Reklama

Reklama

Swordsman 2

  • Hongkong Xiao ao jiang hu: dong fang bu bai (více)

Obsahy(1)

Posvátné knihy obsahující návod na ovládnutí těch nejdokonalejších technik bojového umění se zmocnil zrádný Dron, který jejího vlastnictví využil k ovládnutí celé Číny. Jediný, kdo mu může tyto plány překazit, je zdatný bojovník Lin (Jet Li) se svými bratry. Budou ale jeho schopnosti stačit na muže, jenž drží v ruce klíč k těm nejlepším bojovým metodám? Pokračování legendárního filmu obsahuje vše, co z prvního dílu udělalo nesmrtelnou legendu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný kung-fu fantasy film s Jet Lim, ktorý považujem za jeho najhorší film. Má celkom dobrý príbeh o bojovníkovi, ktorý sa so svojimi bratmi postaví na stranu rebelov bojujúcich proti vládcovi, no ten ovláda najlepšie techniky bojových umení. Spracovanie ma ale moc nezaujalo, síce sa stále niečo deje, ale väčšinou to nie je moc zaujímavé a tak som sa miestami nudil. Akcie je tu dosť, ale nie je moc dobrá. Tento typ akcie považujem za najhorší, aký sa v ázijských filmoch vyskytuje, ale aj tak sa mi väčšinou podarí mu prispôsobiť a zabaviť sa, ale tu vôbec. Niekoľko zaujímavých nápadov sa tu nájde, týkajú sa hlavne rozmanitých spôsobov deštrukcie ľudského tela, ale inak si tu podľa mňa žiadna akčná scéna nezaslúži väčšiu pozornosť. Herecké obsadenie sa mi páči a považujem ho za hlavný klad tohto filmu, potešia hlavne Jet Li a Rosamund Kwan. Réžia a technická stránka sú iba priemer, ale pochváliť musím vydarenú hudbu. Nie je to zlý film, ale až na hercov a hudbu už všetko dosahuje len prinajlepšom priemeru a tak teda spokojný byť nemôžem. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 51%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Šílení Hongkongčané vrací úder! Dvojka Swordsmana už nepůsobí jako režisérské cvičení party amatérů, děj není tak chaotický, dokonce i při soubojích se lze zorientovat v tom, kdo zrovna komu rozťal lebku. Nicméně zůstaly infantilní vtípky a jistá nevyjasněnost sexuálních orientací, kvůli čemuž budou Evropané některé filmové zástupce asijského kontinentu vždy pokládat za značně výstřední. Například hlavní padouch polovinu filmu vypadá jako žena, mluví však jako muž a svými poddanými je rovněž považován za muže, v druhé polovině pouze nahodí mejkap, zjemní hlas a všichni jsou strašně překvapení tou nenadálou „pohlavní“ změnou muže v ženu – skutečně něco neuvěřitelného. Hlavní a v podstatě i jediným důvodem, proč se na pokračování Swordsmana podívat, jsou excelentní souboje. Opět popírají veškeré fyzikální zákony, opět jsou plné přehnaného násilí, opět hýřící nestandardními bojovými technikami („vycucnutí“ protivníka). Rozhodně nemůže být řeč o konkurentovi mnohem známějšího a mnohem procítěnějšího Tygra a draka – Swordsman je jenom nezávaznou hříčkou k pobavení pro všechny, které irituje „normálnost“ západních filmů. Mimochodem, český dabing za tím anglickým kvalitativně příliš nezaostává (abyste si nemysleli, že jenom do naší mateřštiny dabované filmy postrádají kouzlo originálu). 65% ()

Reklama

HKstars 

všechny recenze uživatele

Chiu Siu Tung nás opět (po Kung-fu Cult master) zavádí do světa, kde je létání druhou přirozeností a každá trochu důležitá postava má v zásobě nějakou neodolatelnou fintu (např. neviditelná rána posvátné mrkve). Hlavní náplní jsou místy neuvěřitelně brutální souboje (při kterých to odnášejí nejen lidi, ale i užitková zvířata a méně odolné budovy). Příběh se točí kolem "bordelu v Číně" ve stylu rebelové (a japonští ninjové) proti armádě ta proti sektě a ti všichni proti Holandsku ;) Je to jen přípravka pro bojové scény a vzhledem k přehuštěnosti postav (je jich tu fakt HODNĚ) časem stejně přestanete děj vnímat a film se vám smrskne na ukázku nejlepší drátologie devadesátých let... A jestli ne nejlepší tak rozhodně nejvíc hardcore. Možná by stálo za to v některých scénách rozdat hrdinům padáky. Pro každý případ. Někomu se možná nebude Siu-Tungova choreografie moc líbit (všechno je kapánek předimenzované a někdy šíleně střižené, každopádně poražený většinou končí v obrovském tratolišti krve), ale moje srdce vyhrály akční scény díky originalitě (ať už jde o zbraně, postupy či kombinace triků, které postavy používají). Je to věc, která se mi hodně líbila už v Kung-fu Cult Master. Siu-Tung se prostě snaží přinést na plátno svět plný bájných hrdinů o kterém sní každý malý číňan (a několik dospělých, všeho schopných, evropanů ;). Všeho moc ale škodí a zběsile hnaný příběh (snažící se nacpat do dvou hodin celou čínskou mytologii) by mohl leckoho unavit. JENŽE - je tu ta akční část filmu, která je vynikající po všech stránkách. Siu-Tung se pochlapil a swordsplay v jeho podání má ten pravý odpich. Povedené jsou i supermegachvaty (a že se jimi nešetří). Konečně jsem začal věřit tomu, že tenhle chlapík dokáže dělat choreografii jedna báseň. To všechno v podání party špičkových herců vypadá moc moc dobře. Jet Li jako svérázný drunken master, Ling Ching Hsia jako baba-chlap se superschopnostmi nebo Rosamund Kwan s apartním bičem. Kdo by odolal? Swordsman 2 mě zkrátka překvapil. Je to to nejlepší co jsem od Chiu Siu-Tunga viděl a v mé sbírce bude mít tenhle film čestné místo - jako jeden z mála dokáže vytvořit vlastní fiktivní svět ve kterém by dostal přes hubu i Superman kdyby se nenaučil polohu útočícího kávovníku. Pokud vaše fantazie nekončí u standardních mlátiček ve kterých není dovoleno hrdinům překonávat gravitaci, tenhle film si užijete. Navzdory slabému příběhu a přehnané a mnohdy samoučelné brutalitě. Tenhle film má prostě "koule", věřte nebo ne... 80% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce je zde skok nahoru v choreografii, obsazení, humoru, jehož nevinnou obětí je zde hlavně Michelle Reis, Jet Li ujde, Brigitte Lin je skvělá, příběh bez problémů stíháte sledovat. Některé souboje jsou nezapomenutelné, jenže emočně mě to dost minulo, ačkoliv se Brigitte a ostatní se ke konci dost snaží, v porovnání s nejlepšími kousky té doby (New Dragon Inn, A Chinese Ghost Story) prostě ztrácí. Začátek a konec výborný, slabý střed to kazí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O moc lepsi nez prvni dil. Pribeh je tu sice porad jednoduchej, ale uz neni tolik zmatenej a ubylo komedialnich prvku, takze tohle je oproti prvnimu dilu spis bojovej film s prvky komedie. A sedlo mi to o moc vic. Jet Li uz neni takovej sympatak, ale zase na druhou stranu, mnohem lip se rve, takze to vynahradi. Souboje tu jsou jeste o tridu promakanejsi nez v prvnim dile, ale opet je to spis fantasy, protoze po sobe metaj kusy domu atd. Opet tu je krasna hudba, skoro stejna jako ta v prvnim dilu. Chtel jsem dat tak jako prvnimu dilu 4*, ale ty souboje, i kdyz nejsou realny, sou tak dechberouci a uzasny, ze musim tu hvezdicku pridat. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama