Reklama

Reklama

Uloupené mateřství

VOD (1)

Obsahy(1)

Libuše Rudinská, která se věnuje dokumentární fotografii a natáčení filmů v zemích třetího světa, otevírá ve svém snímku citlivé téma sterilizace romských žen, jež byla v Československu praktikována pod různými záminkami (souhlas pod nátlakem) od počátku sedmdesátých let a v různých skrytých podobách se s ní setkávají romská sdružení i veřejný ochránce práv dodnes, přestože řada odborníku tvrdí, že k nim v Česku nedocházelo a nedochází. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Romové jsou nyní v Čechách a na Slovensku nejúspěšnější komunita s nejvyšší porodností. Komunisté je nechtěli sponzorovat. Na druhou stranu jsou sociálně vyloučená komunita. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument ani ne tak zpracováním, ale obsahem a vzorkem lidských osudů, které opravdu nabízejí všechny možné různé úhly pohledu na celou problematiku. Možná bych si představovala ještě nějaké šťourání do zdravotníků, kteří ty zákroky opravdu prováděli, ale to by možná až příliš zavánělo "nováckou" metodou "investigativního novinářství". Snímek se už podle názvu zaměřuje hlavně na zobrazení situace oloupených matek a jejich manželů. Co bych ještě vytkla, ale to je takový poslední šťour na závěř, že barva titulků byla mnohdy taková, že jsem ji přes obraz za nimi nedokázala přečíst, ale to je možná proto, že jsem slepá. ()

Reklama

Gogen 

všechny recenze uživatele

ČT2 12.2.2009 20:00 Naprosto zbytečný dokument, který nemůže lidi přimět k tomu, aby se ma věci začali dívat jinak. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama