Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostred tichej a opustenej vidieckej krajiny sa tiahne nedokončená diaľnica. Len pár metrov od bezpečnostných bariér stojí dom. Otec, matka a ich tri deti tu šťastne žijú už desať rokov. Idylka sa končí v okamihu, keď sa výstavba skompletizuje a v tesnej blízkosti domu začnú hučať prvé autá. Odpor rodiny rastie, odmieta sa vzdať svojej oázy pokoja. Novodobí švajčiarski robinsoni strácajú definitívne zmysel svojho doterajšieho života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Dosti výstřední film nacházející se na pomezí mezi realismem a surrealismem, mezi psychodramatem a černou komedií, kladoucí si environmentální otázky, kdy bukolickou venkovskou harmonii zásadně poznamená rušná dálnice. Nápaditý scénář i režie a evokativní kamera posouvají tento film s ekologickým přesahem do zřetelného nadprůměru, bytˇ se to na csfd může jevit mírně odlišně. 85% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Příběh se mi opravdu líbil, zpracování bylo ale bohužel trošku slabší ... Docela mě to i mrzí, protože pokud by to to bylo zpracované jinak, mohl to být opravdu skvělý film. Je to něco mezi třema a čtyřma hvězdičkama, ale spíš se přikláním k těm třem, protože to bylo místy i trošku nudné ... Škoda, opravdu to mohl být skvělý film ... ()

Reklama

HoR 

všechny recenze uživatele

Tak to je nešťastie, že tá diaľnica nesmerovala skrz dom. Ušetrilo by to rodinke psychické zrútenie, pretože by boli už dávno na inom mieste. I keď vlastne, rodina, ktorá vie žiť spôsobom "na Adama" to podľa môjho názoru nemohla mať v hlavách v poriadku už pred prvým prejazdom automobilu. Zaujímavé, trochu deprimujúce, vďaka námetu jedinečné ale hlave nie nudné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Představa, že žiju vedle dálnice, by mě asi zničila. Nedokázala to ale s touhle rodinkou, která odolávala jako o život. Moc hezky se na to koukalo. Sice to není žádný zázrak, ale to hlavně proto, že se ve filmu vlastně nic moc neděje. Spíše je to sled scének, kterak rodinka ke štěstí na dálnici přišla. A ono to docela zabaví. Ke konci je to ale už docela úmorné, a samotný konec k radosti taky nepřidá. Nápad ale určitě dobrý. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl vážně divný a šílený snímek. Místy to bylo veselé a k pousmání, místy smutné a většinu času si člověk říkal, to fakt existuje tak psychicky vyšinutá rodina? Matka - žena v domácnosti, co nehodlá svůj dům opustit a radši z ní bude ještě větší blázen než doposud. Otec - makající hlava rodiny, kterého popadávají záchvaty vzteku a potom neví, co dělá aka.. BACHA Spoiler... se snaží zabít celou rodinu tím, že ji nechá se udusit ve vlastním domě. KONEC Spoileru. Nejstarší dcera - je prostě kurva, která tráví celý den opalováním na slunku, posloucháním hudby a kouřením jednoho cíga za druhým a přitom má každý den furt mokré vlasy (nepochopila jsem). Mladší dcera - je evidentně šílenec nakombinovaný z obou rodičů, protože je nějak super chytrá, až tak moc, že jí hrabe a děsí tím svého mladšího bratra k smrti. Nejmladší syn - ten to chudák všecko schytává ze všech stran, byl by snad i normální, ale nemá prostě šanci v tomhle baráku. No a na tohle se koukejte 97 minut. Docela nuda po čase. Ale 2* za parádní vykreslení charakterů si to zaslouží. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Vodičov jazdiacich po diaľnici hralo 300 obyvateľov neďalekej dediny. V dni, keď sa nenakrúcalo, jazdili na diaľnicu dokonca s celými rodinami. (GTS_PUNK)
  • Režisérka Ursula Meier hľadala správnu lokáciu pre natáčanie takmer rok, dokonca aj v Kanade. Nakoniec našla časť opustenej diaľnice v Bulharsku. (GTS_PUNK)
  • Dom pri diaľnici, v ktorom rodina žije, bol postavený špeciálne pre účely filmu. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama