Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (134)

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Souboje naprostá pecka. Jet Li tady ještě není nadrátovanej (a s chlastem to nemá nic společnýho :D) takže je pořád na co se dívat. S příběhem už je to krapet horší.... ne kecám, příběh je vyloženej hnůj. Kdyby byl film kratší, tak neřeknu ani ň, ale někdo dostal super nápad se zápletkou, kterou (ne)drží pohromadě stupidní dialogy trvající snad celou věčnost. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Konečně seriózní bojový film se vším všudy, bez předimenzovaného létání a nepotřebného Jackie Chanovského humoru. Choreografie Fist of Legend je vskutku dokonalá, nádherná konfrontace stylů (i když pro mé laické oko jsou si kung-fu i karate dosti podobné), promyšlená technika, věrohodnost i improvizace a vše pod záštitou efektní akrobacie Jeta Li. Radost pohledět... Scénář, tedy zejména dialogy jsou, jak už bývá zvykem, slabší, ovšem i přes to plné hodnocení s přihmouřenýma očima uděluji, neboť bojová složka filmu mě prostě dostala. Samozřejmě, že Fist of Legend nelze označit přimo jako revoluční dílo, ale konečně se jedná o pořádný a důstojný bojový film, něco, na co jsme po Drunken Masterovi touževně čekali.. 9/10 ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s Jetem Lim, skvostně zvládnutá choreografie soubojů, které berou dech, akce plno, trocha humoru. Výborně zvládnutá filmařina, možná ještě lepší než původní film s Brucem Leem. Jet Li je neskutečný borec, jeden z nejlepších herců svého druhu. Prostě naprostý masakr, není film, kde by byly lepší souboje, ani Raid ani Ong Bak, prostě není, tohle je neskutečný, kde jen berou tu fyzičku. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Docela solidní oddychovka. Jednoduchý příběh se slaboduchými dialogy, jenž slouží jen jako nezajímavá výplň mezi bitkami, kterých je tu opravdu požehnaně. Souboje zde nejsou tak efektní a oku lahodící, jako třeba v Chanových filmech, ale Jet Li stejně umí a některé jeho evilibristické kousky berou dech. Jinak Jet Li je se svým mimickým minimalismem snad ještě horší herec než Jackie Chan, ale říct mu to do očí bych se neodvážil :o) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Souboje jsou absolutní TOP, co se dá v kariéře Jeta Li vidět - úžasná choreografie, tvrdý souboje, žádný šaškárny a nekompromisní, superrychlej a v životní fyzický formě bojující Jet Li, jenže ta příběhová omáčka kolem je natolik nudná, že to prostě přehlídnout nešlo a jelikož jsou to dost velký dějový úseky, tak mě to dokázalo otrávit. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Jet Li (Chen Zhen) o tomto filmu prohlásil, že ho má ze své filmografie nejraději. (cubajz)

Reklama

Reklama