Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Televizní zpracování humoristického románu Zdeňka Jirotky Saturnin, ze kterého až nůžkami střihačů vznikl stejnojmenný celovečerní film. Jiří Oulický, drobný pražský úředníček, jehož nejmilejší zábavou bývá poklidná večerní partička kulečníku s přítelem doktorem Vlachem, si nedávno najmul sluhu. Nebo přesněji - Saturnina. Protože Saturnin není obyčejný sluha, který by postával u dveří a říkal: "Dobré ráno, milady", anebo: "Jak jste se dnes vyspal, milostpane?" Saturnin je nezkrotný živel, poťouchlý dobrodruh s ďábelským smyslem pro humor, člověk nesmírně si vážící lidí moudrých a opovrhující osobami značně hloupými. A tak je více než jisté, že život Jiřího Oulického už nikdy nepoběží ve starých kolejích. Na hausbótu, v kavárně, v rezidenci Jiřího dědečka, všude je to jen a jen Saturnin, kdo má přinejmenším morálně navrch. (dopitak)

(více)

Recenze (106)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Sice píšu komentář jen ze vzpomínek, ale ty jsou hezké a proto nemám problém dát 4 hvězdy. Je to hlavně kvůli jemnému britskému humoru a slušnému hereckému obsazení. Saturnin mi trochu připomíná legendárního Enšpígla. Jednou se k němu určitě vrátím a posoudím znovu ;-). [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Donedávna jsem byl Saturninem zcela nepoznamenán, až před týdnem jsem se k němu dostal úplnou oklikou při luštění jedné "hádanky". Obsah mě docela zaujal, tak jsem si dnes pustil tento čtyřdílný seriál. Bylo to docela příjemné, nenáročné pokoukání. Nicméně jsem čekal o něco větší porci komických situací a vyšší stupeň ironie/sarkasmu. Chvílemi byl příběh až moc suchý. Každopádně musím ocenit výpravu - dobové kostýmy, automobily apod. byly oku lahodící. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju knižní předlohu a tohle se jí rovná po bok. Pravda, je to sice "jenom" filmová ilustrace, která "jen" přesně ilustruje děj knihy, ale co na tom (podobné je to třebas u filmových Watchmanů)? Jel-li předobraz geniální, nemám co řešit, obzvlášť je-li tak geniálně obsazen jako se to povedlo Saturninovi, od Havelky přes Víznera (kterého jinak spíše nemusím, respektive dříve nemusel jsem) až po Petra Vacka. Všechny scény ve filmu se nevyskytující jsou stejně dobré a jsem si jistej, že se stříhalo jen pro dodržení stopáže. " Setapouch!! S.... S... Ss..Setapouch! Sobí Hnusec! " ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych si netroufnul tvrdit, že seriál Saturnin je kdovíjak kvalitní. Havelkův „neherecký“ projev mě současně irituje i uklidňuje, střih mě spíš jenom irituje a Víznera moc nemusím. Asi to bude tím, že mám prostě Saturninovy příběhy rád a dnes spíše nevídanou vlídností humoru, který je přitom bez přemíry umělého sladidla - vždy se rád podívám znovu. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Sakra kto by nechcel za sluhu Saturnina? Ale taký exot asi ťažko existuje.Priznám že mne sa filmová verzia páčila viac než kniha no zase niektoré veci mi chýbali aj keď charaktery postáv boli skvelo herecky obsadené hlavne Saturnin.Samozrejme nie je to humor pre každého je taký klasický suchý s príchuťou Anglicka a málokto ho pochopí a sadne mu no ja ho mám rád. ()

Zajímavosti (6)

  • Ondřej Havelka a Oldřich Vízner si celé natáčení vykali, až teprve na konci nabídl jako starší Vízner Havelkovi tykání. Vízner tykání až na konci nabídl z toho důvodu, aby si od „svého pána“ udržel patřičný odstup a lépe se mu tak hrálo podřízeného. (sator)
  • Místo, kde kotvil hausbót, bylo Dětský ostrov v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Nemocnice byla Dětské centrum při FTN v Praze. Dědečkova vila se nacházela v Hýskově. Jsou tu scény i z Valdštejnské zahrady. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama