Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Clint sice hlaskuje jak o zivot, o prestrelky a mrtvoly neni nouze a pribeh taky nepatri k nejhorsim, ale stejne se jedna asi o nejslabsi film ze serie o Harrym. Stejne jako u Magnum force ma totiz film prestrelenou delku ke dvoum hodinam a tudiz se film misty lehce tahne. Ale zaverecnej nastup Harryho ve stinu s naprosto ultimatnim kanonem nemel chybu, skoda, ze takhle cool natocenejch scen tu neni vic. Slabsi 4*. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dirty Harry a odstrelené gule. "Mňa už len tak niečo neznechutí. Zvykol som si na násilie i korupciu, na starenky zabité kvôli dôchodku i učiteľov vyhodených zo 4. poschodia kvôli zlým známkam. Ale z čoho sa mi fakt dvíha žalúdok, je ten tvoj hot-dog. Ako to môžeš žrať s kečupom?!" Po mierne slabšej trojke návrat ku kvalite. Aj napriek tomu, že Clint sa už pri peších naháňačkách a pästných súbojoch riadne zadychčí. Dostatok akcie, hlášok i zaujímavé kriminálne pátranie. Eastwoodova réžia je tradične presná, sústredená a ani na okamih nenudí. Záverečný ikonický nástup a brutálne rozstrieľanie zloduchov novou búchačkou je možno najlepšia scéna celej série. No a samozrejme, bod za prdiaceho psa :-). ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Smith and Wesson... and me. Swell. Clint s velkou bouchačkou počtvrté ztrácí veškeré oslí můstky mezi scénami a jde už jen o to, jak krutou hlášku Clint z plátna vycedí a kolik drsných ksichtů u toho hodí. A když se mlátí ženský a střílí negři, starý dobrý Harry pořád baví. Už to ale není taková zábava se na to dívat skoro dvě hodiny. [Přesná stopáž: 112 min] ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sudden Impact je nezvykle tragická, depresivní podívaná. Naštěstí je Harry pořád králem sarkasmu a jeho způsob trávení dovolené se svým psem nerozesměje málokoho. Mezi tradičně odpudivými záporáky zaujme zvrácená vulgární Vlasta Parkanová, která naštěstí dopadne tak, jak by se to mělo stát i v reálu. Pořád přemýšlím, jestli jí taky ustřelili koule. :-) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se tedy vážně moc nepovedlo. Celý snímek i navzdory hutnému příběhu působí neuvěřitelně utahaným dojmem, hlášky Harryho už také nejsou co kdysi a akcí se tu nečekaně šetří. Je to vážně velká škoda, jelikož ve westernově laděném finále se zrcadlí všechno co na této sérii fanoušci tolik milují. Bohužel, tvůrci si to zřejmě uvědomili vážně až na poslední chvíli. Škoda. „Go ahead, make my day.“ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • I přes úspěch předchozího dílu z roku 1976 Eastwood několikrát uvedl, že postava detektiva Callahana je už vyčerpána, na začátku osmdesátých let však diváci chtěli další díl a v hlavní roli opět vidět Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)
  • Film sa odohráva v rokoch 1973 a v máji 1983. (westerns)
  • Pro natáčení bylo vybráno město Santa Cruz. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama