Reklama

Reklama

Tenkrát v Číně a Americe

  • Hongkong Huang Fei Hong 6: Xi yu xiong shi (více)

Obsahy(1)

Další volné pokračování příběhů o legendárním čínském mistrovi. Wong Fei-Hung se tentokrát vydává až na Divoký západ, aby zde pomohl čínským přistěhovalcům. A čelit zde musí nejen jazykovým bariérám, ale též lupičské bandě, indiánům či ztrátě paměti. Do hlavní role se opět vrací Jet Li, ale i ostatní předvádějí neuvěřitelné kousky z bojových umění. (Tamten)

(více)

Recenze (14)

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak milé překvapení, že závěrečný díl ŠESTIdílné série bojových filmů o konfrontaci čínského bojového umění a tradičních hodnot s výdobytky západního světa se po rapidně upadající kvalitě vyzvedl, troufám si říct, na druhý nejlepší film série. Děj je sice tradičně jednoduchý a v žádném případě sofistikovaný, ale aspoň je dynamický a řeší více věcí, čímž slušně potírá případnou nudu a zdlouhavost. Je zasazen do divokého západu, kde v opačných rozích ringu stojí hospodští kovbojové, nativní indiánské kmeny, čínští přistěhovalci a Wong Fei-Hung se svou snoubenkou, kteří se potřebují znovu nalézt po těžké nehodě. Bojové scény v čele s hutnou závěrečnou akcí svou choreografií možná nedosahují dokonalosti jedničky, či filmů jako Fist of Legend, ale stále jsou nadmíru povedené. 7/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so skvelým Jet Lim, ktorý je záverečnou časťou mojej obľúbenej série. Má veľmi dobrý príbeh o Wong Fei-hungovi, ktorý so svojou priateľkou pricestuje do Ameriky plnej nebezpečných Indiánov a chamtivých belochov a som spokojný aj s jeho spracovaním, pretože sa zaoberá viacerými zaujímavými situáciami. V prvej polovici sú dôležitejsí Indiáni a v druhej belosi a ja som spokojnejší s prvou polovicou. Akcie je tu optimálne množstvo a som s ńou spokojný, aj ked´ prvým dvom dielom sa nevyrovná. Najviac sa mi páči úvodná akcia, kde niekoľko dostavníkov napadne skupina Indiánov a tak sa musia hlavný hrdinovia ubrániť, táto akcia má výbornú choreografiu a je aj nápaditá, hlavne ma zaujalo chytanie oštepov za letu, ale veľmi dobrá je aj Jet Liho akcia pri spore dvoch indiánskych kmeńov alebo záverečná akcia. Som tu spokojný aj s hereckým obsadením, okrem Jet Liho našťastie opäť poteší aj Rosamund Kwan v úlohe jeho priateľky, ale aj postava kladného belocha je zaujímavá. Páčia sa mi tu aj humorné scény a zaujme aj výborná hudba, ktorá je ale oproti predchádzajúcim dielom pozmenená westernovým štýlom. Celá táto séria sa mi páči a aj ked´ tento film na prvé dva diely nemá, trojku prekonáva. Objektívna kvalita filmu- 74%, film sa páči mne na 75%. ()

Reklama

HKstars 

všechny recenze uživatele

Wong Fei-Hung konečně zavítal do Ameriky? Šestý díl legendární série Once upon a time in China vám předvede, že až s příjezdem číňanů začíná být Západ pořádně divoký... Once upon a time in China & America vychází z nápadu Jackieho Chana, jenž ho o pár let později realizoval v Shanghai Noon, proto se nelze divit, že se šestá OUTC a Tenkrát na Východě tak trochu podobají - Wong Fei-Hung s Clubfootem a Yee se vydávají na Západ, pokřtít tu první Po Chi Lam v Americe (ehm, nějak neodbytně mi to připomíná i Mastera ;). Hned po cestě však dostavník přepadnou indiáni a i když jim Fei-Hung dá co proto (Jet Li je pořád zatraceně ve formě a dráty se postarají o to, aby všechno pořádně lítalo), je smeten spolu s ostatními do vody a doslova "uplave" k indiánům... To by ještě nebylo to nejhorší, kdyby se cestou nepraštil do kamene a neztratil paměť... celá půlka filmu pak sleduje dvě linie - Wong Fei-Hunga, kterak si hraje na indiánskou babičku a Clubfoota s Yee (s novým kamarádem, slámovlasem Billym), jenž jsou vystaveni teroru ze strany amerických buranů (ehm kovbojů). Číňani zkrátka nejsou ve městě moc vítáni a nejvíc leží v žaludku místnímu starostovi. Stačí už jen přidat naplánovanou loupež půl milionu dolarů, kterou si chce starosta vylepšit důchod a partičku přidrzlých desperátů, které vede mexický Drákula s hrobařskou visáží, a každému je jasné, že čínská komunita se v tomhle městě moc neohřeje. Naštěstí přijíždí Wong Fei-Hung a během vysvětlovací bojové scény (která je zároveň úsměvnou vzpomínkou na předchozí díly) se mu zázračně vrací paměť, akorát včas, aby stihl zabránit katastrofě, která se snáší na hlavy čínských přistěhovalců... Šestá OUTC musí v divákovi nutně vzbudit pocit, že méně je někdy více... Možná i Tsui Hark pomalu vycítil, že je čas odejít ze scény a režii tohoto filmu přenechal Sammo Hungovi (a je to poznat, především na příliš neposedné kameře, která ruinuje půlku akčních scén). Výsledkem je folklórní taškařice nad kterou se nesmíte zamyslet ani na vteřinu, protože jinak by vám hráblo - bok po boku tu najdete hodné i zlé indiány, kteří umí kung-fu, hodně zlé kovboje, kteří umí kung-fu, hlavního záporáka co vypadl z brožury "Největší úchyláci devatenáctého století" (a umí kung-fu ;)... všichni přehrávají ostošest, nikdo nikomu nerozumí (jazyková bariéra je sice vděčným tématem, ale měla by se používat střídmě) a humor se kamsi vytratil (pár gagů tu je, ale vyzní hodně rozpačitě). Je to jako by Sammo Hung nevěděl co vlastně točí - na komedii se film tváří (a bere) moc vážně, ale zároveň mu chybí atmosféra a jakási bájná aura, kterou známe z prvních dvou (pro někoho možná tří) OUTC. Ani Jet Li nevypadá, že by si Wong Fei-Hunga užíval a místy hraje vysloveně z donucení. OUTC 6 tak zůstává jen průměrným počinem a nepříliš slavným zakončením proslulé série. 50% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Trošičku jsem doufal v epické završení celé ságy o čínském lidovém a národním hrdinovi. Nicméně poslední Wong Fei Hungovo dobrodružství je jen dalším rodokapsovým sešitkem na jedno použití, tentokrát si "zadrátujeme" na Divokém Západě a do hlavní role se vrací i Jet Li. Prvky čínské veselohry tu sice máme, ale vcelku jemné a v jejich rámci potěšil i lehce karikující tón národovecko-socialistických tezí páně Wong Fei Hunga.  Tradiční ozdoba v podobě choreograficky vymazlených soubojů tady nijak výrazně nezklamala, ale od Sammo Hunga bych čekal rozhodně víc. "Fantasy kung-fu na drátech" si zaslouží minimálně oslavné zpomalovačky, provazce deště, závoje vířícího prachu či aspoň  krev líně stékající po tváři..  a tady zůstává jen pohoršení ochránců zvířat nad nakopnutým vlkem. Spíš jen snesitelný průměr než cokoliv jiného,  a i proto jednu zklamanou hvězdu strhávám. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jaké bylo moje milé překvapení, když jsem zjistil, že "Once Upon in China" má po třetím díle ještě jeden, tentokrát i "...America". Filmu jsem příliš nevěřil, ale samozřejmě jsem ho rychle shlédl. A líbil se. Bohužel ústřední hudební motiv je pozměněn do "indiánského" stylu, takže atmosféra předchozích dílů se tak dost vytrácí. Střet s indiány mi přišel jako by natočen někde v listnáči za chalupou během jednoho dne. Ale co se týče zbytku filmu odehrávající se v místním westernovém městě, tak to byla opět paráda. Jet Li podává opět excelentní výkon, navíc se nekonají žádné velké megaskoky, létání a podobně ... Za dráty se sice tahá ostošest opět, ale jen tak umírněně, aby se neřeklo. Wong Fei-hung je opět maximálně neporazitelná bojová mašina, Jet Li i docela dobře hraje. Na jeho partnerce je vidět už nějaký ten rok. Kovboj-klaďas byl taky v pohodě. Všechno ostatní se dalo. Bohužel je vidět neuvěřitelně nízký rozpočet, který na film padl. Tolik úžasné a vypiplané prostředí původní trilogie filmu se mění v něco příšerného, jak jsem psal .. "listňáč za barákem" a stlučená chalupa sloužící jako bar ... Ale jinak dobrý, zábavný. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama