Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Toj 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál z dílen BBC o životě ve světě, který téměř vyhubil smrtelný virus chřipky (btw. podobnost s prasečí chřipkou způsobila zákaz vysílání v něketrých státech a snad pozdržela i vysílání druhé sezóny)... Seriál je vizuálně docela pěkný a místy vypadá poměrně draze... V lecčem se podobá seriálu Jericho, ale ve srovnání asi Survivors vyhrávají. Seriál má zřejmě obrovský potenciál, chvílema z něj dýchá realističnost, ale vše kazí silně neoriginální schématická epizodičnost, kterou známe ze všech průměrných seriálů. Někdo z partičky se někam vydá, něco objeví, dojde k nějákému morálnímu dilematu, protagonista odchází, vše se vrací do původních kolejí a díváka znechucují klišé... To je něco, co bych od šesti dílné série nečekal... Každopádně otevřený konec má celkem našlápnuto a na druhou řadu se celkem těším... Je to spíš 3,5* ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že Briti opět natočili skvělý seriál. Tradičně málo epizod je zatím znát na vysoké kvalitě jednotlivých dílů(krom docela nudnýho pilotu). Postavy sympatický a konec parádní navnadil na nadcházející druhou sezonu (škoda, že až za rok). EDIT: druhá řada zkouknuta, bylo to sále dobré, škoda, že dokončení se nedočkáme ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Počas celej doby sledovania tohto seriálu som sa zamýšľala nad otázkou, ako by som sa asi zachovala ja v takejto situácii, ku komu by som sa pridala, čo by som si mala zabezpečiť na nevyhnutné prežitie. Nuž priznám sa bolo to skutočne náročné dospieť k nejakému rozumnému a zmysluplnému zoznamu vecí a rozhodnutí, ktoré by som podľa mňa mohla urobiť a dúfam, že vo svojom živote teda takúto situáciu nikdy nebudem musieť riešiť a vlastne ani nech ju nemusí riešiť nik na svete. Seriál veľmi zaujímavým spôsobom rozpráva o osudoch partie rôznych ľudí, ktorí ako jedny z mála prežili nákazu, ktorá vyhubila takmer celú svetovú populáciu. Desí ma predstava, že ak by sa niečo takéto stalo, že by sme sa správali tak ako niektorí ľudia v tomto seriály avšak mám obavu, že realita by bola ešte horšia. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn postapo miniseriálik, ktorý dobre mapuje chovanie sa ľudí v krízových situáciách. Páčili sa mi aj tie zmeny charakterov, ktoré u niektorých nastali. Napríklad tá politička, no hnus.... zavesiť za nohu do prievanu. Škoda toho konca, je to nedorobené. Určite počítali s ďalšou sériou, ale asi už nedostali financie, neviem.... Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Celkem se to dobře sleduje, když se necháte tvůrci vést, ale hlavní postavy jsou až moc mírumilovné (až na Toma, ale ten je zas druhý extrém, i když potřebný). První, co bych sháněl já by byly zbraně, pak bych vybrakoval nějaké lékárny a zásobil se konzervami. Ale tady se řeší "důležitější" věci a nechybí tajemná nadnárodní korporace, která má ve všem prsty. Je to sice neukončené, ale dvě britské řady stačí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Aby v záběrech nebyli lidé, některé se točily po nedělích v časných ranních hodinách. Například sekvence, v níž Al Sadiq (Phillip Rhys) řídí auto v centru. Postup pomohl snížit rozpočet a omezit počet počítačově upravovaných záběrů. (Lembi4)
  • Scény z města v první sérii se natáčely v Manchesteru, ve druhé sérii pak v Birminghamu. (Lembi4)
  • Roger Lloyd-Pack je jediný herec, který hrál jak v původní verzi z roku 1975, tak i v remaku z roku 2008. (Mara12)

Reklama

Reklama