Reklama

Reklama

VOD (1)

Režisér John Wilson (Clint Eastwood) už dávno netočí filmy pro radost. Je to bezohledný muž posedlý sám sebou a nový snímek chce realizovat v Africe, aby tam uspokojil svou loveckou vášeň. Netuší však, že ho čeká setkání, které změní celý jeho život...  Známý americký herec Clint Eastwood se představuje coby režisér a ve svém dramatickém snímku si opět zahrál drsného muže, který je odhodlán bojovat do posledního dechu. Tentokrát ale nikoli coby pistolník nebo detektiv, ale jako režisér John Wilson. Egoistický bezohledný filmař, pro něhož už práce dávno není radost, přijíždí na černý kontinent natáčet nový film, ale víc než kamera ho zajímá lov divoké zvěře. Jako svůj hlavní cíl si vybral skutečného vládce Afriky - gigantického slona. Setkání s tímto tvorem v něm nicméně probudí dávno zapomenuté city i potlačenou lidskost. Příběh se odehrává v krásných, civilizací nedotčených exteriérech Zambie a Zimbabwe a je řádně okořeněný napětím a dobrodružstvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

cukorek 

všechny recenze uživatele

"Vieš sme bohovia Pete, protivní, malí bohovia čo kontrolujú život ľudí ktorých stvorili. Rozhodujeme o živote a smrti, podľa toho čo sa im stane na kotúči jedna, dva, tri a tak ďalej." Takéto výstižne prirovnanie použil Clint Eastwood v úlohe režiséra Johna, ktorého vynikajúco stvárnil sám Clint. Znova ukázal svoju jednoduchosť a priamočiarosť, keď bez zábran použil vo filme vulgarizmy, ktoré boli na mieste a tým zvýraznili jednotlivé momenty. Aj tu ožíva nezastaviteľný a nezlomný duch, človeka ktorý v Clintovi drieme a ktorý kráča za svojím cieľom do vtedy kým ho nedosiahne. Tiež mi celkom chutil aj jeho ironický zmysel pre humor, ktorý tiež bol zakotvený v tomto love na slonieho kráľa. Film poukazuje na rôzne udalosti a postoje ako ľudská rovnocennosť, či v niektorých častiach sledovanie ľudskej povahy a popri tom dobre podaný nebezpečný lov, inokedy nahliadnutie do filmovej brandže, takže si môžte vybrať čo vás osloví najviac.Prepojenie všetkých motívov je bez výrazných rozdielov a celé to pôsobí plynulo a uhladene. Film je už trocha starší kvalita obrazu zaostáva, ale pre mňa to bol zážitok a tak dávam 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Clinta vcelku netradicni film, sice jeho postava se zase tvari jako nejvetsi drson na svete, ale vlastne to zadnej velkej tvrdak neni, spis proste ne dvakrat prijemnej parchant, kterej nema problem kohokoliv urazit, servat a podobne. Nevim, jesli mela Clintovo postava pusobit zaporne, ale i kdyz se obcas choval fakt jak silenej hajzl, stejne jsem mu musel fandit. Skoda, ze se toho ve filmu nedeje vic, cely to je vlastne o Clintovo posedlosti ulovit slona, sice je to pekne natoceny, Clint se prekonava, ale misty to ma proste hluchy mista. Ale i tak slusny 4*. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Moralizování Clintovi jde, ale jen když to dělá výrazněji jednodušším způsobem, třá vystřílením bandy  nemorálních zmrdů. Tady se pustil do kritiky nenažrané západní společnosti a lehké zelené agitky, proti tomu pochopitelně nic.  Zvolená forma, kde se polovinu filmu kromě  jedné rasistické scénky a přání zabít slona, nic moc nekalého či kontroverzního neděje, neberu-li v potaz soustředění se na lehký macho nihilismus páně Eastwooda, mi ale nepřijde nejšťastnější a už vůbec ne nejzábavnější. Tak jako spoustu ostatních mne ale nadchla historka o kurvě nejkurvovatější, ta se vážně povedla. Hranici mezi dvojkou a trojkou mi tahle kratičká etuda ale neposune. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad poprvé, kdy mě Clint Eastwood nepřesvědčil o životnosti své postavy a jeho výkon působil spíš jako póza. Takový Gene Hackman by se do role Johna (Hustona) Wilsona hodil mnohem lépe. Dále mi vadil i hrozně lineární příběh, který postrádá jakýkoli dramatický vrchol, i závěrečné "prozření" v rámci filmu příliš nefunguje. Nicméně při jedné absurdní scéně (opice s ukradeným scénářem) jsem si připadal jako v Coppolově Apokalypse. Tak by se mi líbil celý film :) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice netradiční film Clinta Eastwooda, kterým prezentuje bezohlednou loveckou vášeň v srdci Afriky. Musím říct že mě film místy trošku nudil a z nudy mě vyvedly hlavně dva dokonalé psychologické rozbory, kterými John Wilson dokonale uzemnil dotyčnou osobu. Clint zde ztělesňuje bezohlednou postavu režiséra, který si za každou cenu umanul, že v Africe skolí slona. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Než začal Eastwood s natáčením, podíval se znovu na všechny filmy Johna Hustona a přečetl si jeho autobiografii. Poslouchal také záznamy z Hustonových vystoupeních, díky čemuž se mu podařilo perfektně zvládnout jeho typická gesta a způsob projevu. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Anglii. (reich)

Související novinky

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

04.11.2008

...natočím ještě pěknou řádku filmů.“ Zatímco Sean Connery před týdnem vzkázal světu, ať už s jeho návratem před kamery nepočítá, jeho vrstevník Clint Eastwood se do důchodu nechystá ani náhodou.… (více)

Reklama

Reklama