Reklama

Reklama

Night of the Living Jews

všechny plakáty
Horor / Komedie / Krátkometrážní
USA, 2007, 21 min

Obsahy(1)

Kdesi na americkém venkově se ocitla početná skupina židů - zombies. Ti vznikli při nacistických experimentech za druhé světové války. Nejdříve zabijí místního policistu, který se stane jedním z nich. Následně se vypraví do osamoceného domu, kde v poklidu večeří čtyřčlenná rodinka. Všichni jsou z útoku nemrtvých zaskočeni a situace se nevyvíjí moc dobře. Zlom však nastane, když jim na pomoc přijede drsňák na traktoru John Deer. Ten má se zabíjením židovských zombies četné zkušenosti, takže se díky jeho fintám začne brzy situace zlepšovat. Zdaleka však ještě nemají vyhráno a je jasné, že z toho zamořeného místa nevyváznou živí všichni. (panPatejl)

(více)

Recenze (20)

masw 

všechny recenze uživatele

Když pomineme silný podtext antisemitismu, ikdyž jak se to vezme, ono můžete to brát z té stránky, že autor a všichni kdo se na filmu podíleli nenávidí židy, nebo to můžete brát jako já, že si jen ze všeho udělali prdel a zombie nahradili co nejabsurdnějšími kreaturami zombie židy a vysvětlili to tím, že na nich byly nacistickým doktorem prováděny pokusy v koncentračních táborech, takže šlo jen o legraci. Na filmu byla vidět příjemná amatérština, které vypovídali i herecké výkony (zombíci holt neměli tu správnou chůzi), ale rozhodně jsem se nenudil a poznal jsem odkazy na obě verze Noci (Romero, Savini) a slušně se pobavil. Mínusem ale byla hudba, která nedokázala navodit atmosféru. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako komická jednohubka to docela ujde. Místy je to humorné, místy ne, občas až na hranici trapnosti, ale pobaví to. Některé vtípky jsou dobré. Prakticky, čím déle to trvá, tím je to slabší a horší. Začátek je fajn, špatné to začne být s objevením se položidovského zombiehuntera, ten je až k poblití. 2,5* ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla s prominutím pěkná „píčovina“. Trapnost a laciný humor jasně zvítězili, nad prožitkem z hororové podívané. Kombinace zombie a židů by ještě nemusela být tak hrozná, kdyby to tvůrci lépe provedli. Jakožto nevěřící jsem se málem začal modlit, aby to už konečně skončilo, já si udělal další zářez a přesunul se k něčemu jinému. Jediné co se mi líbilo, bylo to prase, protože jsem pocítil kručení v břiše a chuť dát si taky kousek vepřového. Odpad nedám jen za těch prvních pár minut, kdy jsem se nenuceně zasmál. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková blbůstka, kde 20 minut je až až, aby se člověk ještě pobavil a nezačal se nudit. Klasické schéma ozvláštněné židovskými prvky a reáliemi, jen netuším, jestli konec je happy (protože je z půlky ne-žid), nebo ne. Pár vtipných momentů, něco poněkud moc amatérské, ale celkově jako jednohubka pobaví. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Šmucke a chucpe parodie na žánr zombie, jež je zároveň alegorií na židovskou rezistenci. Je v tom absurdita, sarkasmus - a zároveň i zoufalství. Pokud by něco takového vyprodukoval nežid, byl by obviněn z antisemitismu. Kdybych měl hodnotil čistě jen uměleckou stránku, pak neinvenční či neumělé to určitě není. Ale to by samozřejmě nemělo být jediným kritériem hodnocení. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama