Reklama

Reklama

Bible pro dnešek

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2008, 30 min

Režie:

Lubomír Hlavsa

Hrají:

Martin Dejdar

Obsahy(1)

V premiérovém uvedení dokumentu "Bible pro dnešek" představí současnou práci na zpřístupňování biblického textu v českém prostředí. Navštívíme Dům Bible, kde sídlí Česká biblická společnost, představíme i práci biblistů teologických fakult. Dokument diváky také seznámí s unikátní situací biblické práce v českojazyčném prostředí i s hlavními probíhajícími projekty katolických i protestantských překladů Bible: Překlad Jeruzalémské bible, Český katolický překlad, Český studijní překlad, Nová Bible kralická, Český ekumenický překlad a Slovo na cestu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Při honbě za odpovědí na první maturitní otázku - nejstarší literární památky, jsem zabrousil na internet a hledal nějaký dokument o Bibli. Tenhle mi zrovna neposkytl to, co jsem potřeboval vědět, ale dozvěděl jsem se něco o různých překladech Bible. Jenom volba Bibloprůvodce, která padla na Martina Dejdara, mi nepřipadala zrovna nejšťastnější. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o různých překladech Bible. Není to nijak přemrštěně vědecké a nesrozumitelné. Jde spíš o popularizaci tohoto tématu a pro některé diváky možná odrazový můstek k dalšímu hledání a bádání. Někoho možná přiměje, aby vůbec poprvé tuto knihu otevřel a v tom vidím tento film jako velmi přínosný. ()

Reklama

Reklama