Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (416)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2009. Kde je hranice mezi průkopnickým filmem a vlajkovou lodí vlastního subžánru romantických komedií (homosociální bromance) a ozvláštněním schémat a klišé romcomu? V rámci žánru (i subžanru) mírný nadprůměr, který je sympatický tim, že nepodceňuje své postavy a je upřímný, ale v porovnání s jinými sprostými a odrostlejšími komediemi zklamání (jak v porovnání s apatowovskou produkcí, tak předevšim s tou smithovskou). 7/10 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemné tím, že milostná klišé (a že jich tam je) vystavuje intenzivnímu můžu chlapáckých sedánek, fekálních fórků a pubertálních hovězinek. Segel a Rudd jsou sehraní a přesvědčiví, situace patřičně trapné a i když nakonec dojde na lautr stejně pitomé výlevy jako v tuctových milostných komediích, ta lehká subverze je činí celkem snesitelnými. Kámoš k pohledání si solidně utahuje ze soukmenovců, faktem zůstává, že si přeci jen víc mohl utahovat především sám ze sebe... ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Já se výtečně bavila. Tenhle náhled do chlapáckého světa se mi vážně líbil. Když se chlap zaměří na přítelkyně a poztrácí přátele. Kde je najít? Nemohla jsem se vynadívat na Andyho Samberga. Při moderování MTV MA 2009 jsem si ho zamilovala a tady mu ta role dokonale sedla. Jeho linka příběhu s homosexuální tématikou příjemně pobavila, přišlo mi, že nebyla jen trapně zneužívaná. Milé. A Jasona Segela nejde nemilovat. 75% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

V podstate s tim mam ten samy problem jako s Kopackami, ale na ty ctyri se vyhoupnu. Kamos k pohledani je peclive prevracenou romantickou komedii, ktera radne prozkoumava zaklady oblibeneho tematu posledni doby - bromance, film samotny ale nenabizi tolik dobrych foru, kolik by si stopaz zadala. Prvoplanove gagy ustupuji vykreslovani vztahu mezi postavami a divak je odmenen az v zaverecne dvacetiminutovce, kdy vsechno zapadne dohromady a zpetne si uvedomi, jak nenasilne jej Hamburg dokazal vtahnout do pribehu. Zeny pritom ale mozna pochopi, ze je pratelstvi mezi muzi sakra slozita vec, nekteri panove se zrejme najdou stejne jako u zminenych Kopacek a nechybi pruzeni Hulka a Thomas Lennon (vladne i na minimalni plose), takze ve finale celkem spokojenost. [20.5, Londyn] ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Veľmi pohodičková a oddychujúca komédia..v ktorej jasnej excelujú Paul Rudd s Jasonom Segelom...vtipné momenty sa striedajú ešte viacej vtipnými..a keď film zvoľní dostáva sa stále do lepších romantických vôd...enkláva vedľajších postáva ktorá tiež stojí za to - Favreau, Samberg, a hlavne Neuveriteľný Hulk Lou Ferrigno...celkovo je to skvelá komédia, ktorý nie nadarmo pripomína Appatowky ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Hudební skupina Rush, oblíbená u hrdinů tohoto filmu, kteří navštívili v jedné scéně jejich koncert, skutečně sehrála asi hodinový koncert pro filmový štáb, herce a skalní fanoušky, kteří se o tomto vystoupení dozvěděli na internetu a v rádiu. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Členové rockové skupiny OK Go se objeví na konci filmu v titulcích. (HellFire)
  • Přezdívka "Pistole Pete", kterou Sydney (Jason Segel) pojmenoval Petera (Paul Rudd) je odkazem na Petera "Pistoli" Maraviche, bývalého skvělého basketbalistu a nejlepšího vysokoškolského střelce státu Louisiana všech dob. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)

Reklama

Reklama