Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe Snake (Fred Williamson) je majitel baru Red Rooster. Snaží se udržet naživu Tonyho, který jediný přežil loupež peněz. Jediný důvod, proč Joe udržuje Tonyho při životě, je, že jen Tony ví, kde je kořist. Bohužel Tony je zastřelen při setkání s vyšetřovatelem pojišťovny Lombardem, který též zahyne. Smutnou zprávu o smrti manžela přináší vdově Lombardové otec Charlie (Lino Ventura). Otec Charlie je velmi neortodoxní. K výbavě jeho kostela patří koutek zbraní, které vnímá jako neustálé pokušení pro bývalé kriminálníky, které se snaží napravovat. Kvůli truchlící vdově se Charlie rozhodne zjistit, kdo zabil Lombarda. Navštíví bar Red Rooster a za použití síly přesvědčí barmana ke sdílnosti. Venku na otce Charlieho čekají darebáci a přepadnou ho. Ubrání se, ale záhy je znovu přepaden. Tentokrát mu musí od jisté smrti v peci pomoci bývalý policejní kapitán Lee Stevens (Isaac Hayes). Díky tomu vzniká nesourodá dvojice, otec Charlie a Lee Stevens se snaží společně odhalit vraha Lombarda. (Snorlax)

(více)

Recenze (6)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Připouštím, že mě Hayesova muzika nechává zcela chladnou. Od filmu jsem moc neočekávala, takže pro mě byl příjemným překvapením. Technická kvalita snímku sice časem sestoupila pod bod mrazu, ale jeho zábavnost určitě ne. Velmi neortodoxní otec Charlie v podání Lina Ventury se chvílemi blíží až k Benovi z Jestli se rozzlobíme, budeme zlí. Ventura své protivníky mlátí se stejným gustem jako Bud Spencer. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

"Svatý boxer" Ventura.. Pohybuje se to trochu na hranici Spencer-Hillovek.. takže oddechovka bez nároků na diváka. :-) ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nejhorší film, jaký jsem s Linem Venturou viděl (...tedy dost snímků z jeho filmografie mi ještě stále schází, ale pevně doufám, že horšího už nic nepřijde...). S mrknutím obou očí lze Uomini duri respektovat jako zajímavou a netradiční raritku s oblíbeným hercem, ale jinak bych se určitě dokázal bez podobného akčního béčka obejít. Vyčpělost dobového amerického béčka zde nezachránila ani italská parta tvůrců, ani francouzská mluva. Ventura s výjimkou pár solidních scén film jako celek taky spíše ozvláštňuje, než vysloveně zachraňuje, akční scény vyvolávají spíše pousmání a rozpaky, zda měly vtipně vyznít, než jakékoliv napětí, psychedelická funky hudba se bohužel pohybuje silně mimo mého vkusu. Mizerný film, k němuž se mi nechce cokoliv dalšího psát, ztráta času. 25% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Výroba Itálie, Francie a teprve pak až USA? Že nevěříte? Isaac Hayes a Fred Williamson ti by šli, ale co francouzský klasik Lino Venura? Eurocrimi (poliziotteschi)? Někteří z ostatních herců si už pár rolí v těchto filmech zahráli. No, v každém případě už jen dle těchto fakt se jedná svým způsobem o mimořádnou záležitost. Ano, byla to taková, dá se říct, velmi zajímavá směska blaxploitation filmu s policejním filmem. Úplně největší šok pro mne však byl v samotném hereckém obsazení resp. v jednotlivých rolích...Tak považte, talentovaný a opravdu přesvědčivý Isac Hayes v debutové roli zde hraje expolicajta Leeho. Škoda, že toho v té době nenatočil víc. Lino Ventura, který se zde postará o většinu vtipných a zábavných scén, ctihodného, ale i značně tuhého otce Charlieho! Ano, tito dva borci se spolu spojí a společně bojují za odpovědnost a pomstu v miliónové bankovní loupeži, kde navíc Charlie ztratil přítele, ať to stojí, co to stojí, policajt-nepolicajt, ještě předtím ale stačí Lee zachránit život Charliemu, kterého se právě chystají usmažit v ohnivé peci! Ventura krom toho, že se stále modlí i k mrtvým, zde hraje neuvěřitelného bouchače, který si občas zajede na osobním kole. Fred Williamson zde hraje vyjímečně záporáka Snakeho, moc mě nechytl, také tu neměl, bohužel, tolik prostoru, což je na druhou stranu vzhledem k jeho talentu škoda. Toto je opravdu velmi zábavný a umírněnější blaxploitation film ani ne tak drsný a standardně akční (zde možná trochu zklamání), ale přitáhnou vás už jen ta jména, zvláštní chemie, která zde funguje mezi Venturou a Hayesem, spojení jejich úplně odlišných stylů, ale také vskutku boží, zaprášené a sešlé lokality amerického města Chicaga, kde se to celé odehrávalo. Scéna s volskýma okama, kdy je Venturovi na žehličce osmaží Hayes nemá chybu, stejně tak zábavné vymlácení gaunerů, shození do vody a pak, když je u břehu Hayes v klídku pochčije. P.S.: Hayesův funky zvukový doprovod je bez debat výborný! Bod dolů jen za kvalitu obrazu a osvětlení. Marně si lámu hlavu nad tím, jestli tento film vůbec někdy vyšel na oficiálním dvd. Komentář zde jako druhý v pořadí. ()

bravo1 

všechny recenze uživatele

Přestože zde hraje Lino Ventura, víc jak tři hvězdy nemohu dát. Americko-italsko-francouzské spojení nějak nezafungovalo - kdyby tam nehrál Lino Ventura, zůstala by jen pachuť amerického béčka, takhle si člověk aspoň vzpomene na již zde zmíněnou scénu s volskými oky. Hudba mi také nesedla, oproti jiným filmům s Lino Venturou nesnese srovnání. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama