Reklama

Reklama

Shuang shi ji

  • USA Deadly Delicious
všechny plakáty
Drama / Mysteriózní
Čína, 2008

Obsahy(1)

Mladá letuška Coco je šťastně zamilovaná. Její přítel Jiaoqiao je hodně pracovně vytížený. Sice o Coco dobře pečuje, ale ona by si jako každá jiná žena přála, aby s ní trávil více času. Jednoho dne se v jejím apartmánu objeví cizí žena. Představí se jako Gu Xiaofan, známá kuchařka. Poradí Coco, že "cesta k mužskému srdci vede přes jeho žaludek". Coco není žádný kuchařský umělec, proto ji potěší nabídnutá pomoc. Zdá se, že vše je na dobré cestě. Jiaoqiao se rád vrací domů, kde na něj čeká vždy dobré jídlo a Coco už nezůstává tolik sama. Ale věci nejsou tak růžové, jak se zdají. Jiaoqiao stále častěji trpí závratěmi a začínají mu padat vlasy. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (19)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Vztahy byly vždycky složité, a když jeden takový obsahuje rovnou dvě ženy, ale zato jen jednoho muže, platí to dvojnásob. Lidé jsou komplikovaní tvorové a především ženy dokážou být velmi vynalézavé, a pokud hraje hlavní roli nevěra, jsou schopné navařit lahodnou pomstu. Deadly Delicious je ale o něčem více, než jen o kombinování ingrediencí, na kterých si nejen slušně pochutnáte, ale které vás dokáží i pěkně otrávit. Je to především pozvolný thriller až psychologické drama, které postupně graduje s tím, jak si více a více pochutnáváte na dalším soustu. Film je dobře zahraný, kvalitně natočený, obsahuje zajímavé menu, místy se dočkáte i pěkných dějových zvratů, ale neoslovilo mě prostředí, tedy interiéry, ve kterých se většina filmu odehrává. (7/10) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Yao Wang, Zhao Tianyu .. Co chvílí vypadá jako romanticko-kulinářský film se postupně změní v složitě aranžované vztahové drama tří osob. Průběh je vláčný, přesto precizně natočený s dobrými hereckými výkony a kořeněn porcí psychologie. Lehčí tón by však byl ku prospěchu více, protože některé dramatické momenty a jednání jdou proti logice. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Cakal som odlahcenu komediu, dostal som poriadne tazke a syte jedlo. Porekadlo "laska ide cez zaludok" uz nikdy nebude take, ako pred tymto filmom... . ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Snímek vychází z klasické myšlenky, že cesta k srdci muže vede přes jeho žaludek, a na ní rozehrává poutavý a chytře napsaný temný thriller, který si vystačí pouze se třemi postavami. Na banální premisu tvářící se jako kulinářská love story se nabalují překvapivé zvraty, jejichž síla tkví v tom, že mezi centrálními třemi postavami přesouvá role oběti a manipulátora. Nad rámec „pouhého“ precizního stylového thrilleru film povyšuje jeho epilog, díky němuž se dílo stává mnohoznačným komentářem k současné Číně, nebo lépe řečeno impulzem k zamyšlení nad její situací. Dlouhé záběry Pekingu zde doprovází monology dvou hlavních postav, v nichž se opakují motivy iluze blahobytu a komfortu, která ovšem tráví člověka, aniž by si to on sám uvědomoval. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Co se týče jídla a vaření, zásadní asijská chuťovka, po které se však na pikantní čínské masíčko a krevetky jen tak nepoženu... Vskutku "deadly delicious". ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Milý filmový bože, až tě budu příště prosit, abych zase mohla vidět Francise Ng v pořádném filmu, prosím, ať to není v mandarínštině. Jinak spokojenost, děkuji. PS: Opravdu s tímhle filmem nemá nic společného Pang Ho-cheung? ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pojem láska prochází žaludkem zde dostává nový rozměr. Láska sice žaludkem prochází ale taky ho dokáže otrávit. Deadly Delicious je psychologickým vztahovým dramatem. Dle zdejšího vysokýho hodnocení(72%) jsem ale přece jenom očekával větší "nářez". Lepší 3hvězdy si to určitě zaslouží. Jestli si to zaslouží i víc hvězd to už musí každej divák posoudit sám. Celkem mě i překvapilo, že na to, že je to film z roku 2008 má film jen 79hodnocení. Což mi přijde celkem málo. Větší pozornost si zcela jistě zaslouží. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

První půlka snímků je jako TV kuchařka a druhá se mění v solidní drama. Hodně zajimavý námět a téma které díky první polovině u mě ztrácí pár hvězd. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Láska prochází žaludkem? Zdá se, že smrt taky. A pevnými nervy zhrzené manželky. Zajímavé drama s prvky thrilleru, sice lehce prokouknutelné (on se to ten film, pravda, ani nesnažil moc skrývat), ale nijak to neubírá na jeho síle. Slušné herecké výkony a dobrá probarvenost postav jdou jen a jen k dobru. O Číňankách ani nemluvě... Jen si tak říkám, opravdu jde tohohle docílit jen "vhodnou" volbou jídla? No, zkoušet to rozhodně nebudu. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Mužská časť "publika" bola happy, že sa napapala pred filmom, aj keď musím uznať, že moja otázka "Kto je hladný?" bola prijatá s pokojným výrazom majstra zenu :P. Morálne poučenie z príbehu, v ktorom jeden si muž "pestoval" dve ženy a to, že by v tom mohol byť háčik zistil, až keď mu začalo padať obočie, vlasy a pridali sa podivné kŕče [Diagnóza: niektoré jedlá nie je vhodné kombinovať (napr. veeeeľa vitamínu C a krevetky)]? No predsa: uistite sa, že ani jedna z nich nie je dostatočne psycho na to, any geniálne kombinovala prísady..alebo aspoň, aby vám na to neprišla/i. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Atmosféra a hudba od Portishead dobré, ale jinak průhledná zápletka, většinou nelogické jednání postav a vztahové psychologické hrátky, které mě vůbec, ale vůbec nebavily. A nejsem odborník, ale myslím, že to s těmi kombinacemi jídla je pěkná blbost. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Dobré drama milostného trojúhelníku, okořeněné výborným mrazivým výkonem role manželky. Ve filmu se jistě pozná mnoho žen a troufám si tvrdit, že by se zachovali podobně možná i hůře :) . Do první půlky filmu je vše ok, pak se bohužel začíná u hlavních hrdinů objevovat blbost a celková nelogičnost chování. Škoda, takhle by to bylo na 4 *. Ve filmu zazněla velká pravda: "cesta k mužskému srdci vede přes žaludek". ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Deadly Delicious ma prdevsim vystizny nazev. Urcite je taky zajimavy, vcelku originalni a poukazujici na jednu z velkych pravd. "Cesta k muzskemu srdci vede pres zaludek." No nevidel bych to az tak kriticky, zalezi i na jinych aspektech, ale on k tomu tak pozvolna dojde i film sam. No, bavil jsem se, ikdyz o komedii zrovna neslo. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Směsice různých žánrů přes romantiku po psychologické drama dělá z tohoto snímku celkem zajímavou podívanou. Objevují se zde tradiční motivy jako nevěra a pomsta - místy je atmosféra filmu docela mrazivá. Postavy bohužel jednají místy nelogicky a hloupě. Co mě však docela vadí je nedotaženost některých scén až do konce. Tam kde bych čekal nějaké opravdu drsné vyústění situace, se najednou děj zastaví uprostřed cesty a výsledek je takový neslaný, nemastný. ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Pro mě až příliš prvoplánový a příliš tezovitě postavený snímek. Takže nejzajímavější byla sekundární informace o proměně životního stylu v současné Číně. A jinak: já už roky, roky, roky říkám všem svým kamarádkám, které mají pocit, že jsou společensky nemožné, pokud nemají po boku samečka: Holky, do postele si tu zvěř klidně pusťte (při dodržení pravidel bezpečného sexu!), do postele ano. Ale v žádném případě ty bestie nekrmte! Jakmile je začnete krmit, vzniká to nejstrašnější pouto, které je ve své podstatě archetypálním svazkem kojící matky a jejího dítěte. Opakuji, nekrmit!!! Myslíte si, že je dostanete na žrádlo?! Je to právě naopak: oni dostanou vás, a ještě k tomu na vaše žrádlo! ()

Reklama

Reklama