Reklama

Reklama

Hon na lidožravého krokodýla

(TV film)
  • Francie Le Monstre du Tanganyika (více)

Obsahy(1)

Tři stovky lidí už padly za oběť jeho obrovským čelistem.

V srdci Afriky, v oblasti velkých jezer žije obávaný tvor. Zřejmě největší krokodýl nilský, jaký kdy byl ve volné přírodě spatřen. V posledních deseti letech padlo za oběť jeho obrovským čelistem tři sta lidí. Tři muži a jedna žena se rozhodli pokusit se o nemožné: odchytit obřího plaza a učinit tak konec děsivé sérii. Specialistka na krokodýly doktorka Alison Leslieová bude řídit a koordinovat jednotlivé fáze odchytu. Francouzský biolog Marc Gansuana bude mít na starost stavbu oploceného výběhu, do kterého by měl být odchycený krokodýl umístěn. Patrice Faye žije v Burundi už dvacet let a byl to právě on, kdo díky své vášni pro plazy lidožravého krokodýla objevil. Tito tři lidé se rozhodli vyzvat na souboj smrtelně nebezpečného vodního predátora přímo v jeho domovském prostředí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Místy se z tohoto dokumnetu snaží tvůrci udělat něco mezi čelistmi a detektivkou... :-) Ale to nemusí být vždy na škodu. Každopádně tento film Vám toho moc nového a objektivně zjištěného nenabízí, ale poukazuje na to, že opravdu ve světě zvířat je toho ještě mnoho a mnoho neprobádaného. Gustav byl opravdu obrovský a desítky lidí dělalo během 60 dnů maximum proto aby ho dopadlo a mohlo prozkoumat - nepodařilo se a Gustav se ztratil. Snad ho někdo zabil a udělal z něj mnoho krokodýlých kablek - snad Gustav uznal, že lidi už pro něj nejsou vhodným cílem na zabíjení... Opravdu jsem doufal, že se podaří ho chytit a dozvím se více objektivních informací, ale bohužel... A co mě nejvíce udivilo na tomto dokumentu bylo zachycené chování hrochů a jejich smuteční obřad - žasnul jsem a přemýšlel co to ti hroši dělají. Pochybuji že šlo o zjískávání živočišných bílkovin - pokud by totiž měli zájem - myslím že by si kus mršiny ukousli... Ale o to dle mého názoru vůbec nešlo... ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný a docela napínavý dokument, který nepřináší moc faktů nebo nových poznatků, jedná se spíš o spekulace. Každopádně mě ohromila velikost a stáří tohoto exempláře krokodýla nilského, i když jeho odchyt skončil naprostým fiaskem, aspoň se ho nesnažili hned zabít (což se asi nakonec stalo). Kdo má rád příšery, ať se nehoní za Lochneskami a chimérami, ale ať obdivuje skutečná "monstra". ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Aneb dokumet neschopnejch frantíků na téma "Jak se nám nepodařilo chytit zhola nic"... v němž úporná snaha o odchyt nebohýho krokodýla Gustava balancuje někde na hraně kovbojky a řádění divokejch skautů. Jestli nám to nic neřeklo o africký fauně, tak jsme si alespoň mohli udělat obrázek o úrovni věděckých expedic "erudovaných vědeckých kapacit" typu Marca Gansuana... Těm třem upachtěnejm trotlům, co si hrajou u řeky na indiány, jsem se poslední půlhodinu celkem slušně zasmál...:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Šialený plán začína dostávať reálnu podobu.“ Ak ste videli HOTEL RWANDA, tak viete, že v 90. rokoch 20. storočia zúrila v Afrike občianska vojna. Táto krajina je známa ďalej aj tým, že sa v nej nachádza prírodná rezervácia. Je to cca 8.000 hektárov, ktorými preteká mútna rieka Ruzizi a v kombinácii s jazerom Tanganika a obrovským močaristým územím vytvára divočinu, ktorá je VRAJ kráľovstvom legendy menom Gustáv. ÚDAJNE je to obrovský krokodíl, ktorému HOVORÍ SA tak zachutilo ľudské mäso, že behom rokov sa stal takmer až hororovou postavou, ktorá si VRAJ na svoje konto pripísala viac ako 300 ľudských životov. Jedná sa VRAJ o zvlášť prerastený druh krokodíla nílskeho, ÚDAJNE najväčší zdokumentovaný (toto je troška prehnané, nikto si nie je ani len na 100% istý, či Gustáv vôbec existuje, nieto aby ho ešte "zdokumentoval") exemplár svojho druhu na svete. Gustáv váži VRAJ jednu tonu, meria ÚDAJNE minimálne šesť metrov a jeho vek je odhadovaný ASI na niečo medzi 60 - 100 rokov. Do jeho strašného teritória, plného vojenských krvavých konfliktov a nebezpečných hrochov, sa vydávajú miestny lovec, špecialistka na krokodíly a mladý biológ, aby tajomné zviera (útočiace VRAJ rýchlosťou 70 km/hod) odchytili a skúmali. Možno ste Gustáva videli aj vo fiktívnom horore PRVOTNÉ ZLO – PRIMEVAL (2007). HON NA ĽUDOŽRAVÉHO KROKODÍLA je ale dokument a ruku na srdce musia dať i najortodoxnejšieho fanúšika svetových záhad a mali by skonštatovať smutnú pravdu: dokument vznáša viac otázok, ako ponúka odpovedí. Najzákladnejšia otázka dokumentu znie „Existuje Gustáv?“. Neviem, ako ostatní diváci, ale ja som na to v tomto inak pôsobivom filme nevidel ani jeden jediný priamy dôkaz (zopár nekvalitných záberov z diaľky, komentované výkrikmi "Panebože, ten je obrovský!" mi vážne nestačí) . Pripomínalo mi to dokumenty o Loch Ness, kde odborníci, experti a vedci lovia príšeru... ktorá pravdepodobne neexistuje. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Poslední zpráva o pozorování krokodýla z tohoto filmu je z roku 2008. Je mu přisuzováno údajně až 300 lidských obětí. (Žralok)

Reklama

Reklama