Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (416)

Fr 

všechny recenze uživatele

Měl Peter jako malý nějaké kamarády?...... Měl Peter někdy nějaké kamarády? ..... Ano, jde tu o Petera, jenž je kapku zženštilej, nemá sebevědomí a potřebuje se uvolnit. Chybí mu takový to kamarádský ,,hrábnutí na koule“. Co je na tom vtipnýho? No právě, nečekejte humor plný slovní ekvilibristiky, ale spíš drsnější - ovšem občas překvapivě vtipný - gagy. Taky je fajn, že nejde jen o tupou romanťárnu a ve vzduchu visící konflikt vytváří nervózní atmosféru, která je lepší než kdejaký pokusy o trapný humor. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nemáte kamarády. 2.) Zbožňujete ,,Ďábel nosí pradu“ a víte co je ,,Chocolat“. 3.) Zajímá vás, jestli J.Segel může hrát i jinde než v HIMYM. 4.) Je pro vás přirozený se bavit se s kámošem o honění. 5.) Napadá vás, jaké je to mít milující manželku? 6.) Nevěříte, že potkat kámoše nemusí končit rozvodem. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne P.S: Doporučuju kvůli pár vtípkům vydržet i závěrečné titulky! ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Na přebale DVD stálo "chytré, vynalézavé a velmi zábavné". Upřímně - na buddy konceptu "budu se ženit, ale nemám svědka" nic chytrého neshledávám, a vynalézavého už vůbec ne. A jestli vás nebaví vtipy na tak duchaplná témata, jakými jsou zvracení, masturbace a homofobní stereotypy, nemá smysl s tímhle "Kámošem" ztrácet čas. Nápad s Hulkem je fajn, chemie mezi Segelem a Ruddem ujde, ale pokud jde o vynucenou interakci dvou osobnostně dokonale odlišných týpků, pusťte si raději Posledního skauta nebo libovolnou Smrtonosnou zbraň, fungují v tomhle ohledu o poznání lépe. 2,5* ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Brilantná komédia, ktorá sa približuje apatowovmu štýlu viac, než samotné filmy z jeho režijnej/produkčnej stajne. Film prakticky nemá zlé stránky. Akýkoľvek pocit klišé tvorcovia stornovali už behom prvých pár sekúnd a prakticky až do konca sa im to podarilo udržať. Prv, než by som začal glorifikovať skvelé herecké predstavenie v hlavných úlohách, musím zdôrazniť, že vedľajšie postavy mali tak nesmierne podporný charakter vo vtipných scénach, že bez nich by film pred utopením v priemerných vodách asi zachránil málokto. Spojenie Paul Rudd & Jason Segel muselo byť požehnané z najvyšších miest, Jon Favreau ukázal, že hláškovať vie, len dúfam, že si nejaké vtipy nechá aj pri réžii svojho plecháča ('Iron Man 2') a Jaime Pressly svoju charakterovo najzložitejšiu rolu (berte s rezervou) zvládla s prehľadom. Rashida Jones už bola len malou, šťavnatou čerešničkou na tomto sýtom, sladkom koláči, ktorý bol upečený z čisto komediálneho cesta a romantická plnka bola decentne a triezvo pridávaná po malých kúskoch tak, aby sme neprepadli milnému dojmu klasických otrepaných výjavov, medzi ktorými tento pôsobí ako dar z nebies. Takýto koláč si dám niekedy znova a rád. I Love You, 'I Love You, Man'! 90%. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Peter Klaven a Sydney Fife. Dva přátelé, kteří se náhodou potkají. Oba dva jsou úplně jiní, jeden z nich je zaleklý, druhý nechá svého divného, zakrslého psíka kadit, kde se mu zachce. Popravdě jsem nečekal nic originálního, jen další z řady stupidních, neoriginálních srágor. Vyvedl mě z omylu především netypický průběh a skvělé fórky na téma "život". Vše je tak úžasně trefné, až jsem z toho měl strach :-) Ale opravdu takových fajnovek, jako je Kámoš k pohledání se mnoho nevidí a tak je hodnocení zaokrouhlené, ale přeci jen je k těm třem hvězdičkám smajlík jako taková třešinka. Působivá komedie ze života, o životě. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tahle "bromance" (romance zkombinovaná s filmem o chlapském přátelství) je osvěžující jen použitím klišé z romantických komedií, které aplikuje na vztah dvou mužů. Hledání opravdových přátel je téma, které se jen tak ve filmu nevyskytuje, takže Kámoš měl velký potenciál. Jenže to celé není tak výbušné, vtipné a citlivě natočené, jak by mohlo. Paul Rudd coby roztomile nechlapský miláček žen je přirozený, ale když se podívám do očí Jasonu Segelovi, jeho roli mu nevěřím ani minutu. Osobně mě štvaly ženské postavy, které jsou vlastně jen chodící figuríny, jedna představuje dokonanou přítelkyni, druhá hádavou manželku, třetí trapnou kamarádku - kde je proboha druhý rozměr? ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Jason Segel (Sydney) a Paul Rudd (Peter) si své role zopakovali n avideu k příležitosti turné kapely Rush "Time Machine". Dvojice herců se zde dostane na jeviště a setká se s členy kapely po jejich vystoupení. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • J.K. Simmons hraje otce Paula, přitom je pouze o 14 let starší. (HellFire)
  • Kytara, na kterou hraje Peter v garáži skladbu Tom Sawyer, je Fender Geddy Lee Jazz Bass – téměř dokonalá replika kytary, na kterou hrál kytarista a zpěvák skupiny Rush, Geddy Lee. Na koncertě hraje Lee na originální kousek kytary. (HellFire)

Reklama

Reklama