Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zmizel princ Rujan? Jel zabít draka? Ale kde je ten drak? Vojenský veterán Plavák s pomocí trpaslíka Trpaje a princezny Aurory vyluští ještě víc... Pohádka o vítězství lásky a dobra, ale i o zmoudření a zralých rozhodnutích, ke kterým následníci vládnoucích dynastií v novém postavení dospějí. Princ Rujan (L. Reichl) z království Arkádie zabije draka, kterému měla být obětována princezna (B. Mudrová) z knížectví Akvitánského. Můžeme mít tedy radost z toho, že dobro opět zvítězí, ale tak snadné to nebude… Jsme totiž na samém začátku pohádky, ve které bude mít zlo chvílemi navrch a křivdy z minula se přihlásí o slovo. Stará známá pravda o tom, že každý zlý skutek se později vymstí, se promítá do osudu všech pohádkových hrdinů. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

JanPancir 

všechny recenze uživatele

To je pouze jen náznak toho, jak by česká kinematografie mohla natočit perfektní pohádku či fantazy. Dokonalé jsou kostýmy, exteriéry, kamera a píseň od Radůzy. Začátek naprosto bez chyby. Bohužel časem vše upadá hodně hluboko. Hodně špatný byl casting. Výběr herců byl řekněme nešťastný. Však věc děsivá a do očí bijící je scénář! To i kdyby byl o půlku lepší, tak bude pořád špatnej. Škoda ()

otík 

všechny recenze uživatele

Natáčeno na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. Slušně výpravný středověký příběh z doby rytířů, čarodějných intrik a rytířské ctnosti. O pohádku jde kromě prvních scén, kde je hospodská rvačka, zbytek ale je opravdu pohádkový. Uvidíme nejlepšího draka ve filmové historii a projdeme se spoustou tajných chodeb. Dobrá, spíše nadprůměrná pohádka s výpravnou hudbou, dobrými rytířskými souboji a pěknými exteriéry. Hudba: Václav Vondráček & Boris Carloff ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Rujan, Plavák, Trpaj... To jsou mi tedy divná jména (či přezdívky). Celkově je ta pohádka příběhově docela zvláštní. Trošku variace na pohádku o Plaváčkovi, trošku zase o princi Bajajovi. Jen s tím rozdílem, že oním zabitím draka to celé nekončí, ale vlastně teprve začíná. Co musím ocenit jsou krásně temné lokace (hvozdy Českosaského Švýcarska v okolí Dolského mlýna a hrad Kost). A pak taky pěknou písničku od Radůzy, která na začátku navodí pěknou středověkou atmosféru. Kdyby se tvůrcům téhle pohádky podařilo tuto atmosféru udržet až do konce, dal bych na druhé zhlednutí o hvězdičku víc. Místo toho mi byla naservírována další pohádka s otravným skřetem. Takže zůstanu u toho původního průměrného hodnocení. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Pohádky nepatří mezi můj nejoblíbenější filmový žánr :) Nicméně jsem si jednoho nedělního odpoledne řekl, že na to mrknu. Byl jsem mile překvapen, nejednalo se o tupou klasickou pohádku s x klišé. Tady se hodně sázelo na prostředí, které bylo vybráno skvěle (České Švýcarsko je fakt pěkný kraj), zkrátka Česká republika a její příroda je stejně nejlepší. Viď, mami? :) Příjemně strávená hodinka, 70% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle už byla teda opradvu síla. Když pomineme šílený jména ,tak dějově to připomíná Bajaju ,či Plaváčka a řadu jiných pohádek zmatlaných dohromady. Do toho hrozný jména jako Aurora či Rujan děs a běs. Změnit jméno na Plávaka to se jim zrovna moc nepovedlo. Když si vezmem hlavního představitele co si má vzít princeznu ,tak ten je hrozný odstátý uši a celkově vypadal jak náký obejda z loupežnický bandy a né jako princ. Nejvíc mě pobavilo ,když princezna chtěla políbit Plaváka a ten to odmítl až prý jindy (a pak z toho vylezl její bratr, škoda měli to dát dohromady ,pak by mě zajímalo jak by se tvářili) Příběh hrozně nezáživný a až ponurý. Herci poměrně nevýrazný a hlavně ani jeden známý. Televizní zpracování ještě k tomu z Ostravy ,no jedním slovem hrůza. Než točit takový výpravný paskvily at se radši vrátí ke studiovým pohádkám. Kdž to srovnám z pohádkou Kouzla Králů tak tohle je opravdu hrozné až to míří k odpadu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo se i ve Vysoké Lípě a u akvaduktu Chřibská. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Princeznu Auroru hraje Barbora Mudrová, avšak její hlas namluvila Anežka Pohorská, ačkoli Barbora je také češka. Ve skutečnosti má ovšem mnohem hlubší hlas, který by se podle tvůrců k princezně tolik nehodí. Možnost porovnání je v pohádce Sedmero krkavců (2015), kde hraje jedno z venkovských děvčat. (karolina.val)
  • Natáčení probíhalo na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. (otík)

Reklama

Reklama