Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bob (Luis Koo) obdrží telefonát od zoufalé ženy, která je unesena a nutně potřebuje jeho pomoc. Kromě toho musí stihnout sraz na letišti se svým synem, který odlétá do Austrálie a dlouho ho poté neuvidí. Dokáže si Bob poradit s nedostatkem času, nedůvěřivostí policie a hlavně nelítostnými únosci?
Režisér Benny Chan (STRACH NAD HONG KONGEM, HEROIC DUO, BIG BULLET) se rozhodl, že tentokrát (ačkoliv to většinou funguje pouze naopak) bude na světě asijský remake podle původního amerického námětu – filmu CELLULAR. (Vavča)

(více)

Recenze (25)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Východ nebo západ, remaky se dnes točí zkrátka všude. Tentokrát se ale jedná o jeden film z Hollywoodu a jeho jméno je Cellular. Remake si vzal na mušku Benny Chan, kterého mám zapsaného v povědomí především díky dvěma snímkům, tím prvním je vzkříšení Jackieho Chana v New Police Story a tím druhým je samozřejmě Invisible Target. Film si sice zachovává původní premisu, leč Benny Chan film náležitě rozšířil ve východním stylu, například už samotné záběry v exteriérech. Herecké obsazení je solidní a především hlavní záporňák, kterého hraje Liu Ye, je padouchem na svém místě. Tento remake, se na rozdíl od většiny těch amerických, rozhodně povedl a je dokonce o chlup lepší, než jeho západní bratříček. (6/10) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Akce 9/10/// +Liu Ye prvotřídní záporák, je tu spousta napětí, emocí a výborné akce, děj filmu a hlavně jeho druhá polovina je dokonalá -snad jen menší dějová originalita v první polovině dána snahou o vytvoření remaku/// Neuběhlo ani moc minut a já si říkal (aniž bych to věděl) že tohle už jsem viděl. Konkrétně v americkém filmu Cellular. Teď už vím, že vám neříkám nic nového. V ten moment jsem ale koukal na něco, co jsem už dobře znal. A vzhledem k tomu, že ten původní film mě výrazné obsazení, zde jsem si musel na herce a postavy nějakou dobu zvykat. Hned jsem si však oblíbil zápornou postavu. Tolik zlého charismatu už jsem dlouho neviděl. Poté však film začal nabírat spád a děj se začal odvíjet trochu jinak něž jsem čekal. Příběh byl víc propracovanější a zapeklitější. Ta dávka emocí, kterou na vás film v samém závěru vychrlí nejednoho z vás pořádně posadí do sedaček. U tohoto únosu jsem zažil pořádný filmoví zážitek./// Celkem 91%/// ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Originál si už nepamätám, ale viem, že ma sklamal a príliš nebavil. Remake je o triedu lepší. Hlavne prvá polovica filmu má poriadne grády. Rýchlo sa zoznámime so situáciou a postavami a hneď sa ide na akciu. Louis Koo sa snaží zbesilo plniť, čo mu unesená obeť povie a zažije pri tom niekoľko skvelých naháňačiek s minimom CGI. To ma fakt bavilo, ale v druhej polovici jak keby scenáristom došli nejaké zmysluplné nápady a film neustále naťahujú rôznymi blbosťami nad ktorými som neraz krútil hlavou. Najväčšia WTF je scéna v ktorej unesená zabije klincom jedného únoscu. Nenažranec jeden. Bitkárske finále je už len priemerné. Dosť ma celý film štvala postava, ktorú hra Nick Cheung. Taký obyčajný policajt, ktorý sa v akčných scénach príliš nepredviedol. Od takého esa by som šakal viac. No a záporáci boli skôr do počtu a príliš desiví neboli. Povinný prekvapivý zvrat ohľadom jedného záporáka ma nechal chladným. Takže po skvelom rozbehu film stále viac klesal do totálneho priemeru. Mierne nadpriemerných 6/10 je tak akurát. Proste výplach na jedno pozretie. P.S: tá Motorola, ktorú používa Louis Koo je fakt pekná. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film "Cellular" byl poměrně slušný, svižný thriller na téma "pořád v pohybu abych někoho zachránil" ale rozhodně se nejednalo o nezapomenutelný trhák, který by ukazoval co to znamená pořádný thriller. Trochu tedy nechápu, proč se v Číně rozhodli natočit film na úplně stejné téma a navíc i v překvapivě horším zpracování. Po všech směrech průměrný thriller, který nemá ten švih, jak by mohl divák očekávat. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Pro mně jednoznačně lepší, než remake! Absolutně jedno z nejlepších a nejsympatičtějších obsazení, který jsem kdy ve filmu viděl. Hrdina v podání Boba je skvělej, nehraje si na žádnýho drsňáka, druhej hrdina policista, absolutní sympaťák, záporáci naprosto excelentní, našel jsem asi 3 scény, u kterých jsem se pousmál, zejména na konci. "Bobe, čím se živíte?!" "Vymahač dluhů." "Heh, a nejste náhodou Batman?!" Akce tu moc není, asi 3 až pět akčních scén, ale jsou docela dlouhý, sem tam fight, hodně přestřelek, nic moc hudba, což mně mrzelo, ale o napětí je postaráno. Konec je skvělej, čekanej, ale celkově se jedná o zběsilý akční triller s emocema. 90% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Herec Louis Koo tvrdohlavě odtočil všechny kaskadérské scény bez zapojení dubléra. Po premiéře filmu se ale herec nechal slyšet, že během natáčení lehká povrchová zranění utrpěl. (Conspi)
  • Ačkoliv se jedná o přepracovanou verzi amerického snímku Cellular (2004), scénář k filmu byl po několika úpravách trojicí scenáristů a režisérem Bennym Chanem do výsledné podoby komponován víc jak dva roky. (Conspi)

Reklama

Reklama