Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá pilná studentka Nelly se touží stát astronomkou. Lásku ke hvězdám má společnou se svým tajným idolem, lucemburským princem Eduardem. Pod jeho patronátem se koná v Lucembursku basketbalový turnaj školních dívčích týmů a Nelly má před sebou nelehký úkol. Jako naprostý sportovní antitalent se rozhodne za každou cenu propracovat do týmu, který se zúčastní turnaje. Požádá proto o pomoc kamaráda Maxe, který ji trpělive učí basketbalovým základům. (lena60)

(více)

Recenze (7)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Film podle románu H-K Rahlensové je příběhem 12 leté dívky Nelly Edelmeisterové z liberální židovské rodiny v Berlíně. To prostředí je asi tak na tomto -jinak tuctovém- snímku pro děti nejzajímavější. Viz např. citát, když Nelly vyčítá pokrytectví své matce, že nevěří v Boha, ale dceru nutí k židovskému obřadu dospívání bat micva. Jedna ze seniorek jí poučí: „Podstata židovství nespočívá ve víře v Boha, ale v tom, že žiješ, jako by existoval“. Jinak i tady u „moderních“ (rozuměj neortodoxních) Židů vidíme - stejně jako v okolní nežidovské společnosti - známky hlouposti (víra v horoskopy), poživačnost (staré ženy věnují Nelly sexy prádlo), manželská nevěra, rozvodovost atd. Film je zajímavý tím, co je nechtěné, spíše jako dokument. Určitě nevyniká kvalitou, uměleckou ani morální. ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z lepších filmů pro školní mládež. Mě osobně, jako odrostlejšího člověka, docela bavilo dilema hlavní hrdinky, zda se rozhodnout pro Židovství a nebo basketbal, ze kterého vyplývaly zajímavé myšlenky a odbočky od této hlavní linie příběhu. ()

Reklama

lena60 

všechny recenze uživatele

Zlinfest 2008 3. 6. :Snímek držící se určitého schématu, kde se inteligentní dívka (outsider třídy) skamarádí se sportovcem (propadlíkem), není nijak originální, nicméně je příjemným a sympatickým pokoukáním pro školáky. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Není to špatné. Docela jsem se u filmu i bavil, i když musíme pochopitelně vzít v potaz pro jakouv věkovou skupinu je onen snímek určen. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama