Reklama

Reklama

Pod maskou

(festivalový název)
  • USA Behind the Mask (více)
všechny plakáty
Trailer

Pod maskou. Film o Animal Liberation Front. Součástí je i svědectví paní, která se nechala zaměstnat v laboratoři (oblíbila si opici, kterou tam pak otrávili), aby získala důkazy pro boj proti ní. (Qasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument se spoustou smutných záběrů, které vám vženou slzy do očí. Stále nechápu negativní komentáře viz co budou dělat poškozená zvířata volně vypuštěná? Kdybych měl bejt celej svůj život někde zavřenej v laboratoři, tak radši jeden jedinej den prožiju svobodnej, puštěnej někde v přirodě a roztrhanej nějakým zvířetem. Ti co tu komentují negativně a negativně hodnotí, nechápou princip tohohle dokumentu. Neberu jim to, ale stačí se mi podívat na jejich profily a už z toho usuzuju co to je asi za hlupáky. Je to nefér hodnotit toto na úrovni jiných skvělých filmů, ale po stránce sdělovací a po stránce šokující mi tohle dalo 100x víc než jakýkoliv jiný film. Navíc sledovat šokující záběry týrání zvířat s krásnou hudbou, je něco co člověk nikdy nezapomene. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

John Feldmann z kapely Goldfinger: „Lidé z ALF nikdy nezranili jediného člověka nebo zvíře, nikdy, v žádné jejich akci. Takže, jak je můžou srovnávat s lidmi, kteří vlítnou letadlem do budovy?“ Rozhodně plný počet, na komentář nemám sílu, ale jeho větší část by byla o demenci jednoho z těch předchozích pěti komentujících. Hádejte kterého ;) (Pro ty, kdo se na mne případně budou zlobit za to urážlivé slovo, mám jediný vzkaz - když si někdo neumí zjistit fakta, ale stejně napíše "Ako sliepočku na ktorej robili celý život pokusy vypustia do lesa aby žila v harmónii s ostatnými zvieratkami?", tak si jiné označení nezaslouží. A to se na mne nezlobte, ale ještě jsem použil velmi mírné slovo). ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Jak typické! Keď niekto za zavrenými dvermi, či už v laboratóriách, alebo na jatkách surovo mrzačí bezbranné zvieratá, tak je to v poriadku. Nad všetkým sa dajú prižmúriť oči. Keď však niekto, kto je emocionálne na vyššej úrovni, než ojazdená pneumatika vysloví nahlas svoj nesúhlas a odváži sa protestovať, alebo snáď niečo podniknúť na vlastnú päsť, pretože nenašiel silu na boj s byrokraciou a spoločnosťami, ktoré z toho majú vysoký finančný zisk-tak je to terorista a extrémistický radikál. Tento dokument nie je filmový ani umelecký skvost, teda určite tak nebol mienený, mal otvoriť oči tým, ktorí majú trochu zdravého rozumu a citu. Mnoho ľudí netuší o týchto brutálnych praktikách, niektorých to nezaujíma, tak sú ponorený do svojich malicherných životov, no a niektorí sa nad ním možno aj zamyslia. Nikdy neviete kedy malá iskrička zažehne plamienok z ktorého by mohol byť aj poriadny oheň. Kiež by bolo takýchto dokumentov viac a kiež by bolo viac ľudí, ktorí nie sú ľahostajní k osudom nemých tvárí, ak totiž zvieratá nemôžu hovoriť, je na nás, aby sme boli ich hlasmi a musíme kričať naozaj z plného hrdla! ()

kochanskiT 

všechny recenze uživatele

Tento odvážný dokument odhaluje zákulisí světa takzvaných "radikálních" aktivistů za práva zvířat, jejichž činy jsou médií označovány za nebezpečné a teroristické. Pozoruhodnost dokumentu spočívá v odhalení, že věc není tak jednoduchá, jak se z médií zdá. Sledujeme osobní příběhy aktivistů a poznáváme, že se spíše než o pomatené šílence a násilníky jedná o velmi vzdělané lidi, kteří by se nikdy nesnížili k násilí vůči lidské či mimolidské bytosti. Dokument nepředpokládá, že by divák musel souhlasit s pácháním škody na majetku za účelem záchrany života před utrpením a smrtí, avšak rozhodně přiměje k přemýšlení a k většímu pochopení takových motivů. ()

Eamby 

všechny recenze uživatele

,,Jaký jste živočišný druh, jestli máte ocas nebo ne, tyhle kritéria jsou stejně tak neopodstatněná, jako vaše rasa nebo pohlaví. Protože neexistuje ospravedlnění toho, aby si člověk myslel, že je nadřazený zvířatům. Je pravda, že zvířata nedokážou sestavit vesmírnou loď a skládat sonáty, ale my zas neumíme běhat rychlostí větru, nemáme gazelí půvab, neposloucháme chodidly, jako to dělají sloni." ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama