Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Jino 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný akční film. Spojení Charlieho Sheena a Clinta Eastwooda bylo zajimavé a docela jim to spolu slušelo, kdyby měl film hlubší potenciál než jen řadový akční film, mohla být z nich docela slušná dvojice policajtů a film mohl mít pokračování. Jenže to by si Clint musel dát více záležet na režii a trochu poupravit scénář. Jen tak mě napadá: Nemá někdo oheň?!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Prvních pár desítek minut jsem vážně uvažoval o tom, že to vypnu, tak nudné mi to přišlo. Pak se ale Charlie Sheen nasral a začalo to být zajímavé. Klasický průměrný akčňák své doby (ale i na klasickou eastwoodovku mi to připadalo poslabší), místy dost kostrbatý (a to režií počínaje, přes kameru, scénář až některými hereckými výkony konče - Raul Julia byl hrozný). Párkrát se pousmějete (i když to nebyl záměr), párkrát vás film překvapí - když Sheen vyplení bar, to jsem koukal. Na tři * to vyháním za Clinta a za Laru Flynn Boyle. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu nic moc. Vlekla se, akční scény byly takové sterilní a neměly grády, Clint působil unaveně, jeho typické hlášky nefungovaly, s Charliem Sheenem neměl vůbec žádnou chemii a vzájemná interakce jejich postav byla minimální. Žádné špičkování, žádné dialogy, které by člověk od buddy movie očekával. Prostě se jen přesunovali z jednoho místa na druhé, kde se Clint snažil o drsňáka a Charlie mu někde opodál dělal křoví. Zato druhá polovina byla naopak velmi dobrá. Od té doby, co Charliemu došlo, že mu v žilách koluje tiger blood, mě film konečně přestal nudit (první půlka v žádném případě nesloužila k tomu, aby pomalu připravila cestu k proměně jeho charakteru, ačkoliv to byl možná původní záměr, pro mě byla první hodina prostě špatná a měl jsem co dělat, abych film nevypnul). Poté, co Charlie vymlátil bar (nejlepší scéna filmu) a vydal se za každou cenu zachránit svého parťáka, už to stálo za to. V závěrečné části pak konečně začala fungovat chemie mezi ústřední dvojicí a akce též začala mít koule. Záporáci byli solidní. Takže první půlka za dvě hvězdy, druhá za čtyři, tudíž celkem za tři. Díky té druhé polovině se v konečném součtu jedná o celkem zábavné eastwoodovské béčko. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někteří nachází v postavách detektiva Pulovského a Dirty Harryho podobnost, ale jsou tu drobné nuance, které je odlišují. Třeba pan Callahan by v závěru utrousil: „Musí existovat stovky důvodů, proč bych tě MĚL zabít, jenže zrovna teď se mi je nechce vyjmenovávat.“ A pak - prásk! To už mají společné.. Clint o sto šest cedí hlášky mezi zuby a dokonce při vyjasňování názorů s kolegou v autě nasadí svůj osobitý výraz vrčícího pitbula, kterému šáhli na oblíbenou kostičku, nicméně Zelenáč je v žánru buddy movie jen průměrným kusem, kterému by ubraných dvacet minut rozhodně přidalo na údernosti. C.Sheen v mých očích herecky nic moc, ale to u něj není nic neobvyklého. Když tak nad tím přemýšlím, dobrý výkon odvádí jen v Dva a půl chlapa, ale tam je vlastně sám sebou.. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný akčný film, ktorý neprináša nič nové. Skúsený detektív ide po vrahovi svojho parťáka, pričom dostane za parťáka zelenáča, z ktorého sa z ničoho nič stane rovnako drsný skúsený policajt. A filmu, v ktorom je scéna, keď zloduch mieri na policajta a vysloví toľkokrát otrepané "Zbohom" (to znamená, že ten kto zomrie nebude ten policajt) nemôžem dať viac ako dve hviezdičky. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Ve snímku jde najít i poklonu snímku Rio Bravo (1959). Jde o scénu, ve které se Pulovski schová za mrtvé tělo v šachtě výtahu a prozradí ho kapající krev. (ClintEastwood)
  • K natočení závěrečné přestřelky mezi Pulovskim, Ackermanem a zloději aut bylo použito letiště v San Jose. (ClintEastwood)
  • Charlie Sheen po natáčení prohlásil, že obdivuje Eastwoodovu připravenost a profesionalitu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama