Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebeskému studentovi Angelo Žáčkovi (J. Budař) teorie příliš neleze do hlavy. Což raději prokázat své schopnosti v praxi? Napravit hříšníka Vincka (J. Plesl), nad nímž už celé nebe zlomilo hůl, je pro něj přece hračka a diplom anděla strážného bude v kapse. Je ochoten dokonce použít metody, které nejsou nebi právě vlastní. O Mistra (B. Klepl) se pokoušejí mrákoty. Co zbrklý Žáček hodlá spáchat, to nebe ještě nevidělo. Dopálený pedagog vyráží za nezdárným studentem, aby mu zabránil v neandělském počínání. A snad by se mu to i podařilo, kdyby dorazil o chvíli dřív. Teď je hříšník peklu ještě blíž a Žáček se nikdy nestane andělem strážným. Otřesený student se pod dozorem Mistra znovu pouští do polepšování nenapravitelného Vincka, ale tentokrát, bude-li třeba, nasadí i vlastní kůži… (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh stoprocentně moralistický, ale pohádkových prvků pomálu. Přitom začátek byl nadějný, poškolák Angelo Žáček (Budař) a Mistr (Klepl) pozorují z nebeské školy pozemský svět. Jejich počínání na zemi je už ale nudné a zápletka kolem líného a povýšeného Vincka je předvídatelná. Škoda, Budař s Kleplem výborní, ale při tak pomotaném scénáři příběh zapadne mezi ty méně povedené. Budař složil i hudbu. ()

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

No potěš koště. Vincek ve stylu líného Honzy, král lovící v Africe divokou zvěř, princezna milující zvířata v klec, opičí muž Bahňák, krokodrak, chechtající se zelenina...No nestačím se divit. K takovému scénáři je potřeba hóódně bujná fantazie. Být mi o pár let míň, tak z toho mám tutově noční můry. A nezachránil by to ani J. Budař jako anděl popleta, který byl to jediné, na co se v této pohádce dalo koukat. Již nikdy více. 30% ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Rádoby pohádka, jejíž tvůrci si zvolili křesťanský námět, snad jakýsi pokus o variaci na Strachův "Anděl Páně". Námět by mohl být zajímavý, ale musel by jej natočit někdo jiný. Zde je vše obhroublé, pokřivené a zpitvořené. Rozeřvaná Zuzana Bydžovská, kterou dle mého názoru nelze angažovat jinam než do role Xantipy nebo čarodějnice, tu hraje starostlivou matku (mimochodem opakovaně zde bere jméno Boží nadarmo). Vinckova hříšnost tu nevyplývá pouze z lidské slabosti, ale je tu ukázána jako aktivní Zlo. Andělé jsou v podstatě nehezké, potřeštěné kreatury. Starší anděl (Bohumil Klepl) je na úrovni primitivního pivního žoku atd. Tento produkt Petra Zahrádky považuji za jeden z nejošklivějších, které Česká televize kdy ukázala, a to na Boží hod vánoční 25. 12. 2008... ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsou takovéhle pohádky, ale. Je těžké hodnotit pohádku, která je určena dětem. Děti mají jiné chápání a myslím, že když mé dceři, které je sedm let se pohádka líbila a vydržela se dívat celou dobu, tak tu hodnotu má. Jako dospělý vidím chyby a bylo celkem jednoduché předvídat sled událostí, ale to že to té naší malé princezně něco dalo, něco znamená. Taky nemusím Dádu Patrasovou, ale pro ty nejmenší dělá jako skoro jediná hodně. To oceňuji. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Žádné světoborné dílo, ale upřímně - nic jiného nikdo od hodinové televizní pohádky snad ani nemohl očekávat... Je to sice taková poťouchlá taškařice pravděpodobně ze scénáře přehrávajícími herci, ale ve výsledku jsem se několikrát příjmně zasmál i pousmál a v závěru skončilo vše jak ve správné pohádce... K tomu velmi podařený mimický výkon Tomáše Turka a příjemná hudba Jana Budaře, která snad převyšuje i jeho herecký part... Na rovinu - žádná sláva, ale i tak, Nebe a Vincek jednoznačně převýšil a zadupal celou Štědrovečerní pohádku bez mrknutí okem - a už jen za to si *** zaslouží! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Červený Hrádek u Sedlčan. (rakovnik)

Reklama

Reklama