Reklama

Reklama

O ztracené kuchařce

(TV film)
všechny plakáty
Pohádka / Krátkometrážní
Československo, 1986, 29 min

Obsahy(1)

Pohádka o tom, co se přihodilo před štědrovečerní večeří v jednom hostinci. Kuchařce Valentýnce se ztratila vzácná kuchařská kniha po tetě. Nešťastná Valentýnka bez kuchařky nedokáže uvařit slavnostní zásnubní večeři dceři pana lékárníka a bojí se, že už nikdy nebude tak dobře vařit a zklame tak důvěru pana Josífka, majitele hostince. S pláčem svou kuchyni opustí. To ale malé myšky nemohou nechat jen tak. S jejich pomocí se vzácná kniha receptů najde a užitek z ní budou mít všichni. I Valentýnka s panem Jozífkem, kteří si konečně řeknou, jak moc se mají rádi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kuchařku, která do receptáře nahlédne jen pro ověření postupu, ztráta knihy receptů rozhodí tak, že se začne chovat jako trotl. Naštěstí si domácí škůdci uvědomí, že bez kuchařky není jídlo a předvedou značnou invenci, aby se kuchařka vrátila. Co na to hygiena? Lahůdky Paukert zavřela. Pan Josífek kuchařce zásnubní prsten navlékl na prsteník pravé ruky, ale ani to šťastnému konci nebránilo. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

I přes milou Zuzanu Bydžovskou to z mé strany vyšší hodnocení nemůže být. Dětské oko by situaci možná zhodnotilo jinak, ale... Pohádka je příliš krátká na to, aby se tam rozvinul nějaký děj. Divák si tedy musí vystačit s krátkými obrazy a ty hodnotit. Příjemné je předvánoční téma a trampoty mladé kuchařinky, ne příliš povedené jsou loutkové myšky a vařečky... Tady se vlastně ani nedá moc věcí hodnotit... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Podivný slepenec, ale pro děti jistě velmi dobře udělán. Mně to připadalo takové divné, od každého něco. ()

a-ja

všechny recenze uživatele

Kuchařka asi musela být trochu připitomělá, když nedokázala bez receptu ani upéct kuře, ne? A kde se tam vzala helikoptéra (teda jen zvuk v asi 18 minutě)? ()

Reklama

Reklama