé tři, páč film rychle utekl a občas jsem se vskutku bavil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Scénář nesl původně název Raksha: Curse of the Snow Demon. Slovo raksha znamená v tibetskén jazyce Sanskrit démon. (oje)
  • V podobných podmínkách by takto oblečení přeživší přežili sotva desítky minut. (Prochy38)
  • V takové nadmořské výšce se králíci nevyskytují. Do 5 800 m n. m. je možné pozorovat maximálně sviště himalájského. (Prochy38)

Reklama

Reklama