Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čínská verze amerického filmu The Bodyguard začíná v momentě, kdy zkorumpovaný podnikatel spáchá vraždu, které ale přihlíží přítelkyně věhlasného podnikatele, který má kontakty na čínskou vládu. Přítelkyni je přidělen bodyguard (Jet Li) a dva policisté, aby ji hlídali jako důležitého svědka. Problémy nastavají, když se bodyguard zamiluje do své chráněnky. (Vecko99)

(více)

Recenze (19)

Shit 

všechny recenze uživatele

Podobnost s Costnerovým Osobním strážcem je jistě čistě náhodná, ale to mě ani v nejmenším nevadilo a tak jsem Jet Li-ho záchranný super profesionální akce kvůli Christy Chung, která je, dle mýho skromnýho názoru, rozhodně hodna zachránění, náležitě užíval a že to má celkem jednoduchej děj, to si skoro ani nelze všimnout, protože je tam tolik nadupaný akce a tolik postřílených číňanů, že to přes to neni vidět. Paráda, akorát ta čínská vlajka na závěr byla trošku mimo, ale to se dá přežít ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Na to že sa jedná o film Corey Yuena s Jet Lim v hlavnej úlohe, je tam až žalostne málo súbojov. Vlastne iba jeden úplne na konci, ktorý našťastie stojí za to. Viac sa dej točí okolo vzťahu bodyguarda a svedkyňe. Niečo na obdobu Osobného strážcu v ázíjskom balení. Zvyšok akcie sú prestrelky, kde Jet Li bez jediného zaváhania kosí jedného šikmookého padoucha za druhým, pričom žiaden nie je samozrejme schopný ho trafiť ani raz. To logicky dokáže až hlavný padouch na konci, dokonca dva krát a nadôvažok sa mu podarí aj zabodnúť rýchle-vykrvácanie-spôsobujúci trojhranný čínsky bajonet až nebezpečne blízko Jetovho srdca. Ten sa z toho ako inak bez problémov vylíže a zatiaľ čo jedno zlomené srdce (Christy Chung mňam mňam) plače na hraniciach, on si ešte z vesela zapózuje pred majestátne vlajúcou čínskou vlajkou. No povedzte deti, možete takýto film nemať radi? ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

No co vám budu povídat. Chtěl jsem tomu napálit 4 hvězdy, ale konec už byl moc přehnanej (chytání kulek, 100 zabijáků v domě,..). Oproti hollywoodské verzi je tahle víc na akci než na romantiku a tak prostě na Michaell útočí v obchoďáku asi 40 lidí s bouchačkama, protože je svědkyně zabití nějakýho úředníčka. Hong Kong prostě nemá to pozlátko. Jet-Li chodí pořád s pípákem velikosti manga a jelikož všichni známe verzi s Costnerem, tak nám to připadá víc než vtipné. I tak si myslím, že film má své kvality. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že jde o kopii Osobního strážce, ale tam, kde Američané brnkají na romantickou strunu, v hongkongském podání se začnou protivníci kosit po desítkách. A je to tak správně, protože tvář Jeta Li nedokáže vyjádřit žádnou emoci, zato mrštnosti má na rozdávání. Velmi dobré aranžmá přestřelek i kung fu duelů (zvláště mlácení se žaluziemi)- C.Yuen nezklamal, a ačkoli originálního není v tom filmu vůbec nic, svou pětku si zaslouží. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Z doposud hrajících akčních hrdinů nám Čína servíruje v podstatě tři zásadní typy. Komické dobráky zastupuje Jackie Chan, arogantní frajírky skvěle splňuje Chow Yun-Fat a pak je zde Jet Li, ideální kandidát na tiché pohodové sympaťáky, se kterými byste klidně skočili i na skleničku saké. Pokud tedy zrovna nenahání Riggse s Murtaughem. Tentýž charakter ztvárňuje i v tomto Osobním strážci z Pekingu, kde hraje nekompromisního bodyguarda (v mládí navíc zcela jistě nadmíru nadaného hráče šipek), kterému je přidělena ochrana mladé ženy, poté co je svědkem vraždy. A svou práci bere Jet zatraceně vážně – takže taková ta klasika jako instalace kamer do ložnice a stalking ve všech místnostech domu, nevyjímaje koupelny, je samozřejmostí, stejně jako společné návštěvy toalet v restauraci a nemůže si samozřejmě nechat uniknout šmírování v převlékací kabince. Musí se mu však uznat, že do toho všeho stíhá s přehledem efektně pobít i desítky najatých zabijáků, kteří mu jdou zrovna na ránu. Prostě nenáročná zábava, která svůj daný účel plní. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama