Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bingo (Satoshi Tsumabuki) svede milenku (Eri Fukatsu) bossovi svého gangu (Toshiyuki Nishida) a dostane ultimátum: Buď najde legendárního zabijáka Dellu Togashiho, nebo zemře. Jenže čas běží a kde je Della, nikdo neví. Zoufalý Bingo se rozhodne najmout neúspěšného herce Taiki Muratu (Koichi Sato) aby zahrál nepolapitelného zabijáka. Domnívaje se, že bude hrát v epickém gangsterském filmu roli svého života, Taiki přijíždí do města Sugaco. Ve své snaze přesvědčit šéfa, že nalezl pravého Dellu Togashiho, Bingo nechtěně zapletá Taikiho do spárů zločineckého života ve městě, které se chystá na válku gangů. (Raztubyl)

(více)

Recenze (5)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mně to nejvíc připomínalo divadelní frašku. Dokonce si myslím, že by podobné divadelní představení mohlo mít slušný úspěch. Ale k filmu - když vám jde o život, slíbíte svému mafiánskému bossovi cokoliv, dokonce i to, že najdete legendárního odstřelovače, kterého vůbec neznáte. Z bláta do louže se dostanete, když si najmete herce, kterého za něho budete vydávat, přičemž mu o tom neřeknete. A zábava může začít. Můžu říct, že za posledních pár dnů je tohle konečně film, u kterého šlo v první řadě o humor, který mě rozesmál a navíc si svou "humornou laťku" udržoval až do konce (bál jsem se dlouhé stopáže, ale je bez problémů). Poslední třetina pak trochu sklouzává do frašky, kdy mi ne vždy byl jasný režisérův záměr, ale po celou dobu nesklouzl k ničemu trapnému, takže jsem spokojen. 75% ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Koki Mitani je moj oblubeny jap. reziser. Maloktory filmovy tvorca mi svojim videnim filmoveho sveta uplne sadne. K. Mitani ano. Podobne ako povedzme T.Kitano, aj K.Mitani je v japosnku znamy hlavne mimo film (divadlo, tv sketche, atd...) Podobne ako Kitano, ma vlastny styl. Na rozdiel od Kitana, nie je mimo Japonska nijak extra uznavany a na rozdiel od Kitana, dokaze natic film kvalitny, svojsky a pritom v japonsku velmi dobre zarabajuci. S Magic Hours sa vacia k zaciatkom svojej tvorby, ku komedii o improvizacii. Takto to s prvym filom (Welcome Back Mr McDonald) zacal, takto po niekoklych filmoch a jemnych odbockach pokracuje. Kym Mr Mc Donald vychadzalo z nefilmovej skusenosti (reziserov prvy film, dovtedajsia skusenost bola divadelna a rozhlasova) Magic Hour uz naplno metaprafrazuje film (podobne ako truffaut v americkej noci, ved ide o film o natacani - teda skor o nenatacani filmu) k.Mitani sa rozhodol natocit komediu, kde je mzne sa smiat kazdych 10 sekund. A podarilo sa mu to,aj bez trapneho parazitovania na slave slavnejsich. Naopak, aj napriek neustalemu humoru je scenar premysleny a film uzasny. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Typickou zaměňovačku jsem ještě v asijských kulisách neviděl ale Japonci to zvládli minimálně důstojně. Aktéři hrají herce (vlastně je v ději pravý herec jenom jeden...ehm) velmi odlišně než třeba v Tropické bouři a je třeba si přivyknout do tohotu žánru na typický herecký projev herců z Asie. Studiové vzezření zavání televizí, ale naštěstí sympaticky ladí s celkovým dojmem z filmu. Jenom trhlá zápletka mohla být dle mého trochu zkrácena, aby nezabírala zbytečně přes dvě hodiny. 65 % ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle byla parádička. Gangsterky mám rád, ale co s tímhle tématem udělali Japonci, klobouk dolů. Skvělá zápletka, kdy dochází k prolínání natáčení filmu a reality, ale k tomu je to ještě výborná komediální stránka věci. Nějakou dobu jsem se takhle nenasmál, ztvárnění "falešného" Della Togashi hercem a jeho vynikající scény, kde jakoby hraje - první návštěva bosse, kšeft s asiatama a nakonec spektakulární vyvrcholení. Hlásky jako: "Kdo kurva jsi?" či na konci "Vezmi mě do učení" nebo "Vypadá to, že už to zatvrdlo", geniální a strašně srandovní. Velké překvapení to bylo pro mě tenhle film, kdy tak kvalitní záležitost jsem nečekal. 95% - paráda. ()

Reklama

Reklama