Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý voják Fu shání peníze, aby své matce postavil dům. Když zabiják jménem "Anděl smrti" zavraždí mocného obchodníka Tsukamota, podle jeho závěti vypíšou stomilionovou odměnu pro toho, kdo najde a zabije vraha i jeho objednavatele. Fu se s pomocí kriminálníka Loa dostane na setkání zabijáků a chce získat lukrativní zakázku, ale problém je v tom, že neumí zabíjet lidi! Lo jej začne učit umění zabijáka, a začnou spolu pátrat po vrahovi. Musí přitom bojovat s omnoho zkušenějšími konkrenty, a zároveň uniknout policejnímu inpektoru Kwanovi! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia s Jet Lim, ktorá patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dosť dobrý príbeh o nezamestnanom mužovi, ktorý sa spolu so svojim novým partnerom zapojí do hľadania zabijaka, na ktorého bola vypísaná odmena sto mil. dolárov, pretože zabil šéfa japonskej mafie. So spracovaním som celkom spokojný, film nemá výraznejšie slabé miesto, ale dej sa rozbehne hlavne v druhej polovici a často je komediálna zložka uprednostnená na úkor akčnej. Aj takto ma to baví, ale dalo sa to zvládnuť aj lepšie. Akcie tu nie je málo, ale rozhodne jej mohlo byť aj viac, no jej kvalita je slušná. V rámci Jet Liho tvorby sú súboje predsa len podpriemerné, choreografia nie je moc prepracovaná, kamera je často moc blízko a strih nasleduje prakticky po každom údere, ale na druhú stranu sa mi páči ich rozmanitosť, dobre zvolené prostredia a hlavne fakt, že vo väčšine akčných scén sú okrem bojového umenia použité aj strelné zbrane. Najviac sa mi jednoznačne páči celý akčný záver so skvelou prestrelkou a výbornými súbojmi, akcia v paneláku alebo úvod. Celý film sa nesie v takom humornejšom duchu, ale pôsobí celkom normálne, žiadne moc prehnané komediálne scény sa tu nenájdu. Film by bol podľa mňa lepší bez tohto humoru, ale neprekáža a občas aj pobaví. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, okrem Jet Liho poteší hlavne Simon Yam, ale všetky vedľajšie aj záporné postavy dokážu zaujať. Réžia a technická stránka sú až na spomínané nedostatky dobrým štandardom. S Jet Lim som videl viacero podstatne lepších filmov, ale aj tento ma dokáže vždy pobaviť. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 75%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý scénář, který na sebe nabaluje prvky jako rádoby silná psychologie postav či poněkud zmatečné vztahy mezi nimi, a jenž měl sloužit pouze jako záminka pro jeden souboj za druhým, nakonec zůstal „nevytěžen“. Dramaturgicky absolutně nezvládnutý počin, v němž se až příliš dlouho kecá o ničem a příliš krátce bojuje pro nic za nic. Scény pěstních soubojů kombinovaných se střelbou se objeví zhruba až ve druhé polovině, z čehož však jenom dvě dokáží pořádně zvednout ze židle. Scéna ve výtahu okamžitě zaujme svým originálním umístěním, bohužel je poněkud rychleji sestříhaná, což jí dost škodí. Avšak úplný závěr je absolutním vítězstvím snažení choreografů, protože názory na svou sílu si začnou vyměňovat kulky s pěstmi a navíc se k tomu přidá i klasická katana. Ale i přes svoje nezpochybnitelné kvality je Contract killer jenom průměrnou záležitostí, zvláště při započítání takových „primitivností“ jako je nepříjemně vtíravá hudba či beznápaditá práce s kamerou, které chtě nechtě shazují mé hodnocení dolů. ()

Reklama

Zombi 

všechny recenze uživatele

Nevím zda to tak je i v originále, ale dabing tu udělal z Jeta Li mentálce, nebo přinejmenším mírně prostoduchého, jak se tak říká, on se tak i trochu chová, tak nevím. Zápletka by nebyla až tak špatná, ale to zpracování fakt není nejšťastnější, jako komedie to moc nefunguje, sice tu pár úsměvných scének je, ale to je všechno. Akce je spíš až ke konci a celkově jí moc není, zase kdo si počká na konec, dočká se obstojného střílení a rubaček, ale nečekejte nic extra. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Film je navzdory drsné zápletce spíše akční komedií, zvláště komik Eric Tsang (hraje např. s Jackiem v Accidental Spy) tu obstarává verbální a situační humor (Jet Li je v této poloze trochu prkenný). I přes trochu pomalejší tempo (které rozvlní jen pár precizních akčních scén) film příjemně ubíhá, nebránil jsem se ani papírem šustící romanci mezi Jet Lim a Tsangovou dcerou (ve stylu tatínek je sice podvodníček, ale vlastně hodný, dcera okouzlující a chytrá). Jet Li je samozřejmě slušňák a navzdory svému povolání během filmu nikoho nezabije... Všechno samozřejmě spěje k explozivnímu finále ve kterém se Jet, Anděl smrti a syn oběti (kterého hraje Keiji Sato - mistr meče, šampión v kendo) proplétají mezi sebou a v báječné choreografii dělají věci, které se jen tak často nevidí (ani v hongkongských filmech). Všechno samozřejmě skončí dobře a tak můžu tenhle netradiční mix akce a komedie (který místy trochu skřípe a trochu nudí) s klidnou duší doporučit. Není to majstrštyk, ale dobrý standard... 70% ()

Kaja 

všechny recenze uživatele

Další akční komedie s Jetem Li. Pouze malý fakt, že není až zas tak vtipná a akce nejsou zas tak akční. Jinak bych ještě mohla vytknout docela dost se nehodící hoperskou muziku v průběhu bojů. Taky nemám moc ráda, když Jet Li hraje takovýho malýho ubožáčka, co náhodou umí kung fu, ale jinak docela oddychovka,tak proč ne?! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama