Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o americké hudební skupině Wilco pojednává o vzniku jejího legendárního alba Yankie Hotel Foxtrot. Poté, co album skupina po celkem náročném nahrávání album odevzdá, vydavatelství Reprise ho odmítne vydat. Skupina album zadarmo poskytne svým fanouškům na internetu, což nečekaně nastartuje kariéru této dosud opomíjené hudební formace. Album nakonec zpětně vychází u jiného vydavatelství.

Dokument obsahuje unikátní záběry skupiny během nahrávání, zaměřuje se především na nenápadného frontmana skupiny Jeffa Tweedyho, který ač je v hudebních kruzích považován za respektovaného hudbeníka, působí spíše jako nenápadný introvert, než jako rocková hvězda.

Hudební materiál dokumentu zachycuje rané studiové verze písní z alba Yankie Hotel Foxtrot i jejich živého provedení, které dokumentrista Sam Jones natočil během krátkého turné během něhož si hudebníci vydělávali, aby mohli své album odkoupit od nahrávací společnosti zpět. (JohnnyBoy)

(více)

Recenze (2)

JohnnyBoy 

všechny recenze uživatele

Tento dokument měl štěstí, že zachytil opravdu silný moment, který je pro hudební branži zřejmě běžný. Kapela, od které se očekává silný komerční potenciál se rozhodne jít jinou cestou. Jedna hvězdička navíc od velkého příznivce skupiny Wilco. ()

Reklama

Reklama