Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Harding (Penn Badgley) se vrací z vojenské školy domů, kde na něj k jeho údivu čeká šťastně zamilovaná matka (Sela Ward) a s ní i její nový přítel. Jmenuje se David (Dylan Walsh) a s Michaelem se tak trochu znají. Postupem času začíná mít Michael z nového přehnaně ochotného obyvatele domu stále podivnější pocit. Je opravdu tak dokonalý, jak ho vidí matka, nebo snad skrývá i svou temnější tvář? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (225)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Remake původního filmu nepřináší logicky nic nového, jede v kolejích předchozí celé trilogie. Ono asi těžko na dané téma vymyslet něco jiného - vrah rodiny, do níž se přiženil, ale ona ho zklamala, si najde jinou. Dokonce úvod až příliš kopíruje snímek z roku 1987, což nakonec zas tak nevadí. Kromě prozíravého Michaela jsou všechny postavy naivní a chovají se hloupě, proto musí zaplatit. Člověk s nimi ani moc nesoucítí. Na rozdíl od posledního krvavého filmu jsou tu vraždy tuctové spokojující se s házením ze schodů, dušením a topením. Na co má David ten krásný kufříček s nástroji asi ví jen rekvizitář. Poslední čtvrtina napětí má, o tom žádná, napomáhá i prověřené klišé v podobě bouře. Z průměru to film ovšem nevytáhne a já nakonec původní hodnocení ponechávám, byť je spíše na 2*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

My stepfather is an alien! Jméno představitele otčíma (Dylan Walsh) nemohlo být pouhou náhodou, neboť jsem měl drtivou většinu stopáže pocit, že sleduji epizodu ze seriálu Beverly Hills 90210 (pravda, mírně stříknutou naleštěnými kuchyněmi Zoufalých manželek bez „satelitního“ sarkasmu). Že byl tu a tam někdo žduchnut ze schodů, či přiškrcen v mikrotenovém sáčku můj náhled nezměnilo (o napětí se starala leda tak hudba C.Clousera) a neuspokojivý konec pak už jen definitivně zasypal nevlastního fotra šesti stopami hlíny zapomnění. A teď něco o nymfomanské maceše.. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Dej filmu som poznal skôr, ako to klbko scenáristov (podľa Imbd až 5 chytrákov) vôbec niečo naškriabalo na papier. Po úvodnej sľubnej scénke tak nastala nuda porovnateľná s jazdou po diaľnici s nalepenou diaľničnou známkou. Jedinou zaujímavosťou bola vizáž Sely Ward (rok výroby 1956, Made in USA), ktorá na svoj vek má vcelku interesantný tuning. A keďže v lete toho roku oslávi svoje päťdesiate štvrté narodeniny, touto cestou jej želám čo najviac plastík, peelingu, botoxu a pravnúčat. 54% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Původní film, natož následující díly jsou mi utajeny, takže jsem si směle mohl vychutnat tuto psychologickou hru, ve které se čeká 80 minut na závěrečné finále. Prvních 80 minut se mi nezdálo přesto nijak zbytečně natahovaných. Dost se mi líbila atmosféra filmu, která opravdu stupňovala, a náš Otčím musel postupně vyřazovat některé postavičky ze hry, aby se sám v této hře dokázal udržet. Kdybych se ovšem měl rozhodnout, který z rodinných hororů je lepší, zda-li Orphan nebo Otčím. Tak výsledek je si myslím naprosto jasný. 50% PS: Hodně filmu škodí mírná přístupnost a málo vygradované finále. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Remake thrilleru z 80. let doznal několika drobných posunů a dá se říci, že k lepšímu. Současným mladým divákům, odkojeným neustálou akcí a potoky krve, bude tento snímek připadat nejspíše nudný. Kdo však má trochu větší rozhled v žánru thrilleru, který vždy více než s krví a akcí pracoval s napětím, ocení subtilnost scénáře a jeho konečné provedení. Oproti verzi z 80. let některé věci ubyly - chybí například scéna záchvatu v hospodě, chybí tajemný mstitel, a vizáž padoucha není už tak na první pohled podivínská. Což jsou klady. Protože scénář je takto křišťálově čistý a dá se soustředit na atmosféru a skoro civilní herectví postav. Příběh je prostý - jeden chlápek se vždy vetře do nějaké rodiny, kde chybí otec, chviličku to vypadá, že je nejbáječnějším mužem na světě, ale nesnažte se mu vyjádřit nesouhlas. Vánoce, neVánoce, podřízne celou rodinu, změní vizáž a putuje dál. Velice dobře a právě civilně jej ztvárnil Dylan Walsh, známý u nás ze seriálu Plastická chirurgie, s.r.o. Protože se tvůrci rozhodli pro určitou realističnost ztvárnění, nabývá snímek důvěryhodných prvků. Hlavní postava je sice vyšinutá, ale na první pohled vypadá jako každý druhý chlápek. Také podezírání jeho osoby v nové rodině je pozvolné, zprvu nepodložené - jako když cítíte, že něco neklape, ale nevíte proč a nemáte pro to důkaz. Prvními, kdo na tuto nedůvěru doplatí, jsou zvědavá sousedka, skutečný otec, pak jedna z matčiných přítelkyň. A vše se schyluje k očekávanému závěrečnému souboji, který opět vychází z logiky věci. A přesože v podstatě víme, o co se bude hrát, přece jen se divák cítí napnut, zda bude padouch odhalen, jak se věc bude vyvíjet, atmosféra je skutečně podařená. Výborná je i práce se zvukem a hudbou, s napětím samotným rovněž. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/otcim.html ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen v Los Angeles, Santa Claritě a Sony Pictures Studios. (henrycruel)
  • Scéna, ve které David (Dylan Walsh) strhne sprchový závěs poté, co je bodnut do krku, je odkazem na film Psycho (1960). (henrycruel)

Reklama

Reklama