Reklama

Reklama

Ztracený poklad Aztéků

(TV film)
  • Kanada The Lost Treasure of the Grand Canyon (více)

Počátkem 20. století cestovala expedice vedená profesorem Samuelem Jordanem hluboko do Velkého kaňonu, aby tam našla pověstmi opředené ztracené město. Celý tým se však ztratil. Když profesorova dcera Susan (Shannen DohertyBeverly Hills 90210, Zkurvená nuda) dovede do nezmapovaného údolí záchranářský tým, objeví starověkou civilizaci, jíž vládnou divošští bojovníci. Podle pověsti je právě zde, kdesi hluboko v podzemí ukryt i tajemný poklad Aztéků střežený mytologickou příšerou, živící se lidskými obětmi. Povede se výpravě uniknout ze ztraceného města, plného bohatství a zla? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Terva 

všechny recenze uživatele

Michael Neilson vybral pěknou hudbu a vytvořil zvláštní magický začátek....a to je tak asi všechno. Na zbytek se nedá koukat, natož to poslouchat. U prvního slizu mně to přestalo bavit. Mohl to být povedený film, ale asi rozpočet tak povedený zase nebyl. Kdo to vydrží do konce, pozná to na závěrečném souboji. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Obsah: Odehrává se v Grand Canyonu. Prosím prepísať na: Odohráva sa kdesi v interiéroch kanadského štúdia medzi plastovými variáciami na tému kameň za 5Kčs. Snímané kamerou v štýle šialených zoomov a strihov s aztéckym "hadom smrti" presvedčivým ako zo strašidelného zámku z kolotočov za dedinou, pomedzi ktoré sa špacíruje už dosť odrastená Brenda. Takýto hnus neni ospravedlniteľný ani pod hlavičkou TV film. A propos, nejak som si nevšimol ten poklad....??? ()

Reklama

closed.eye odpad!

všechny recenze uživatele

Doporučují čtyři z pěti Aztéků :-D. Jelo mi to na noční jen jako zvuková kulisa, ale přesto si tento skvostný počin několikrát vynutil moji vytřeštěnou pozornost - takovou kolosální hovadinu jsem fakt dlouho nespatřila :-D. A nadáváte-li, že "to je teda koment jak noha, kdyby radši naspala, PROČ jí film připadal blbej", můžu odpovědět jenom: blbý bylo naprosto všecko: herecký výkony, scénář, dialogy, který protagonistům vložili do úst, ... Měla mě varovat už přítomnost Shannen - v životě nehrála v něčem pořádným. ()

Butch71 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se lekl, že jsem si spletl kanál a koukám na Hvězdnou bránu, když se ve filmu obejvili hned 2 herci z tohoto seriálu, ale bohužel jsem se nespletl. Čekal jsem záživný dobrodružný film, bohužel film nebyl moc dobře provedený ani promyšlený (např. poklad, který nese film i ve svém názvu, představoval asi jen těch pár kopí a sošek v místnosti s kamenem, který hledali - no kvůli tomu bych se teda vydal na nebezpečnou výpravu, taky mi nešlo do hlavy, jak asi ta skrytá vesnice mohla v horami uzavřeném údolí uprostřed pouště staletí přežívat - nikde žádný zdroj vody nebo jídla, taky mě nenapadá, jak se v té skyté vesnici v uzavřeném prostoru mohli členové první výpravy měsíc skrývat za pár kameny a přežít bez jídla a vody, a takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho...). Na to, že jde o film z roku 2008 mi přijde dost amatérský. Potěšil pouze Michael Shanks v roli vševědoucího vědátora, která mu seděla už v Hvězdné bráně. Zbytek hereckého osazenstva však poněkud zaostává. No a ztvárnění Aztéckého boha na svou dobu také nic moc. Ale, že by se to nedalo dokoukat do konce, to zase ne. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Žádný skvost to nebyl. Dopadlo to asi jako většina televizních filmů na tohle téma s podobným plakátem. S "normálními", neboli běžnými filmy jsou tito Aztékové s neviditelným pokladem neporovnatelní, nehledě na několik známých tváří. Tady byla evidentní spolupráce, když vedoucí castingu, pánové Aikins a Cossey dělali nábory už při Stargate. Všichni herci až na Shannen "Brendnu" "královnu béček" Doherty, si zahráli více či méně důležité role v seriálu Stargate. JR Bourne zase vyfasoval takovou tu svoji dojemnou smrt, M. Shanks si podobnou roli zopakoval, jen škoda jeho dabingu. Popravdě ani nevím za co dávám tu jednu hvězdu. Dívat se na to dá, úplný průser to není, je potřeba to vidět s nadhledem. Aspoň ty smrti některých členů působí reálně/zajímavě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Příjmení Langford se v souvislosti s archeologií objevuje i v díle "Rošťáci" seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987). Deanna Troi říká omládlému kapitánovi Picardovi, že by mohl čas využít pro své záliby. Picard poté Deanně říká, že by mohl přijmout nabídku doktorky Langfordové a navštívit zříceniny na planetě Suvin IV. (VMa)
  • Michael Shanks zde hraje archeologa Langforda. Archeologa, resp. egyptologa, hraje i v seriálu Hvězdná brána (od r. 2007), kde ale příjmení Langford nosí žena, a to žena, která Daniela Jacksona (Michael Shanks) přivede k projektu Hvězdné brány (Catherine Langford). (VMa)
  • Natáčení začalo 26. dubna 2008 a skončilo 14. května 2008. Do listopadu 2008 však musel štáb ještě dotočit některé scény. (Terva)

Reklama

Reklama