Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 4
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (117)

Ice123 

všechny recenze uživatele

První udílení Oskarů co jsem kdy viděl a během roku jsem shlédl další a musím říci že 81. ročník byl nejlepší. Hugh Jackman byl v celém průběhu vinikající, ale na jeho opening number nic nemá, tak nápaditě předvést filmy bylo úžasný + zapojení Anne Hathaway, no prostě bomba ;). Jediný co bylo škoda, že jsem se nedostal do Světozoru, tak jsem to shlédl z živě internetu ale nikdo nesdílel mé sympatie pro toto udílení a tak jsem na to koukal sám, to je jediný co bych vytknul (jelikož i výherci byli dle bého očekávání;) ).... takže jasných 100% ()

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Oproti lonsku sem se vytecne bavil, vlozena vsuvka s Januszem Kaminskim, naprosto genialni, tri hodiny utekly jako voda, klidne bych snmes i vice Hugh Jackmana. Komornejsi ladeni ceremonialu, vcetne zpusobu prezentace hlavnich cen a proslovu smerem k nominovanym, urcite ku prospechu. Diky Akademie. Sean Penn rulez, diky za tvoje slova ! ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

"What a show, what a show!," sa zdá nehodí iba pre Miliónára z chatrče.....´) Bravó jej tvorcom, bravó!!! Je mi ľúto, že nemám s čím porovnávať(!), nóó a to by som ozaj nepovedala, že by mi niečo podobné mohlo byť ľúto... Tak skvostná 81-tka bola. Jednoznačné max, nie pre zaujatosť moderátorom:-) ani preto, že je to moje "prvýkrát", ale iba preto, aké svieže, odľahčené a krásne to je. Super. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Docela mě udivuje ta tendence, se kterou většina kolem mě nadává na výsledky (jasně, po boji je VŽDYCKY každý generál, ale...) a dělá, jakoby snad bookmakeři vypsali úplně opačné kurzy. O to více je pak překvapivé, že se vloni mudrovalo mnohem méně a to ještě vyhráli Coeni, kterým to nepřál skoro nikdo. Jinak k samotnému večeru: intro v podobě Jackmanova výstupu vstoupí do dějin (kdo to celé vymyslel, tomu s uznáním tleskám), stejně jako se povedl i průlet muzikály nebo působivě sestříhaná koláž akčních filmů. Wolvieho však ale až moc upozadili na úkor jiných. Nevadilo to v případě takového sestřihu Judda Apatowa, který mi způsobil totální záchvat smíchu, ale ty představovačky jednotlivých hereček (u herců to místy šlo) se mohly buď zkrátit nebo vůbec nepřidávat. Škoda také nepřiměřeného množství reklam (navíc debilně dávkovaného) v závěru, i přes to byl ale 81. ročník krok spíše správným směrem. Vyjma Penna samozřejmě, tady totiž někdo sjel hodně špatně z cesty. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mně to až tak dobré. Na můj vkus to bylo pojato až příliš pietně a komorně. Našly se i trapné chvilky. V okamžiku předávání sošek za Nejlepší mužskou a ženskou roli přicházeli na podium k nominovaným promlouvat již dříve ocenění herci a herečky. Následné proslovy či spíše zbytečné bláboly směrem k nominovaným byly tak neskutečně trapné že jsem to měl chut vypnout. Nejslabším článkem průměrného gala večera byl moderátor Hugh Jackman, kterému role moderátora vůbec nesedla. Mně osobně nejvíc zaujaly závistivé výrazy neoceněných herců a místy uvolněná atmosféra. Bavil jsem se ale čekal jsem víc. ()

Zajímavosti (5)

  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)
  • Janusz Kaminski se stal prvním kameramenem, který byl předávajícím. (jezurka42)

Reklama

Reklama