Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý záchranář Ondřej Vetchý zaznamená při nahrávání hlasů vodních ptáků podivnou společnost na protějším břehu, jejíž zvrácený obřad tragicky vyvrcholí. Thriller ze současnosti podle scénáře Vladimíra Körnera. (oficiální text distributora)

Recenze (84)

Historik 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tím, že je to nepochopitelná slátanina. Rozhodně to také není odpad. Je to docela zajímavý námět, s pochopením příběhu jsem neměl nejmenší problém. Na druhou stranu ten scénář není dokonalý, místy je poněkud křečovitý. Je to škoda, protože je to patrně poslední scénář Vladimíra Körnera, alespoň podle jeho vyjádření, a jako rozloučení to není ono.To měl raději tento starý scénář nechat ležet v šuplíku. Anebo, ať se teď vytáhne ještě s něčím lepším. ()

Piškotka odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem úplně něco jiného, lepšího, napínavějšího a ne takovou slátaninu a kovbojku v jednom. Taková česká směska inspirující se americkou akčností. Časové návaznosti dost mimo mísu, časté vyšinutí z rolí, extrém střídající extrém. Kupříkladu proč Ondra Vetchý řídí auto, když má poškozený zrak, pak to vypadalo, že pro změnu vidí jako ostříž..... A ženská hrdinka jak ho ve vážném stavu odpojuje na Jipu od přístrojů a veze ho do LDNky na lůžko otce, aby ho zachránila před spáry sekty. Přitom si neuvědomuje, že jí může umřít před očima v cuku letu. Scéna ala americká neverending story z nemocničního prostředí. A konec už je úplný úlet, jak Ondra s postižením mozku je v péči své zachránkyně a ona ho vyveze podívat se na ptáčky a nepřirozeně to komentuje. Děsná křeč. A nepadla ani zmínka, jak se vlastně vyřešila existence nebezpečné sekty, která obětovala mladou dívku a zabila ji. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, předávno, nám "soudružka" učitelka v sedmé třídě s láskou recitovala budovatelské básničky a poté nám – žákům, pokládala otázku: "Co tím chtěl básník říci?". Nikdo z nás nedokázal na tuto otázku odpovědět. Dokáže mi na stejnou otázku odpovědět režisér "Lovce vodního ticha" pan Milan Cieslar nebo snad dokonce sám scénárista Vladimír Körner? Při pohledu na zdejší hodnocení tohoto filmového nesmyslu nabývám dojmu, že většina z nás - diváků si klade stejnou otázku: "O čem to vlasně bylo?" Vydržel jsem sledovat film až do konce jen proto, abych opravdu objektivně mohl toto "umělecké veledílo" posoudit. Inu, pravda, pravda, ... český film je v úpadku. Bohužel. Jednu hvězdičku si dovoluji přidělit Ondřeji Vetchému za slušný herecký výkon byť jeho činy a slova řídil stupidní scénář. Zasloužil by více, ale nerad bych, aby ty nadbytečné hvězdičky někdo považoval náhodou za hodnocení filmu. !!! Vedení České televize by se mělo velmi vážně zamyslet nad tím, zda takovéto plýtvání penězi ze státní pokladny a z koncesionářských poplatků je ten nejlepší způsob jejich činnosti. Ostatně, o plýtvání penězi se můžeme opakovaně přesvědčovat na programu ČT1 téměř každou neděli ve 20.00 hod. (čestné vyjímky připouštím). Také je zarážející, že Česká televize si dovoluje svému divákovi nabídnou pořady tohoto typu (při dnešní silné konkurenci v televizním vysílání) v nejatraktivnějším nedělním čase svého "prozatím !!" nejatraktivnějšího programu ČT1 !! Zdůrazňuji "prozatím". ()

CaptainNor odpad!

všechny recenze uživatele

Velkou část tohoto počinu tvoří záběry, jak vystřižené z přírodopisného dokumentu o hnízdištích vzácných druhů vodního ptactva v podunajské deltě se zaměřením na výskyt Bukače velkého (Botaurus stellaris). Časté záběry šustícího rákosí a brodícího ornitologa však neruší ani monotónní komentář, na jaký jsme z podobných dokumentů zvyklí. Přírodní idylku ruší jen jakási na pozadí běžící zápletka, která má být dle distributora thrillerem a kterou se zdráhá zdravý rozum většiny uživatelů, včetně mne pochopit. Omluvou pro mne není ani standardní výkon Ondřeje Vetchého, jehož herectví si vážím, protože bych od něj očekával, že dokáže odhalit nevyrovnaný vztah Körner - Cieslar a roli se ctí odmítnout. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo... Přišlo mi to dost reálné, někdy sice až moc schizofrení a depresivní, ale zachránil to Vetchý svým přirozeným projevem. Novým českým filmům moc nefandím, ale tohle bylo docela zajímavě ztvárněné a Nesvačilová mě mile překvapila, zahrála to fakt přesvědčivě. A tak dávám 60%, nebylo to vůbec špatný... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kladně, v Lanžhotě, v Jeseníkách a u nádrže ve Věstonicích. (SONY_)

Reklama

Reklama