Reklama

Reklama

Zahrajte mi "MISTY"

  • USA Play Misty for Me (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood ve svém režijním debutu o psychické posedlosti ztvárnil i hlavní roli diskžokeje Davea Garvera, který má v místním rádiu vlastní show, v níž posluchačům předčítá básně, vypráví o svém životě nebo hraje na přání. A pravidelně každou noc mu telefonuje obdivovatelka s přitažlivým hlasem a žádá, aby jí zahrál skladbu Misty. Když se se svojí fanynkou Evelyn Draperovou (Jessica Walter) náhodně jednoho večera setká v baru, prožijí spolu krátký románek. Dave se ale po čase rozhodne jejich vztah ukončit a to i protože se plánuje vrátit k bývalé lásce, jenže Evelyn to tak nebere. Je schopná a ochotná dožadovat se Daveovy lásky i s nožem v ruce a brzy se všechno a všichni v Daveově životě stane potenciálním terčem Evelynina teroru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

gumli 

všechny recenze uživatele

Prvý film Clinta Eastwooda ako režiséra.A treba dodať,že sa jedná naozaj o veľmi dobrý film.Sám Clint Eastwood tam hraje hlavnú úlohu.Trocha zmenil imidž a miesto kovboja hraje diskžokeja v miestnom rozhlase.Čiže koňa a pušku vymenil za mikrofón,gramofón a magnetofón.Iste je dobré mať mladé fanynky,to určite človeka povzbudí.Ale fanynka Evelyn je neobyčajná obdivovateľka diskžokeja Davea.Ten 100 krát oľutoval deň,keď si s ňou začal.Evely má totiž extrémne desivý charakter,nie je totiž normálna,je to prípad pre psychiatra.Aj keď nie dokonalý,ale celkovo veľmi dobrý film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hej pane diskžokej, u Misty zmáčkni play, nezvi ji na barák, šplouchá jí na maják.. Režijní debut sexuálního kovboje byl stejný, jako režiséři, s kterými doposud pracoval. Něco bylo dobré (utahování šroubů napětí, vtipné pasáže s detektivem, co chce zahrát na přání), něco bylo špatné (přepjatost dramatických scén, erotické intermezzo v přírodě spojené se sběrem klíšťat). Osobně jsem striktně proti jakémukoliv násilí na ženách, ale tady Clint se svým vyhlášeným pravým hákem zbytečně dlouho otálel.. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jako Clintova režíjní prvotina tenhle film bez problému obstojí, přestože bych zde pár slušných chyb našel. Co zarazí, je určitá suverénost snímku. Clint zde hraje navíc trošku méně sympatickou postavu, než jsem zvyklej a jisté potíže s fanatickou fanynkou jsem mu přál. Škoda slabé druhé poloviny snímku. Závěrečné vyvrcholení mohlo přijít určitě dříve. 65% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pobřeží slunné Kalifornie v doznívající éře květinových dětí je atraktivním dějištěm dramatu, postupně měnícího se na drsný psychothriller. Clint Eastwood v nezvykle nefrajerské roli hrající a stejně tak netradičně hitchcockovsky režírující (navíc debutující) rozhodně nezklamal. Mezi nejlepší eastwoodovky, ani mezi špičky žánru bych MISTY sice neřadil, ale nadprůměrná podívaná to bezesporu i po letech je. 75%. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood v roli diskožeje a zároveň jeho režisérská prvotina.Clint je pronásledován fanatickou fanynkou ,která mu nedá pokoj (dnes se to moderně nazívá stalking nebo tak nějak) ,ale když už se to celé dotýká i jeho přítelkyně tak Clint neváhá a ránou pěstí vše skoncuje.Jinak na filmu je sem tam vidět,že je to jeho první film coby režiséra,ale myšlence filmu to neubírá a za mě tím pádem celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • Vzhledem k absolutní volnosti poskytnuté Universal Pics. Eastwood předstihl očekávaný konec natáčení o čtyři dny a ušetřil $50,000 z rozpočtu. (D3VIL)
  • Clint Eastwood mal podobnú skúsenosť v reálnom živote asi pred 21 rokmi, keď ho prenasledovala bývalá priateľka a po rozchode s ním sa mu vyhrážala samovraždou. (westerns)

Reklama

Reklama