Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický velkofilm o legendárním ninjovi. Japonsko na konci 16. století je zmítáno nepokoji a boji o moc v nejvyšších kruzích. Obyčejní lidé trpí, dokud nepřijde ninja Goemon, který trestá nepravosti a nezalekne se ani šlechty. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír. Svým počínám se ale neodvolatelně sám zaplétá do vysoké hry a jeho cesta ven bude dlouhá a krvavá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (154)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po absolutním nářezu a jednom z mým nejoblíbenějších filmů Casshern přišel mnohem "vlažnější" a umírněnější Goemon. yl sem trochu zklamán, málo akce, nevýrazný příběh, hrdina se pustí "do práce" až skoro na konci ... Ale je to super, rozhodně pastva pro oči, vše nádherně digitálně vytvořeno, úžasné triky, japonská a hrdinská atmosféra. Škoda, že akce nebylo víc ... ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Velkolepá fantasy podívaná založená na v Japonsku známém mýtu sází na speciální efekty a digitálně animované prostředí. Tak moc, že chvílemi působí jako částečně animovaný film. Komplikovaný příběh s typicky asijsky dramatickými emocemi ale pořádně mate. Goemonovi se nedá upřít myšlenka. Jenže zapamatuje si ji v tom zmatku někdo? ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Šílená zhovadělost s nejdivnějšíma efektama, který jsem kdy ve filmu viděl (nejsou špatný, nejsou ani dobrý, prostě se tam hodí). Grafiku to mělo jak nejnovější díl prince z Persie (vlastně tak působí nejen efekty, ale i celej film), akce byla šílená a v několika momentech strhující (např. bitva na lodi), děj nepřehlednej (ale ne v tom smyslu, že by se příběh nedal pochopit) a hudba v pár situacích nesnesitelná. Spousta kladů a stejně tak záporů, ale film je to určitě nadprůměrnej, ale větší dojem na mě dělal krátkej trailer, než film jako celek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Obrazová, efektová bomba. Výprava a celková vizualizácia mi veľmi pripomínala 300 (2006), ale v tomto prípade to bolo ešte veľkolepejšie. Technická vec bola zvládnutá na jednotku. Menej sa mi už páčili hrozne, gýčovito preexponované bojové scény, ktorých tu teda bolo neúrekom. Miestami som mal dojem, že hlavní hrdinovia pod šatami ukrývajú krídla a že ich za chvíľu rozprestrú a niekam odletia. Tiež nie som zvlášť predpojatý k historickým hlúpostiam, ale guľomet v 16. storočí? A vraj to Japonci dostali zo západu :) Vizuálny orgazmus a pekný megalomanský hrdinský príbeh o ceste za pomstou a spravodlivosťou však všetko prevažujú a mne neostáva nič iné, iba túto pastvu pre oči všetkým odporučiť. 80/100 ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Režisér nakomponoval záběry, natočil scény a při první projekci si uvědomil, že vlastně chtěl dělat anime. Jinak si neumím vysvětlit použití všech těch postupů, záběrů a technik (obzvláště v akčních scénách), které by se spíše hodili do kreslené podoby. Ale abych nebyl škarohlíd, nevypadá to špatně. Jenom toho digitálu je tam fakt moc, vlastně se člověk v nudnějších pasážích může bavit hrou: najdi záběr bez modrého pozadí. Příběh je docela koukatelnej, sympatičtí herci a když si člověk zvykne na vizuál, docela si to užije. Bohužel je to přepálený délkou a v druhé půli tomu dochází dech. Navíc za některé scény jako jsou ty bludičky bych vraždil :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Když Goemon zavraždí dvojníka, je celý od krve. Na chodbě, kde se vyhýbá strážným, na sobě nemá ani kapku. Poté vběhne za Chachou do pokoje a je znova celý od krve. (Geriel)
  • Názov filmu sa objaví až v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Filmová koncepce vychází z života legendárního bojovníka a zároveň obávaného bandity z 16. století Ishikawy Goemona. Ten s oblibou kradl cennosti bohatým a dával je chudým. Navzdory jen strohým historickým faktům o jeho životě se z něj brzy stala legendární postava hrdinských příběhů převážně tradovaných ústní formou. Filmová verze postavu interpretuje v novém nástinu. (Conspi)

Reklama

Reklama