Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miroslav Horníček a Jiří Sovák v malé komedii o zkoušce manželské věrnosti.
Miroslav Horníček s Jiřím Sovákem si napsali scénář malé komedie o připravované a nepovedené nevěře. S chutí si tam zahráli hlavní role v režii Jána Roháče. Dále hrají Marie Drahokoupilová a Jana Břežková. Mikrokomedie vznikla v roce 1972. (Česká televize)

Recenze (34)

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Opravdu silný tvůrčí tým, ale komedie k popukání to tedy není. Je to taková normalizační odlehčovárna, která od celkového průseru odvádí pozornost k úzce rodinným radostem a starostem. Ale některé dialogy dvou bývalých parťáků z vojny (Sovák s Horníčkem na ní opravdu byli spolu) rozhodně stojí za to, aby se tahle kratičká komedie tahala z archivu častěji. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pánové Horníček, Sovák a Roháč a jejich humor vždy potěší, ale tahle zábavná, leč krátká a docela odhadnutelná hříčka si vyšší hodnocení, než lehce nadprůměrné, opravdu nezaslouží. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jak málo stačí ke štěstí!! Jiří Sovák, Miroslav Horníček jsou vynikající dvojkou, která se bezvadně, stejně jako ve Dvou písařích, doplňuje. K tomu krásná Marie Drahokoupilová a je vymalováno!! Vtipná komedie, ke které si dialogy napsali sami pánové Sovák a Horníček jsou fakt nářezové a zejména Sovákovo svádění Drahokoupilové nemá chybu!! Takové lakování o návštěvách různých zemích a příběhy s nimi spojené nemají obdoby! I já, jako starý lakýrník jsem zahanben! Bomba, pecka, sranda největší!! Tohle jsou zlaté minikomedie, které se v těch letech vynořovaly jako houby po dešti. Tisíceré díky, že vznikaly, bavily a baví dodnes!!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

„Vy jste byl v Tibetu?“ - „V Tibetu jsem byl pětkrát. Popáté jsme se dokonce pokusili slézt severní stranu, kterou se ještě nikomu nepodařilo slézt. A popravdě řečeno nám také ne. Asi v polovici nám došel provaz.“ Už spojení Roháč + Horníček + Sovák dávalo tušit, že půjde o dobrou zábavu. Ale fakt, že si oba mistři komediálního herectví tentokrát také napsali scénář a všechny dialogy díky tomu zní naprosto přirozeně, bezprostředně a pro Horníčka se Sovákem skrznaskrz typicky, to celé ještě umocnil. Jenom ten úvod s porouchaným paternosterem! A co teprve když dojde na rafinované svádění pomocí cestovatelských zážitků (obsahujících i historku o tygrovi inhalujícím s hlavou zabořenou do mateřídouškového keře) nebo na housle hrozivě zafidlané písně Horo, horo vysoká jsi. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama