Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý voják Fu shání peníze, aby své matce postavil dům. Když zabiják jménem "Anděl smrti" zavraždí mocného obchodníka Tsukamota, podle jeho závěti vypíšou stomilionovou odměnu pro toho, kdo najde a zabije vraha i jeho objednavatele. Fu se s pomocí kriminálníka Loa dostane na setkání zabijáků a chce získat lukrativní zakázku, ale problém je v tom, že neumí zabíjet lidi! Lo jej začne učit umění zabijáka, a začnou spolu pátrat po vrahovi. Musí přitom bojovat s omnoho zkušenějšími konkrenty, a zároveň uniknout policejnímu inpektoru Kwanovi! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Má sobotní nuda a špatná volba filmů se opravdu nepovedla. Jednou nejdu v sobotu na pivo a stane se mi - po Kouzelné chůvě dostanu další katastrofu. Přiznám, po hodině jsem to vypnul, protože jsem neměl sílu se na to koukat dál. Film naprosto o ničem, celkově divný, situace a rozhovory naprosto trapné. nějak jsem celý ten film nepobral, vůbec nechápu, co to mělo znamenat, kam to směřovalo a proč. A akce naprosto minimální. Čekal jsem nějakou řezbu na odreagování, ale zbytečně. A o komedii se také nedá mluvit. Toto byla fakt hrůza. Howgh! ()

Hrus 

všechny recenze uživatele

Jako příznivci Jeta Li se mi to líbilo, ale má to takový trochu příliš "hongkongský" scénář a osobně mám radši buď Jetiho "shaolinské/wu-shu" filmy (Once Upon a Time in China, Last Hero in China) nebo jeho hollywoodskou produkci (The One, Romeo Must Die, Unleashed). Takže dávám sice 3 hvězdičky, ale jen těsně a jen proto, že tam je Jet Li; když bych si ho odmyslel, tak film samotný sotva drží pohromadě... ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru slušný průměr. Obě hlavní postavy jsou dostatečně sympatické, aby jim divák odpustil občasné neohrabané pokusy o humorné či dojemné herectví, choreografie soubojů je taky na ucházející úrovni a navíc to celkem hezky ubíhá, takže se člověk nestíhá nudit. Ovšem pokud bych měl k tvůrcům podobných snímků jednu prosbu, pak by to byl zákaz používání hip-hopové hudby, která se k videoklipově natočeným akčním scénám vůbec, ale vůbec nehodí... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia s Jet Lim, ktorá patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dosť dobrý príbeh o nezamestnanom mužovi, ktorý sa spolu so svojim novým partnerom zapojí do hľadania zabijaka, na ktorého bola vypísaná odmena sto mil. dolárov, pretože zabil šéfa japonskej mafie. So spracovaním som celkom spokojný, film nemá výraznejšie slabé miesto, ale dej sa rozbehne hlavne v druhej polovici a často je komediálna zložka uprednostnená na úkor akčnej. Aj takto ma to baví, ale dalo sa to zvládnuť aj lepšie. Akcie tu nie je málo, ale rozhodne jej mohlo byť aj viac, no jej kvalita je slušná. V rámci Jet Liho tvorby sú súboje predsa len podpriemerné, choreografia nie je moc prepracovaná, kamera je často moc blízko a strih nasleduje prakticky po každom údere, ale na druhú stranu sa mi páči ich rozmanitosť, dobre zvolené prostredia a hlavne fakt, že vo väčšine akčných scén sú okrem bojového umenia použité aj strelné zbrane. Najviac sa mi jednoznačne páči celý akčný záver so skvelou prestrelkou a výbornými súbojmi, akcia v paneláku alebo úvod. Celý film sa nesie v takom humornejšom duchu, ale pôsobí celkom normálne, žiadne moc prehnané komediálne scény sa tu nenájdu. Film by bol podľa mňa lepší bez tohto humoru, ale neprekáža a občas aj pobaví. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, okrem Jet Liho poteší hlavne Simon Yam, ale všetky vedľajšie aj záporné postavy dokážu zaujať. Réžia a technická stránka sú až na spomínané nedostatky dobrým štandardom. S Jet Lim som videl viacero podstatne lepších filmov, ale aj tento ma dokáže vždy pobaviť. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 75%. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Jetovy filmy mám povětšinou ráda, zvlášť ty natočené v Hong Kongu. Král zabijáků je docela slabá záležitost, ale konckonců patří do Jetova slabšího období konce 90.let, kdy se nekonaly žádné pořádné pecky. Dokonce ani vymazlených kopacích scén tu moc není a Erik Tsang zařazení komedie moc nezachraňuje. Jet natočil za svojí kariéru horší filmy, ale i lepší a to je pro mně podstatné. Kvůli těm lepším je Contract Killer pro mě spíš film do kompletní sbírky, než něco, co bych podruhé zvládla vidět. 2.5/10 ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama