Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zase jedna pěkná řezničina! Co se líbilo: hudba, kamera - některé obrazy byly krásné samy o sobě, kostýmy z filmu Rocky Horror Picture Show na halloweenském večírku a vydařené triky. Co se nepodařilo: vytvoření napětí, atmosféry, strachu. Postavy jsou tak ploché, že vám k srdci nepřirostou, a tudíž je vám jejich osud lhostejný. Tolik vražd, ale jako by si jich nikdo nevšiml? Klišé se zrcadlem je notně obehrané. A co ten závěr? Ve druhé třetině filmu jsem si říkal: jen aby pointa nebyla jako u Houbiček nebo Noci s nabroušenou břitvou....ovšem co chtěl básník tím koncem říci? Aha, že by mohlo následovat ještě strašnější pokračování... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zombieho snaha dodať postave Michaela Myersa ďaľší rozmer nie je až tak márna a odklon od pôvodnej mytológie môže brať ako negatívum len divák, ktorý si nutne zakladá na tom, aby v remaku dostal presne to isté. Lenže bezdejovosť, ešte nezmyselnejšie dialógy ako ako minule a tentokrát už definitívne neznesiteľná Laurie Strode v podaní Scout Taylor-Compton, kazia akékoľvek dobré dojmy. V konečnom dôsledku teda remake kedysi slávnej série vyšiel rovnako nanivoč ako snaha o umelé naťahovanie príbehu vo Vzkriesení. 30% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Zombieho remake by som kľudne označil za jeden z najlepších slasherov, s akými som sa stretol, mal všetko, čo má film tohto typu obsahovať a navyše vo vysokých kvalitách, ale toto pokračovanie mi už príde dosť rozporuplné. Na jednu stranu určite oceňujem, že sa to Zombie rozhodol pojať úplne iným a na pomery žánru aj celkom originálnym štýlom, ale nedokázal to vhodne skombinovať s tým, čo je tu dôležité a tak je tu taký zaujímavý slasher, ktorý po stránke objektívnych kvalít je stále nad väčšinou konkurencie, ale mňa jednoducho nebavil tak, ako by som chcel. A pritom spočiatku to pôsobí výborne, celá prvá tretina pôsobí mimoriadne dynamicky a úderne a vyniká hlavne časť v nemocnici, ktorá je na celom filme najlepšia, len ju pokazilo nevhodné ukončenie. Ale potom to už upadne, dej nie je dostatočne zaujímavý a hlavne gradovaný, tu som len neustále čakal, kedy sa už začne rozbiehať a potom len náhle príde finále, ktoré je ale tiež len priemerné a už je koniec. A celkom sklamaním sú aj postavy, aj napriek tomu, že sa jedná o pokračovanie predchádzajúceho príbehu a teda sa ďalej venuje preživším postavám, ktoré som si vtedy pomerne obľúbil ma už tu ani moc nebavili. Vedľajšie postavy, ako psychológ Malcolm McDowell alebo šerif Brad Dourif sú bez najmenších problémov, ale obzvlášť hlavná hrdinka je už len neuveriteľne otravná teenagerka a všetky scény s ňou, teda s výnimkou tej záverečnej by som najradšej vystrihol. Ale čo sa týka sanotných vrážd, tak tu Zombie očakávane nesklamal. Vadí mi na nich len to, že väčšina z nich nemá pre hlavný dej vôbec žiadny význam, keďže sa jedná len o bezmenné obete ďaleko od hlavných hrdinov, ale inak sa im nedá moc čo vytnúť, je ich pomerne dosť a opäť pôsobia nadmieru brutálne. A vynikajú hlavne úvod so sanitkou, likvidácia pytliakov alebo časť v striptízovom klube. A režijne je to stále nadmieru kvalitná práca, Zombie zvláda vizuál, ale aj svoju špecifickú atmosféru. Takže celkovo si myslím, že aj tento druhý Halloween sa pomerne vydaril a tie doplnkové psychologické prvky filmu nakoniec ani vôbec neublížili, len by jednoducho potreboval trochu zaujímavejší dej, lepšiu hlavnú hrdinku a zmeniť pomer vrážd, keďže tých samoúčelnejších je tu viac, než tých, ktoré majú pre dej aj nejaký význam. Ale celkovo je to určite žánrový nadpriemer. 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zombie svoju dvojku ozvláštňuje Laurienými snami a víziami a Loomisovou propagáciou svojej knihy. Uňho sa ešte zameriavame aj na otázku jeho podielu viny na Myersových vraždách. Zvláda to však iba sčasti, Loomis občas pôsobí ako komická figúrka a dievčinine vízie sú na hranici metalového gýča. Vraždy nie sú detailnejšie zaberané, čiže ide skôr o atmosféru, než krv a hnus. Tá ale intenzívnosti málo krvavého originálu predsa len nedosahuje. Pozerateľný sequel, kde si to najviac užíva Dourif, pretože jeho postava dostáva dostatočný priestor a nepôsobí iba ako obligátny typ. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutný flusanec do ksichtu Michaela Myerse, jeho fanoušků a všech milovníků dobrých filmů. Zombie naprosto rezignoval na cokoliv, co by mělo něco společného s Carpenterem, a předkládá neatmosférickou šlichtu s desítkami no-name mrtvol, tunami odhalených ňader a hrstkou naprosto zmatených herců, kteří museli mít už při čtení scénáře ze Zombieho představ hlavu v kýblu. Z Laurie je ukřičená kravka, Loomise sobecký idiot a zjevování "bílé paní" bych okamžitě zařadil do kategorie největší WTF roku! A za ten závěr by si Zombie zasloužil postavit ke stěně a vykuchat od skutečného Michaela. Ne od té vlasaté kreatury, kterou si vysnil a která nemá s chladnokrevným a zlem prolezlým likvidátorem společného vůbec nic. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama