Reklama

Reklama

(studentský film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2006, 30 min

Obsahy(1)

Básnířka Kateřina Rudčenková setrvává v pasti vztahů. Do jaké míry se mimikry, které člověk používá, sloučí s jeho vlastní podobou, a nakolik zůstanou stěnou, která odděluje to, co je venku, od toho, kdo je uvnitř? (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Pejpr odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní vrchol dokumentární tvorby - hluboké rozjímání jedné poetičky o jejím životě, o vztahu k její matce, o špatných Zelenkových filmech, o postavení žen ve společnosti a... a ještě jednou ten telefon zazvoní, tak vážně něco rozbiju. Tyhle filmy mě jednou zabijou... ()

Irma 

všechny recenze uživatele

Nutno podotknout, že úryvky básní musí být v češtině! Verze s českým zvukem a anglickými titulky, která je k vidění na serveru DocAlliance, je hybrid-pozůstatek cizojazyčné verze a nemá smysl ho sledovat, protože bez básní v originálu, které podstatně dotvářejí obsah snímku, je to jen polovina už tak kolísavého dokumentu (zvuk telefonu je vskutku iritující). Sama autorka není s obrazem sebe v něm vůbec spokojená a doufá, že se s realitou nikterak neshoduje. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Kvituji s povděkem hmatatelnou kinematografičnost, s jakou byl dokument vytvořen. Z velké části to pomáhá nastínit svět autorčiných básní, které znám a které mám ráda. Viděla jsem verzi, kde byly úryvky textů uvedeny anglicky - nevím, jestli to byla cizojazyčná kopie nebo verze s básněmi v češtině neexistuje, každopádně pro mě se překladem vytratila autorská aura básnířky. Samotný obraz básnířky je ve filmu vystavěn tak, že to podporuje moji nedávno vzniknuvší potřebu svůj názor na básnířku trochu proměnit a méně hltat její názory bez vnitřní polemiky. Neumím si představit, jaké to je žít v jejím světě, kde i nejbližší se stávají protivníky. ()

Gina. odpad!

všechny recenze uživatele

Na začátku tam valí, jak nechce být rozvleklá a pak tam půl hodiny čumíte do dveří. Celej dobu jen posloucháte jak nějaká pseudointelektuálka řeší nesmysly, to je prokládaný zaběrama na pokoj s autorčinama "děsně zajímavýma" textama, a do toho posloucháte otravný řinčení telefonu, kterej se uráčí zvednout až na konci. Tady ty přehnaný snahy o uměleckej dojem skončily tragicky. Bylo to otravný a úplně zbytečný. ()

lena60 odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo-li cílem dokumentu udělat z hlavní hrdinky pitomou husu, pak musím uznat, že se dílo povedlo náramně. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama