Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý záchranář Ondřej Vetchý zaznamená při nahrávání hlasů vodních ptáků podivnou společnost na protějším břehu, jejíž zvrácený obřad tragicky vyvrcholí. Thriller ze současnosti podle scénáře Vladimíra Körnera. (oficiální text distributora)

Recenze (84)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 1/10 Hudba 1/10 Prostředí 4/10/// +oblíbený Ondřej Vetchý, zaujme Petra Nesvačilová -nemá to žádný děj ani pořádný příběh, divné chování postav/// Opravdu nevím, co tímhle chtěli tvůrci divákům zdělit. Má to snad být česká variace na film Skafandr a motýl? Tohle bylo úplně o ničem, zbytečný a skoro nekoukatelný. I ta hodina dvacet se zdála být nekonečná./// Celkem 20%/// ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale takhle by to prostě nešlo. Spousta nelogičností, nejasností a vůbec mi to celé nedávalo smysl. Zhlédl jsem to až do konce a pořád čekal, že přijde něco, kvůli čemu se na to stojí podívat . Bohužel nic takové nepřišlo. Já oceňuju, že se tvůrci filmu vydali novou, celkem nevyzkoušenou cestou (pokus o český thriller), stejně tak si myslím, že jsem docela pochopil hlavní myšlenku filmu (na mě to zapůsobilo hlavně jako reakce na nerovnost boje normálních lidí proti mocipánům, kteří mohou vše bez omezení), ale prostě se nezadařilo; hodnotím 2* (za pokus a poselství). Jo btw, moc nechápu uživatele, kteří to ani nedokoukají a už tomu hází odpad!. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mixér hadr. Být to příběh Ondřeje Vetchého alias Kristka, který, pronásledován duchy minulosti, nakonec dojde svého pokoje, bylo by to o něčem. Tady je ale spousta věcí načata a trestuhodně nedokončena. K hlavnímu hrdinovi se přidává jakási samorostlá dívčina s nízkým prahem zamilování se, pak nějakou dobu sledujeme dobře paranoidní konspiračku, na jejíchž okrajích potkáme pár hóóódně divných lidí, kteří ještě podtrhnou dobře budovanou atmosféru bezvýchodnosti a osamělosti....a to je všechno. Zásadní věci se dějí zcela mimo zorné pole diváka, a najednou je konec...bezvýrazný, thrilleru na hony vzdálený, sílu vodního živlu demonstrující a hlavního hrdinu osvobozující...že je to WTF??? Ano, to tedy je. 50%, které dávám, je za výkon Ondřeje Vetchého, cool kamerové filtry a tu atmosféru (zvlášť bych vypíchl hudbu). Negativa jsou pro mě zcela nepochopitelná hrdinka, mimózní kecy vedlejších postav, a vlastně celá ta záležitost se dvěma naprosto nesouvisejícími "zápletkami", z nichž jedna ani nemá konec. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Vetchý je dobrý herec a i v tomto snímku své kvality potvrdil. To ale nic nemění na tom, že je to film v podstatě o ničem. Přiznám se, že jsem poslání Lovce vodního ticha nepochopil, moc netuším, co tím chtěl autor říct. A to to z ukázek vypadalo vcelku nadějně. Ještě bych zmínil trochu křečovité dialogy a to bude asi všechno. I když na jakousi obranu je nutno dodat, že kamera je asi to nejlepší, co lze během snímku sledovat, no a pak již zmíněná hlavní role, která ale ke konci upadá do pozadí a pomalu se ztrácí. ()

Fulvio 

všechny recenze uživatele

Jedna hvezdicka za krasnou prirodu Novomlynskych nadrzi.Druhá za to, ze jsem to dosledoval do konce .............. .............A ted vazne.Napad filmu a idea byla, da se rici, dobra.Nicmene zpracovani me nemile prekvapilo.Vetchy podava svuj standardni vykon a da se rici i herecky tahne cely film.Kameru nemohu oznacit vylozene za spatnou, nicmene to mohu rici o dialozich a o deji. Vedlejsi postavy, ktere se ve filmu objevi v nas zanechaji dojem, ze by mohli posunout dej dal a objasnit ho, avsak je tomu naopak a mizi v zapomneni, aniz by nam neco podstatneho sdelily. Mnozi ve filmu hledali, a uspesne nasli, nejakou symboliku.Mne se to ale nepodarilo.Verim vsak, ze, po precteni vice komentaru tohoto filmu nejakou symboliku najdu a zmenim nazor a hodnoceni filmu. To hlavni, co si odnasim z tohoto filmu je poselstvi, ze, " Priroda dokaze byt zivel, ktery nici lidske zivoty, stejne jako clovek " .(a to jenom diky zaberum " po konci" filmu) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kladně, v Lanžhotě, v Jeseníkách a u nádrže ve Věstonicích. (SONY_)

Reklama

Reklama