Reklama

Reklama

Poslední přeživší z neznámé planety, kterou vyplenili nebezpeční predátoři, soustředili svou zbylou sílu do dvou mocných kamenů. Tyto kameny stráží Pán Ohně, jenž je poslední z bojovníků proti predátorům, na jejichž straně stojí mocný Gargantua i se svými hrůznými potomky. Naštěstí jsou obři uvězněni pod zemí. Prozatím. O jejich probuzení se pokouší jejich spřátelené mimozemské bytosti sídlící u jezera ve starém domě. Kameny Pána Ohně mohou predátory i s obry nadobro pohřbít, ale má to jeden háček, mohou být použity pouze dvojčaty, jejichž pouto je velice silné. Podaří se to Theovi a jeho sestře, nebo Gargantua i s celou rodinou povstanou? (Major776)

(více)

Recenze (23)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Původní seriál jsem neviděl, ale prakticky jediné, co mě na filmu zaujalo, byla atmoséra a efekty. Jinak to byla bída. Je velmi vidět, jak je to prostříhané (delší stopáž by neškodila) a ze všeho nejhorší jsou ty repliky. Ne, postavy nemluví jako roboti, nýbrž jako retardi! Jedinou omluvou je, že jsou to vlastně mimozemšťané. Ale radši bych byl, kdyby nemluvili vůbec, nebo nějakou alien řečí. ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdičky za to, že konečně vznikl remake. Dlouho už se snažím sehnat původní seriál v nějaké koukatelné kvalitě, protože to byl vedle Jacka Holborna jeden z památných kousků hranice 80. a 90. let, oba jsou to seriály, které jsem si, jako i moji bratři, pamatoval jen tak nějak pocitově, prostě jsme věděli, že to byly dobré seriály, které zanechaly hlubokou stopu. Když jsme se před lety snažili vůbec zjistit, jak se Holborn a Pod horou vůbec jmenovaly, abysme si je mohli opatřit, museli googlit z klíčových slov (v tomto případě) jako jezero, sliz, tunel a vůbec si nepamatovali zápletku, zemi původu nebo cokoli, to tomu na hlubokém vztahu k těmto dvěma seriálům v mojí hlavě jen přidalo. Oba navíc nelze jen tak snadno sehnat, staré Pod horou jenom v hrozné VHS kvalitě na youtube a Holborna ani tam ne, na toho jsem čekal dva roky, než ho dávala česká televize. Prostě srdeční záležitost a tohle v tom případě taky, jasná čtyřka! ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Už nevím jestli to byl Magion nebo Vega, kde jsem kdysi dávno tento seriál sledoval, ale jedno vím jistě - seriál si mě totálně získal a naháněl mi strach. Film mi tu atmosféru skvěle připomenul a nemám k němu větší výhrady. Triková úroveň možná mohla být lepší, ale řekněme, že to byl autorský záměr. Dětští herci nejsou špatní a Sam Neill odehrává svůj standard. Z nostalgie a za Neilla dávám hvězdu navíc. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si připomenout vynikající stejnojmenný seriál z roku 1982 - http://www.csfd.cz/film/206340-pod-horou/. Bohužel jsem jej nikde nesehnal, tak přišlo na řadu aspoň todle. Pod horou 2009 funguje jako typický seriálový sestřiháč. Ze začátku slušně kopíruje hodně věcí z toho původního (barabizna, pohřebácké auto, roztékání), ale jak přijdou na řadu digitální triky (hadovatění vetřelců, ohně), tak jde vše do kopru. Navíc, ikdyž jde o regulérní samostatný film (!!!), má všechny nešvary seriálových celovečerních sestřihů - nejasné motivace, bez úvodu ... prostě jen tak na lehké připomenutí skvělého starého seriálu. Samostatně Pod horou 2009 neobstojí. ()

petero 

všechny recenze uživatele

POD HOROU – seriál mojej mladosti (a určite aj mnohých iných) o dvojčatách, bratovi a sestre, ktorí sa dokážu dorozumievať aj telepaticky, svietiacich kameňoch, jazere, mimozemšťanoch maskujúcich sa za ľudí (v skutočnosti konárovité slizké bytosti, ktoré sa premiestňujú podzemnými chodbami) a Pán ohňa, ako ten dobrý mimozemšťan, jedno z dvojčat ktoré prežilo a teraz jeho úlohou je nájsť vhodné dvojčatá, ktoré dokážu zabrániť mimozemšťanom zničiť našu krásnu planétu... Ťažko porovnať seriál z '82 určený výhradne deťom, na ktorého sú len dobré spomienky a tento moderný film s TV lookom, tiež určený deťom. Problém je v tom, že kým v začiatku sa vynárajú spomienky na kľúčové veci zo seriálu, je film zaujímavý, no k záveru, ktorý je urýchlený a všetko rozhodujúce sa musí odohrať práve v túto noc, tomu už akosi chýba čaro. Kto nepozná seriál, tomu film nevsugeruje, že prišiel o niečo dobré. Každopádne na dánsky VIKAREN to nemá (tiež detský horor, ktorý má vtip, spád, dobrých hercov a zaujímavý vizuál – toto všetko UNDER THE MOUNTAIN filmu chýba). ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama