Reklama

Reklama

Letní šrámy

  • Velká Británie Summer Scars (více)

Obsahy(1)

Opravdu může hrubý pytel vyspravit jen hrubá záplata? Parta rozjívených čtrnáctiletých adolescentů to již brzy zjistí uprostřed lesa, kam utekli za školu. A lekce dospívání půjde mnohem dál.  Že se záškoláctví nevyplácí, je stará vesta. Ale že by mohlo končit až tak tragicky? Ačkoli kdo ví, ve Velké Británii je možné ledacos. A i z toho důvodu nyní čekají skupinu šesti čtrnáctiletých výrostků zážitky, které předčí jejich nejhorší noční můry. Původně mělo jít jen o běžný útěk ze školy do lesa, opepřený krádeží nehlídaného mopedu. Během svých toulek po hvozdech ale parta naráží na nečekané zpestření, na ošuntělého a zdánlivě neškodného tuláka Petera, tajemného, sympaticky anarchistického, kterému přítomnost mladých lidí zjevně činí potěšení. Proto ho také záhy zahrnou do svých bezohledných, proti světu dospělých namířených her a vylomenin. A po chvíli to vypadá, jako by Peter byl odjakživa jedním z nich. Jenže tenhle muž má úplně jiné cíle než si získat nové přátele. Pomalu se učí. A brzy začne využívat nové poznatky proti svým nedospělým „učitelům“, z nichž se záhy, aniž by si to sami uvědomovali, stanou zajatci. Ale tím Peterova lekce života, která začala obyčejnou šikanou, zdaleka nekončí. Chce víc než jen strach a slzy. Mnohem víc. Chce zlým dětem způsobit jizvy, které už nikdy nezarostou. Hororový thriller, ověnčený dvěma cenami BAFTA, natočil v roce 2007 britský režisér Julian Richards. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O čistokrevný horor se nejedná ani omylem, to je skutečně potřeba říci hned na úvod. Jde spíše o psychologické drama a postupně stupňující se agresi ze strany slizkého tuláka, který se rozhodl pořádně zatočit s pubertálními výrostky. Skutečná porce násilí a brutality (té fyzické) je tu však minimum, divák se tak musí především spokojit s psychologickou stránkou filmu a několika povedenými pasážemi, které nám nabídnou zajímavou atmosféru, slušné herecké výkony většiny zúčastněných a vygradované finále.    I to nakonec stačilo k mému uspokojení, přesto jsem však ve skrytu duše doufal v poněkud brutálnější podívanou. Partička výrostků by si určitě zasloužila dostat pořádně přes hubu či na zadek jak se říká, ale když je nutil se svlíkat a dostával pedofilní choutky, začalo mi jich být i líto a dostavilo se i mírné znechucení. Naštěstí vše zůstalo jen u náznaků. Krátká délka filmu byla dobrá v tom, že u toho divák ani moc nenudí a skoro pořád se něco děje.     Takže jsem nakonec i rád, že jsem se konečně odhodlal pustit si tento film, který už celkem dlouho „ležel“ v mé sbírce. Doporučovat jej ani moc nebudu, protože rozhodně není pro každého, ale pokud si chcete pustit nějakou tu převýchovní jednohubku s troškou toho násilí ale za to pěkně psychicky deptající, můžou se stát Summer Scars tou správnou volbou. 50% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Hračky - plačky." Poučení z filmu: zvlčilý muž není vhodný kamarád pro zvlčilé adolescenty! Ale jako vychovatel v pasťáku by určitě dostával prémie, za vysoké procento polepšených nezbedů, kteří díky jeho neortodoxním, úchylně nepedagogickým metodám pochopili, že být spratek není cool, lepší je být hodný a slušný! Film mě oslovil, neb kladl znepokojivé otázky, např. jestli je v pořádku krást skůtry, místo školy se flákat po lese, házet kamínky po autě, v němž souloží milenci, jaká zbraň je lepší, jestli vzduchovka nebo Glock (správná odpověď zní: Bingo!), zda už mají naši adolescenti chlupaté koule (tuhle informaci jsem nepotřeboval) a jestli Leanne nosí podprsenku (bohužel ano, bílou). Jako bonus se Leanne při zaškolování dozvěděla, jak se liší chlapci od mužů (jde o velikost), s praktickým cvičením "Sáhni si na něj... vem ho do ruky". Zhodnocení filmu: horor ani omylem, jen drama a mravněnaučná lesní jednohubka, rating - mládeži přístupné, s výjimkou členů Skauta či Junáka. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hnedka zpočátku bude dobrý čtenáře varovat, že pokud budou čekat drsný exploiter, nevyhnou se zklamání. Summer Scars je hlavně psychothriller, tudíž se zde jedná spíše o psychický nátlak a sexuální harašení. Na veškeré násilí opravdu skoupé, a co se týče vražd... radši zjistěte sami :) Tam, kde snímek ale získává body, je práce s dětskými herci a hlavně výběrem samotného záporáka. Ten si krade veškerou pozornost pro sebe a jeho přeměna z hodnýho strejdy na běsnící stvůru je naprosto uvěřitelná. Takže palec zvedám opatrně nahoru a režiséra si pohlídám s jeho novým projektem Shiver. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Celý film síce dýcha dosť amatérskym spracovaním, ale vôbec to nie je zlé. Herecké výkony, na to, že išlo o deti od 13 do 16 rokov sú myslím si celkom v pohode. Príbeh filmu nie je nijako zaujímavý, chlapci s babou sa bavia v lese a na motorke zrazia nejakého týpka, ktorý sa s nimi najskôr zabáva potom mu nejako preskočí. Je to jeden z tých novších exploiťákov, v ktorom veľa gore efektov nenájdeme (dokopy asi dva), ale na psychiku to celkom pôsobí. Páčilo sa mi, že postavy sa nesprávali nelogicky. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Lehce psychopatický bezďák se vzduchovou pistolkou terorizuje v nevábném městském lese partu kluků a jednu pěknou teenku. Celkem koukatelný nízkorozpočťák, pro ukrácení dlouhé chvíle dostačující, ale žádnou velkou existenciální hloubku nebo kvalitní filmové řemeslo od něho prosím nečekejte. Stopáž necelých sedmdesát minut je tak akorát, ale jakmile začne divný strejda pátrat po tom, mají-li už děcka pubické ochlupení, přál jsem si, aby to skončilo ještě mnohem dřív. Ale konec dobrý, všechno dobré... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama