Reklama

Reklama

Letadlo, na jehož palubě byl univerzitní fotbalový tým, havarovalo ve sněžné bouři uprostřed zasněžených hor. Na přeživší hráče čeká děsivé překvapení: ocitli se v teritoriu podivné stvůry, která lační po čerstvém mase! Uprostřed třeskuté zimy začíná nerovný boj o přežití... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (97)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Podle obrázků v galerii jsem tušil řádné ‚guilty pleasure‘, ale výsledek překračuje hranice mého očekávání o několik mil. Hlavním trumfem snímku se stává nepředvídatelnost. Ani ne tak děje samotného, ale spíše toho, s jakou další debilitou na vás tvůrci vyrukují. A věřte, že mají v zásobě nasysleno opravdu požehnaně. Od ‚himálajských reálií‘ až po bílého chlupáče, který skáče jako laňka a dělá takové psí kusy, že když třeba roztrhne chlápka napůl, tak jej začne stehnem mlátit do křičící hlavy. Pekelnější zábavu jsem nezažil sakra dlouho. Pánové od Sci-fi channelu, máte mé sympatie. :) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Existují špatně špatné filmy a drsně špatné filmy. V první kategorii najdete takový skvost, jako třeba 100 Million BC. U toho filmu trpíte a nemůžete se té debilitě ani zasmát, protože se bere vážně. A do druhé kategorie od dnešního dne řadím tento kousek. Řeknu vám, tohle jsem už dlouho neviděl. 600kilová opice (nebo Yeti, chcete-li) skáče jako žabák křížený s laní a jednu chvíli vám přijde, že lítá jako Superman… :-) Následně holce rozšlápne efektivně hlavu, nebo týpkovi utrhne nohu a začne ho s ní mlátit… Pokud vám ještě nestačilo, tak přihazuju další výbornou scénu, kdy se proti Yetimu rozběhne americký Mirek Dušín se slovy "Už toho bylo dost!" a tu 600 kilo vážící mrchu povalí! No řeknu to takhle, tohle je určitě sračka, ale nasmějete se u ní více, než u nějaké komedie. Výraz Guilty Pleasure jsem ještě nikde nepoužil, ale upřímně, nemyslím si, že by někde seděl více. Tohle je totiž mrazivě hříšné potěšení... :-) ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Keďže ide o TV film z produkcie Scifi chanelu, vedel som do čoho idem. Nevadil mi preto ani naivný, miestami nelogický scenár, ani treťotriedny herci, ale jedna vec mi prekážala vrchovato. Bol to samotný Yeti, alebo ak chcete „snežný démon“. Využívanie jeho potenciálu bola najväčšia slabina filmu. Komplet postavu a tvár nám totiž tvorcovia ponúkli priam okamžite a tak sa vytratila akákoľvek tajomnosť a špekulovanie o jeho výzore. Časom sa tak jeho pobehovanie stalo nudným a ak sa aj schyľovalo k napínavej, krvavej naháňačke, postavu Yetiho úplne zabili trápnymi digitálnymi „skokmi“. Pokiaľ hral Yetiho herec v kostýme bolo všetko ok. Yeti bol síce trošku ťarbavý, ale uveriteľný. V momente keď mal pôsobiť svižnejšie, stavilo sa na digitál a tak niesú výnimkou šprinty alá Usain Bolt a ani 50 metrové skoky ! Skrátka hrôza. Každopádne krvi je dosť, vtipné scény sa tiež nájdu, takže ako celok to nieje úplný odpad. 30% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé že Paul Ziller mě dokáže bavit i těma pitominama co točí, Znamení hada, Mořská bestie, Loch ness terror jsou filmy ač blbé tak zábavné. A já mu to prostě žeru ale tady v Yetim se mi ne moc trefil do vkusu. Já se celkem nudil, a nejvíce mě štvaly ty digitální skákance. Ale jako celek to ušlo, ale Ziller dokáže být zábavnější. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Povím vám to takhle. Poté, co skupina přeživších se pokusila vytvořit LOST atmosféru, padla ta nejvíc kruťácká hláška v celém tomhle hororu. Nějaká nula se optala: "Jak to vypadá s jídlem, Sáro?" A Sára na to: "Zbyla nám jedna tyčinka." Načež jiná nula z toho vydedukovala, že čím déle tam u toho ohýnku sedí, tím jsou slabší a slabší. To zcela vystihuje všechny důvody, proč vidět tento film. Jo, málem bych zapomněl, ech, aby té hrůzy, že už mají jen jednu tyčinku, nebylo málo, chodí je tam ještě obtěžovat humanoidní sněhulák. Dobrý, ne? Naštěstí je v týmu jeden chytrej kluk. Jde to poznat hned. Má dready a je to černoch, takže to není žádné mainstreamové hovado, no a ten kluk ví, že všude po Asii a tedy i v Himalájích se našly ostatky gigantické opuce zvané gigantopytchus, která měla přes tři metry a šest set kilo!!! No nekecám. Tak si představte, že je tedy nechodí strašit humanoidní sněhulák, jak jsem si zprvu dle dokonalé masky toho amatéra myslel, ale nějaký výškrabek po šest set kilové opuci gigantopytche. Ten film prostě musíte vidět. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Scénář nesl původně název Raksha: Curse of the Snow Demon. Slovo raksha znamená v tibetskén jazyce Sanskrit démon. (oje)
  • Každý den trvalo navléct na herce kostým yetiho 3 a půl hodiny. (oje)
  • V Himalájích není možné, aby byl v takové nadmořské výšce hustý smrkový les. (Prochy38)

Reklama

Reklama