Reklama

Reklama

Pět z nebe

  • Sovětský svaz Pjatěro s neba (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Na základě skutečných událostí natočili sovětští tvůrci v roce 1969 válečné drama, které zaujme svým autentickým podáním i řadou bojových scén. V průběhu války se nacisté rozhodli otestovat fronty nové chemické zbraně v bojových podmínkách na východní frontě. Tento záměr neohrožoval pouze Sovětský svaz, ale také ostatní spojence. Byla proto vybrána skupina pěti speciálně vycvičených výsadkářů, kteří mají přinést nezbytné důkazy o charakteru ničivého arzenálu. Tváří v tvář obrovské přesile musí statečná pětice podstoupit největší zkoušku svých životů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ucházející naivní ponudnělost. 1)  Sympatický je důraz na děj a absence sovětského patosu._____ 2)  Z technického pohledu snímek disponuje mizernými ruchy, je bez hudby._____ 3)  Použití jednoho jazyka - češtiny - zpaušalizovalo vykreslení jednotlivých postav. Připočtěte i mizernou kvalitu českého dabingu._____ 4)  Nakonec ale se z filmu vyklubala trochu obstarožní nicméně solidní černobílá podívaná někde mezi dvěmi a třemi hvězdičkami. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu velmi slušný akčák o malé jednotce působící v německém týlu v německých uniformách. Opět mě překvapil apolitičností a nezdůrazňováním, že dobrý voják je pouze komunista a dobrý vůdce je Pepa Stalinů. Dobrý voják je zde ten, kdo neztratí hlavu a umí dobře německy, což soudruzi asi postrádali. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Černobílé komornější válečné dílko bez velkých davových scén a valníku ruského gerojismu. I výprava se dá s občasným přimhouřením oka snést a výběr některých jmen pobaví. Jeden člen Gestapa se jmenuje Wittgenstein (při řízení si s chutí píská Straussův valčík Na krásném modrém Dunaji) a jeho nadřízený Holz převelice přimomíná Herr Flicka z Haló, haló!. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Konecne som mal moznost vidiet film bez zbytocneho ospevovania komunizmu a reci okolo neporazitelnosti sovietskych vojakov a nandnesene vyroky su tu neni tiez zakomponovane vo filme, co len cloveka potesi. Priebeh deja filmu sa vyvija na dobrej ceste a da sa to pozriet vskutku bez zbytocneho obkecavania. Toto je jeden z tych filmov, co maju aj nieco povedat ku srdciam, ktore holduju vojnovym filmom, aj ked to ma tiez nejake muchy, ktore by sa dali tomuto filmu vytknut. ()

baxz 

všechny recenze uživatele

Na tomhle válečným filmu se musí v první řadě ocenit to, že ač pochází z dílny SSSR tak v něm nenajdete (až na jeden krátký záběr) porady soudruhů generálů, oslavu geniálnosti soudruha Stalina, obří davové scény ani nekonečné hrdinství. Naopak film je napínavý, má spád, akci, slušnou kameru, herecké výkony na úrovni i akceptovatelnou výpravu. ()

Reklama

Reklama