Reklama

Reklama

Lucy Hillová je ambiciózní a podnikavá manažerka žijící v Miami. Miluje své boty, miluje svá auta a miluje kariérní postup. Když dostane nabídku na jeden krátkodobý úkol – neznámo kde – aby restrukturovala výrobní továrnu, skočí po této možnosti s vědomím, že má jasné povýšení na dosah ruky. Co však začíná jako jednoduchá práce, se brzy stává zkušeností, která jí zcela změní život. Lucy postupně odhaluje hlubší smysl svého života a co víc, také muže svých snů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nuda a ešte raz nuda. Hlavná pointa je tak klišoidná, že to ani inak nemohlo dopadnúť. Príbeh o mestskej husičke, ktorá sa vplyvom prostredia a ľudí zmení už nemá čo ponúknuť. Čo sa týka Zellweger tak sklamala na plnej čiare. Jej výkon bol strnulý a mdlý, keď si to porovnám s jej filmom Prípad 39, tak som z toho v šoku, tak veľký rozdiel sa vidí iba málokedy. Tiež sa mi v tvári zdala akási "nafúknutá". Možno by mala používať menej botoxu, za chvíľu bude vypadať ako blonaďatý číňan. Film má ale jednu výhodu. Do piatich minút vyfučí z hlavy. 15/100 ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Holka z města není nejlepším dílem svého žánru, ale pro mě je jednou z mála amerických romantických komedií, které jsem si zapamatovala a na které se ráda podívám víckrát. Při hodnocení tohoto žánru podle mě jde hodně o to, jestli jsou člověku hlavní hrdinové sympatičtí, jestli se s nimi dokáže ztotožnit a jestli mu vyhovuje to které prostředí a typ romantického příběhu. Což je všechno hodně osobní. Takže u mě to asi bude tím, že tady mně hlavní hrdinové vyhovovali, velice sympatické byly i vedlejší postavy a dověděla jsem se tu něco málo o Minnesotě a zakořeněných představách o ní, což pro mě jako pro anglistku bylo zajímavé. A kromě toho jsem já sama jednu dobu byla taková Holka z města - přestěhovala jsem se v zimě do malého městečka na severu (v mém případě ovšem v Lotyšsku), kde jsem objevila úplně jiný svět, jiné tempo života a jinou stránku sebe sama. A aby toho nebylo málo, hned první den jsem uklouzla a spadla na náledí, protože jsem měla sice velice pěkné, ale příliš kluzké kozačky, a přišla v elegantní lehké halence na biblickou hodinu, kde se topilo jen v krbu a všichni byli navlečeni v tlustých svetrech. Následkem čehož jsem se pak zimním scénám v kině smála dvakrát hlasitěji než ostatní a začala uvažovat o tom, co je to vlastně klišé. Protože v tomhle filmu bych normálně scény střetnutí městské slečny se zimou označila za klišéovité, jenže... když se vám něco podobného opravdu stane, tak už vám to moc jako klišé nepřipadá... Takže klišé či neklišé nehodnotím. Jediné, co bych filmu vytkla, byl nedostatek chemie mezi ústřední dvojicí a trochu rozpačitý konec. A také by to bývalo chtělo jinou hudbu, která by lépe propojila scény a podtrhla atmosféru. ()

Reklama

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem klišé a to od začátku až do konce. To by až tak nevadilo, pokud by scénáristi předvedli alespoň dílčí náznak kreativity. Tady ale zoufale chyběl jakýkoliv originální nápad, byť jen v jednotlivých scénkách. Výsledkem je tak nevýrazný a místy i nudný film, který vlastně ani nemáte nutkání dokoukávat. Na druhou stranu, nic ve filmu vás od toho ale přímo neodradí. Celkově nemastné, neslané, ale stále stravitelné. 40 % ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

"Ať Vás do prciny nekousne jezevec" 😀 Je to taká prevarená Bridget,  ale na večer medzi vianočnými sviatkami keď sú všetci na mäkko je to tak akurát. Trochu mi to pripomínalo filmy ako Baby Boom alebo Blázinec a to sú filmy ktoré mam fakt rád. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na čo som to zase narazil? Ďalšia absolútne zbytočná kvázi romantická komédia, kde Anistonku vystriedala pre tentokrát Celvegerka, pretože asi nemala čas. Renée tu nie je bohvieako sympatická a ono sa to potom prejaví aj na vyznení filmu a naplnení svojho žánru. Jednohubka, ktorá obstojí v tv niekedy v nedelu poobede, dúfam, že v kine ste na tom neboli. Ono to točil ešte nejaký Dán preboha....mal sa radšej držať Dogmy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v kanadském Winnipegu při -47 stupních Celsia (Kamkon)
  • I když pro "zimní" část natáčení měla Renné kaskadérku, všechny scény točila osobně. (Kamkon)
  • V traileri stratí Lucy (Renée Zellweger) pri jazde na ľade jazera kontrolu nad svojim autom a dostane šmyk. Táto scéna sa však vo filme neobjavila. (misterz)

Reklama

Reklama