Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ichi (Ayase Haruka) je slepá Goze, která aby přežila, vydělává si hraním na šamisen. Není však dobrá jen v hraní na šamisen, ale i v boji s mečem, který ji slouží jako slepecká hůl. Už několik let hledá jistého mistra Laidó, který ji nechal jako malou v domě Goze, aby se tam naučila hrát a zajistil ji tak nějakou budoucnost. Někdy ji navštěvoval a učil ji boji, ale Ichi se nikdy nedozvěděla, kdo to byl a jestli to třeba není její otec. Proto ho hledá, aby zjistila jeho pravý původ. Náhodou se dozví, že by se měl objevit ve městě Bitou. Jenomže čekat ve městě, které je zrovna terorizováno klanem Banki, není dvakrát bezpečné. Ichi bude muset využít své dovednosti, aby vůbec přežila, i když se jí snaží pomáhat jistý Toma (Osawa Takao), který ji náhodně potkal. Jenže i on má své problémy a jistý hendikep, kterého se bude muset, aby přežil, zbavit. (Kiyoshi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

Fr 

všechny recenze uživatele

Nevím co jsem mu usekla, protože jsem slepá…. Při sledování tohoto filmu mám pocit, že Japonsko byla země plná magorů a bojovníků. Vybočuje snad jen dívka, u které mám pocit, že díky ladným pohybům dokáže tančit s katanou a za kterou zůstává jen pach krve. Není to film plný bojového umění. Chvilku ,,řež“, pak dojímavé vzpomínky. Všichni si nesou nějaká traumata. Prostě Japonská výpravnost. Jistě, nelehký osud Ichi stojí za předvedení, ale je to rozvleklé. A nechápu, co má symbolizovat postava Toumi. Velké finále sice nabízí akci, ale bez emocí. Takový western, jen bez koltů. Ale možná jsem jen čekal něco jiného. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem neměl možnost vidět žádný z filmů o Zatoichim, slepém šermíři, tak Ichi ( jeho dceru ?) posuzuju zcela tímhle japonským samurajským kultem nezasažen. Příběh slepé samurajky mě chytil díky hlavní představitelce o něco níž než za srdce, zhruba v oblasti perinea, souboje byly stejně rychlé jako kvalitní, romantická linie nemastná, neslaná, hlavně díky Osawa Takaovi, jehož výkon bych přirovnal k nejlepším romantickým rolím Marka Vašuta ( namátkou třeba .......), vůbec, kdyby celá ta jeho napůl komická, napůl hrdinská role byla vyškrtnuta, tak by to celému filmu jen prospělo. Prostě a jednoduše mě sral skoro stejně jako záporáci v čele s Shidou Nakamurou, jejichž komické přehrávání tlačí vcelku slušný akční film do nechtěné sebeparodie. Finální hromadný souboj taky nic moc, srovnám-li třeba s finále v 13 samurajích, tak tohle byla hospodská rvačka, nu a souboj Takaa a Nakamury byl ...teď ještě najít nějaký jiný sofistikovanější termín než trapný...ne, nestojí mi to ani za googlování..trapný musí stačit. Takže za to perineální polechtání, slušné ( nikoliv vynikající souboje) atd.. za lidovku. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ano, Ayase Haruka je nevšedně hezká, ale tím to nekončí. Má slušný herecký repertoár, a tady si dokonce troufla hrát Zatóičiho, nenalíčená. A víte co? Byla uvěřitelná. Kdo ovšem zklamal, byla režisérka. Film se přes akční obsah nepěkně vlekl a brnkal na notu, která mi trochu vadila. Rozpačitý, unylý dojem. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr. Trochu drsný a trochu romantický, ale něco mi tam chybělo. Asi ten Zatoichiho laskavý humor. Nevím... I když je stopáž u obou filmů téměř shodná, tak Ichi mi připadala mnohem delší než Samuraj. OT - DVD od Vapetu mě pěkně nakrklo, protože sice obsahuje originální zvuk, ale titulky tam jaksi chybí, takže jsem se musela spokojit s dabingem. :^( ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ode mě 88% a líbilo se mi víc, než Azumi. Film disponuje příběhem, atmosférou a určitým vnitřním kouzlem. Zásadní rozdíl je i v motivacích obou postav. Azumi zabíjí, protože je vytrénovaný zabiják a má poslání. Ichi hledá. Zabíjí, když musí. Při obraně vlastní nebo někoho jiného. Ichi je pomalejší, méně akčnější a méně krvavé, což někomu může vadit, mě to ale vyhovuje. ()

Galerie (25)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Reklama

Reklama