Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex Houston (Andrea Marcellus) se stěhuje s Jižní Karolíny na Manhattan, kde si žije jako v pohádce a pracuje jako úspěšná dovozkyně vína. S nejepším přítelem z dětství Jonathanem (Charlie Schlatter) si užije spoustu legrace a s Danem (Mystro Clark), věčně zasněným míšencem – pilotem, prožívá lásku. Život se jí ale zkomplikuje, když jí nabídne ruku přesně v den, kdy se chystá jet mimo město na svatbu sestry. Protože předpokládala, že by její jižanská rodina nikdy nepřijala jejího černošského přítele, neřekne jim ani, že někdo takový v jejím životě existuje a Danovi řekne, že její rodiče už zemřeli. Pod záminkou odjezdu z města pozve na svatbu Jonathana jako svého kamaráda a počítá s tím, že po víkendu řekne všem pravdu.
Být zpátky v Jižní Karolíně znamená pro Alex ocitnout se zpět v minovém poli emocí s jejím nevlastním otcem (Mike Farrell), překypující sestrou Jeannie (Desi Lydic) a se všemi příbuznými a přáteli, kteří nemohou uvěřit tomu, že by byla sama. Nejvíce zvědavý je Alex – bývalý spolužák ze střední školy - mdlý slaďoušek, který díky nedorozumění při rozhovoru s Jonathanem začne šířit fámy o tom, že Jonathan je gay.
Když opilá Alex přednese na svatbě lehce zastřeným hlasem řeč o svých vztazích, všichni se mylně domnívají, že se jedná o „coming out“ a že Alex je lesbička. Alex se později snaží promluvit s rodinou znovu a říct jim pravdu, ale to vše její lež ještě prohloubí. Přiznání má ale nečekaný vliv na vztah se sestrou - jejich přátelství se zlepší tak, jak se to nepodařilo nikdy předtím a proto je pro Alex velmi těžké přiznat Jeannie, že není lesbičkou.
Když se Jeannie vrátí ze svatební cesty, chce navštívit New York a poznat Alexiinu lesbickou lásku „Danu“. Jonathana napadne, že by si Alex mohla „najmout“ přítelkyni. A teprve teď se vše opravdu zkomplikuje. (luc.k)

(více)

Recenze (5)

black8 

všechny recenze uživatele

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše. Je to hlúposť. Začiatok je rozvláčny a má to nábeh ako béčkový film z low budget produkcie. Ale zápletka sa mi páčila a pár momentov vyčarilo aj úsmev na mojej tvári. A to niekedy stačí. ()

chicab8 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané, místy nesmyslně zamotané, ovšem ta špetka vtipu a charisma hereček to drží na horším průměru. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale podle mě se jedná o celkem nenáročnou komedii se solidní zápletkou, která mi docela sedla. Hlavní hrdinka na začátku přijde s jednou "drobnou" lží, na kterou se začne nabalovat jedna lež za druhou, až je z toho solidní koktejl, z kterého by kdekomu v reálu hráblo. Prvních 30 minut nic moc, ale zbytek už odsýpá perfektně, ikdyž mi přišlo, že se ze všech těch lží hrdinka ke konci vyhrabala až moc snadno a nebyl to jen konec, kdy mi jednání některých postav připadalo až příliš neuvěřitelné, ale což... Má to být oddychová komedie, tak proč v tom zbytečně šťourat, když k tomu stačí přistoupit s nadhledem, abyste si některé scény, a dialogy především, v poklidu vychutnali. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Film poskládaný z těch největších kýčů, nicméně párkrát jsem se usmála. Kdo se chce pobavit po náročném pracovním či studijním týdnu, do toho. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dýchá z toho televize - prostředím, barevným filtrem, zjevně nižšími náklady... Jak píše playboxguest, první půlhoďka slabší, ale pak se to slušně rozjíždí. Když filmu odpustíte to, co jsem psal v první větě, budete se slušně bavit. Komedie postavené na lži, na kterou se nabalují další a další bývají tradičně zábavné. Provedením mi film silně připomíná dlouhý sitcom - scény z gaučíků, kuchyně, svatby, baru; typická kamera, střih. # Za zmínku stojí Desi Lydic, pro mě známá z Awkward. Ještě se přiznám, že B. J.e z MASHe jsem nepoznal. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 6 | hudba 5 | humor 6 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama